Arkivi

Admin

EKRANI I ARTIT

PRINC VIDI, MBRETI ME HIMN E ME MARSH MUZIKOR

PËR NDRYSHIMET NË LIGJIN PËR ZONAT E MBROJTURA

SHQIPTARJA E PAEPUR

GËZUAR 2024!

KRONIKË E NJË VENDIMI TË PARALAJMËRUAR

VALSI I PËRNDJEKJES POLITIKE

NJË DITË PAS FITORES…

UNESCO DHE BUTRINTI

SHKRIM ME TITRA

MUZIKA PATRULLË

NA MBYTI FEMINIZMI

GËZUAR VITIN E RI 2023

NJË SHTATORE E GJERGJ KASTRIOTIT NË ATHINË

NJË ATRAKSION PA MBARIM

KËRTHIZA TV

TEKST I DEPILUAR

RIZOMA TË THARA

JANI VRETO, KY “GREKOMAN” I NDJERË

GABIME SHTYPI

RRETH “NACIONALIZMIT” TË DISA HISTORIANËVE

 KA MBI KËTË TOKË DIÇKA

15 VJET PEIZAZHE TË FJALËS

15 VJET PEIZAZHE TË FJALËS

NJË PËRGJIGJE KRITIKËVE

GËZUAR VITIN E RI 2022

NGA REDAKSIA

FTESË PËR DEBAT

ROMANI ME ENVER (prezantim)

RRETH KOMENTEVE

RRETH KOMENTEVE PËR GJUHËN

BOTIME TË EGRA, REAGIME TË FSHEHTA

GËZUAR 2020!

GËZUAR 2019-ËN!

RRETH KOMENTEVE

E PARA ISHTE FJALA

LIBËR I RI

DILEMA E SHKRIMTARIT TË PAVARUR

DHJETË VJET PEIZAZHE TË FJALËS

GËZUAR VITIN E RI 2017 

EKZISTOJMË DHE REZISTOJMË

Merr pjes​​ë​

GËZUAR 2016!

FLATRA

LUTJE MEDIAVE

URIME DHE REFLEKTIME

ME KËTË RAST

ERDHËN, LEHËN DHE IKËN

LEHTËSIA E PAPËRBALLUESHME E FJALËS

SUGJERIM PËR TË RREGULLTIT

URIME DHE FALËNDERIME

KONFERENCË SHKENCORE

FTESË

KUNDËR PURIZMIT – PREZANTIMI

DY LIBRA

LIBËR I RI

VUVUZELAT

PRURJE

Kundër purizmit

NJË MILION

TELASHE MODERIMI

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTORËT

PËR KOLEGËT QË DËRGOJNË SHKRIME

GAFA JEMI – CALL FOR PAPERS

GËZUAR!

MAKS GJERAZI BOTOHET

SHKRIME DHE KOMENTE

URIME 2009

KOMENTET NË BLOG

Albanologji

KALI DHE KALORËSI NË EPOS

FOTOGRAFIA E FUNDIT E SEVASTI QIRIAZI-DAKOS

ILIRËT NË KULTURËN SHQIPTARE

JO ME RRENA

SUKSESI I NARRATIVËS TURBOLOGJIKE

TURBOLOGJI PËR DJELMNINË

PRAPË E GJETËT ARMIKUN, O TË PALODHUR!

MOS MA PREK BUBULINËN!

ARVANITËT NË HISTORINË E GREQISË

TË ZBULOSH KUJTIMET E UNGJIT

LAGUNAT E LAGURA TË FOLK-ETIMOLOGJISË

SEKRET, PADIJE, PARANOJË

VJELËSIT E QERSHIVE (III)

ETIMOLOGJITË E ÇABEJT – NJË FOTOGRAFI

DIJA PËRPARON NË DIALOG ME TRADITËN

PËR NJË BOTIM KRAHASUES TË “DHJATËS SË RE” SHQIP

TË THËNA E TË PATHËNA NË NJË BISEDË TELEVIZIVE

DITËT E JAVËS SHQIPE NË 3D

NUK ËSHTË SHKENCË, ËSHTË PROPAGANDË NEOFASHISTE!

FJALËT SHQIPE – LISTA DHE PËRDORIME

RUAJENI GJUHËN LETRARE

GLOBO-SHQIPJA PËRBALLË PURIZMIT

TA BANALIZOSH KONFLIKTIN

TË FLESH ME MULLIXHIUN

RRETH VJETËRSISË SË SHQIPES

ÇABEJ NË EUROPË

STANET DHE BULMETI I BLEGTORËVE TË SHQIPES

QËNDRIMI IM NDAJ PETICIONIT

LIRI E SHPREHJES APO KËRCËNIM I PËRBINDËSHAVE IDEOLOGJIKË?

CENSURË DHE BOJKOT

VJELËSIT E QERSHIVE (II)

DON KISHOTI = (A) DON KISH’ O TI (MIK?)

KRYQËZIMI I NJË PETICIONI

VJELËSIT E QERSHIVE (I)

BISEDË ME STUDIUESIN PETER BARTL

PËR BASHKIMIN GJUHËSOR MBARËSHQIPTAR

FJALORËT JANË LISTA, JO LIBRA

QASJE NDAJ ETIMONIT TË FJALËS SHQIPE (III)

QASJE NDAJ ETIMONIT TË FJALËS SHQIPE (II)

QASJE NDAJ ETIMONIT TË FJALËS SHQIPE (I)

FSHAT E ZANAT

QIEJT E ETIMOLOGJIVE (II)

QIEJT E ETIMOLOGJIVE (I)

EMRI I DURRËSIT – DISA PAK KOMENTE

ÇABEJ PËR HISTORINË E EMRIT TË DURRËSIT

DERA E DURRËSIT

DIJA HISTORIKE, HISTORIA E DIJES

SHQIPJA E VETMJA

MEDICE, CURA TE IPSUM

MOZAIK EPISTOLAR RRETH FJALORIT TË GODIN-IT

ARVANITËT SHQIP FLISNIN, POR SHQIPTARË S’QENË (III)

TUNDIMET E AMATORIT

HIRET SUBLIME TË SANSKRITISHTES

SKLLAV DHE ROB

DY ARTIKULIMET

LOGJIKA E NGJIZJES SË FJALËS

ARVANITËT SHQIP FLISNIN, POR SHQIPTARË S’QENË (II)

ARVANITËT SHQIP FLISNIN, POR SHQIPTARË S’QENË (I)

RRETH KOHËS SË FORMIMIT TË SHQIPES

NJË LEXIM AKTUAL I TEZËS DOKTORALE TË ÇABEJT

ÇFARË TAMAM PO KREMTOJNË?

NJË FRËNG NË NEKROPOL

FILLIMET E NACIONALIZMIT LINGUISTIK

MBISHKRIMET E LASHTA: MAGJI DHE FALL

MENYJA ALBANOLOGJIKE (III)

MENYJA ALBANOLOGJIKE (II)

A KA BAZA TEORIA PELLAZGJIKE E PREJARDHJES SË SHQIPES?

EDHE POPULLARIZIMI ËSHTË DIJE

GREQIZMAT TE SANTORI DHE GJETIU NË LETËRSINË ARBËRESHE

ME ÇFARË MERREN TAMAM?

PELLAZGËT NË MIT DHE DIJE

KOPSË PAS KOPSE

NJERËZORJA DREJT HYJNORES

GJUHA E ZEMRËS (I)

ENCIKLOPEDIA BRITANIKE: NJË REFERENCË E FSHIRË

DY FRËNGJ PËR SHQIPEN

MENYJA ALBANOLOGJIKE (I)

DIVERTIMENTI

SHËNIME PËR DY LIBRA TË ARISTIDH KOLËS

PARADOKSI I NDRYSHIMIT GJUHËSOR

SYZE DIELLI PAS PERËNDIMIT

PELLAZGOMANIA, KOPJE (E KEQE) NGA FQINJËT?

Ç’THUHET DHE NUK THUHET PËR SHQIPEN TEK ARTIKULLI I SCIENCE

ARTIKULLI I SCIENCE – ZGAVRA ÇABEJ

ARTIKULLI I SCIENCE – PËRSIATJE TË TJERA

DEGË ELINËSH ME RRËNJË PELLAZGËSH

RRETH ARTIKULLIT TË SCIENCE PËR VJETËRSINË E SHQIPES

HISTERIA NUK ËSHTË DIJE

TË BASHKËJETOSH ME HIPOTEZËN

PELLAZGËT SI NUK I KENI PARË KURRË

LIRIA AKADEMIKE PËRBALLË DISIPLINIMIT KOMBËTARIST

KUR EDHE SAUSSURE-I

“BARBARËT” TE DERA DHE DEBATI MBI “SHKENCËN” E ALBANOLOGJISË

ÇABEJ: TANI KEMI NJË AKADEMI

SHUMË ZHURMË PËR ASGJË

TAHSIN JONUSI NË HISTORINË E ARKEOLOGJISË SHQIPTARE

MES SUKSESIT DHE KARRIGEVE BOSH

TUBIMI I 7-TË ALBANOLOGJIK – BAVARI

GJUHËS NUK I GJENDET NËNA

KOMENT I GJATË RRETH NJË LETRE TË SHKURTËR

SHANSI I HUMBUR I 50-VJETORIT TË DREJTSHKRIMIT

BUTRINTI NË GJYKATËN KUSHTETUESE

STANDARDI YNË DHE PLANIFIKIMI GJUHËSOR III

PËR NJË RIFORMULIM TË PARIMEVE TË DREJTSHKRIMIT

STANDARD DHE IDEOLOGJI POPULLORE

VESHJE E VJETËR EMËR I RI

KARAKTERI POLITIK I DREJTSHKRIMIT

DIMALI ILIR DHE HIMALAJET INDIANE

TË ZGJEDHËSH MES DEBATIT DHE DIALOGUT

SHËNIME RRETH NJË LIBRI PËR BUTRINTIN (III)

HISTORI JASHTË KOHE

HESHTJE VARRESH

DIJA NUK MATET ME KANDAR

RUAJTJE DHE RISI

LUTJE ZOTIT BARKA

ANATOMIA E MBISHKRIMIT TË MEDAURËVE

STATUSI I ARBËRISHTES

GJUHA SI LUFTË APO SI DITURI?

ARBËRISHTJA GJUHË E RREZIKUAR

SHËNIME RRETH NJË LIBRI PËR BUTRINTIN  (II)

AVLLIA E VLORËS

NJË STREHËZ PËR ALBANOLOGJINË

FABRIKIM I NEVOJSHËM

EMRI I GJIROKASTRËS DHE KRONIKA E DROPULLIT

RRETH SEMITIZMIT TË DE RADËS

TJETËRSIM STRATEGJIK

SHËNIME RRETH NJË LIBRI PËR BUTRINTIN (I)

ME ILIADËN E SHLLAKUT

SHQIPJA, MES ILIRISHTES DHE TRAKISHTES

MITE DHE BËMA TË LEKËS SË MADH

FAKE NEWS NUK KURSEN AS GJON SHLLAKUN

DY PIKAT MBI <ë>

TË KUJT JEMI

GJERGJI, (Ž)ELEZI DHE ALIA

I DASHUR MIK!

ÇABEJ DIJETAR

ÇËSHTJE PROJEKSIONESH

NGA VERIU NË JUG (II)

IN MEMORIAM PETER BARTL

MARINO DULCICHIO DHE STATUTET E SHKODRËS

MANGËSI DHE MËKATE TË NJË MANUALI (III)

MANGËSI DHE MËKATE TË NJË MANUALI (II)

MANGËSI DHE MËKATE TË NJË MANUALI (I)

ALBANOI NË HISTORINË E MIHAL ATALIATIT

FEJA STREHUAR NË LEKSIK

ALBANOLOG, MOS RRI, PO DUKU!

LEIBNIZ-I MBI LEKSIKUN E SHQIPES

LEIBNIZ-I MBI SHQIPEN DHE ORIGJINËN E SAJ (II)

LEIBNIZ-I MBI SHQIPËRINË DHE SHQIPTARËT (I)

PAS 60 VJETËSH

VËSHTRIM ANTROPOLOGJIK MBI STUDIMET SHQIPTARE

RRUGË INOVUESE NË ALBANOLOGJI

GJURMË TË APOFONISË I.E. NË SHQIPE

PËR DEBATIN DOJA-DEMIRAJ

THE DAY AFTER

TARTUFI DHE DIOGJENI (NË PENDËN TIME)

DIOGJENI DHE TARTUFI

SHQIPJA PËR AUTOKTONINË

FEJA NË KODIN ZAKONOR SHQIPTAR (II)

GJOBARI

A ËSHTË E RREZIKUAR ARBËRISHTJA?

GRAHMAT PARA MORTIT

CILA AUTOKTONI, CILËT ILIRË?

BEJA, BESA DHE FEJA

ARBËRISHTJA E RREZIKUAR?

BUKË E ZEHËR: SA POSHTË KA RA KATUNDI

MES SË DREJTËS POZITIVE DHE ASAJ ZAKONORE

SËPATA E DRUVARIT DHE PROZA MIZANTROPOLOGJIKE

RITUALI I DONIQ BUZUKUT

BEJA DHE BESA NË SHQIPE

SËPATA E DRUVARIT

PYLLI DHE KOPSHTI

PYLLIT PA SPATË

SHTEGU I SHELEGUT

SHËMTIRË – KAQ E BUKUR?!

REGRESIONI NË GJUHËSI

NGA MAGJIA NË HISTORI

ËSHTË FAT TË DISH SHQIP

SHEMBUJ NGA SHQIPJA

PELLAZGOLOGJI

SAN MARZANO

SEVASTIA: EMËR I NJOHUR, VEPËR E PANJOHUR

ZHGËNJIMI I PELLAZGËVE

RIMA E SYRIT, RIMA E VESHIT

EFEKTE TË FABRIKIMIT NË KULTURË

OSMAN MYDERRIZI, NJË JETË MES NJERËZVE TË MENÇËM

ARBËR DHE SHQIPTARË – TË SHPËRNDARË

REINHOLDI, KLOSI DHE SHQIPJA E GREQISË

SINKRONIZIMI NË HISTORINË LETRARE

MOTRA MBË TENËZONË

NGA ANAKRONIZMI NË IDEOLOGJI (IV)

NGA ANAKRONIZMI NË IDEOLOGJI (III)

NGA ANAKRONIZMI NË IDEOLOGJI (II)

NGA ANAKRONIZMI NË IDEOLOGJI (I)

VENDBANIMET SHQIPTARE NË MESJETËN E HERSHME

GJAKU S’BËHET UJË, SHKENCA, PO!

MOZAIKË ETNISH

NË GJURMË TË NORBERT JOKLIT

CIVILIZIMI NUK PËRBËN RREZIK ASIMILIMI!

MIDIS SHQIPTARISË DHE GREKËRISË

GREQISHTJA NË SHQIPËRINË E JUGUT

A ISHIN DARDANËT TË GJATË DHE TË BUKUR?

ETHER SOVJETIK

MES PELLAZGËVE TË KONDËS DHE ETRUSKËVE TË MAYANIT

OSMAN MYDERRIZI DHE MODELET TEORIKE PËR SHPJEGIMIN E EMRIT ETNIK SHQIPTAR

CILI SHQIPTAR?

ARBËRESHËT – ÇËSHTJE TË HAPURA

MENDIME PËR HISTORINË E DIALEKTEVE TË SHQIPES

DRITËHIJET E HISTORISË DHE SFIDAT E SHOQËRISË

MIDIS BUZMIT DHE KËRSHËNDELLAVE

NJË TEKST PËR NJË TEST

VISARE TË BIBLIOTEKËS KOMBËTARE (II)

SGARBI NË BYLIS

ÇË KUR TË LASHË, NANI TË SHOH

PROFESORI ZETA

PSE ÇABEJ

SHURDHIMI I NJË KOMUNITETI DISKURSIV

LUFTA E AUTORIT PËR VËMENDJE

BUTRINTI I EPIRIT

SHUHET PËRKTHYESI I LIRIKËS SHQIPE

PELLAZGJISHTJA FITON TERREN

SFIDAT E ALBANOLOGJISË SOT

TË VRASËSH MANDARININ

TRADITA DHE BARBARËT E RADHËS

Antikitet

PËR VENDIMIN E GJYKATËS KUSHTETUESE PËR BUTRINTIN

KONTEKST

BUTRINTI DHE AMERIKA

UNESCO DHE SHQIPËRIA

SEKRETI I HOMERIT

SHKRIMLEXIMI, OSE NGA FJALA NË TEKST

RRËNJËT ETRUSKE (TË ETRUSKËVE)

TË PATHËNAT E DROPULLIT

KUSHTRIMI I TË PARËVE (II)

Pellazgët flasin shqip

Mbijetesa shqiptare

Bajlozi i Gjergjit

Trishtimi i historizmit

Shqipja gjuhë e lashtë

Obsesioni me origjinën

Marifete etruske

Antropologji

NUSE, KU KALLE KËMBËT, ATY TË RËNÇIN DHËMBËT!

KRONIKË NË FJALË

AUTORITETI DHE ARKITEKTURA

RRUGËT E BALLAKUMES

AMICUS SACER

PERFORMANCA E KARNAVALIT

ATA QË KTHEHEN (V)

BOTA NË XHAM

ATA QË KTHEHEN (II)

NJË HAPËSIRË PËR T’U MBYLLUR

KOMISIONI I FESTËS

GJYSHËRORËT

REPUBLIKA DHE PUBLIKJA E RE

NE I KEMI PASË THËNË KËSHTU…

NË PLOTËSIM TË NJË ETIMOLOGJIE

HIPOTEZA SI MODELIM SHPJEGIMOR

I mbrojtur: PËREMRAT PËR AYN RAND-IN DHE TË TJERË (vi)

SCHRÖDINGER’S DJOKOVIC

KAFE ME GJYSMËHËNË

NJË EKZISTENCIALIST NË KAFÉ

PEIZAZHET E KAFESË

QIQRA NE HELL

SYRI I GJARPRIT

RADIO BALLKANI

SHËNIME PËR EMRIN E DJALLIT NË SHQIPE

KËPUCËT E BURRAVE

TA RRËFESH PROFESIONISTIN

IM ATË DHE MAKINA

BETLEHEMËT E SHKODRËS

TIRANASIT QË NUK I TREMBESHIN VDEKJES (HETEROTOPITË E QYTETIT)

VARRE EMRASH

FALËNDERIM ME JARMULKE

RRËNJËT DHE VARGONJTË

RADHA E NGRIRË

RADHËT, MIQTË DHE PARAJA

SKËNDERBEU I IMAGJINUAR

RADHA DHE MIKU

KA RADHË DHE RADHË

RADHË DHE PRIVILEGJ

NGA NJË RADHË TEK TJETRA

RRETH MBIEMRIT TË GRAVE TË MARTUARA

E KANË RUAJTUR

NUSE (II)

NUSE (I)

AUTOBUSI PËR TRANZICION

NGA VERIU NË JUG (I)

BOTA ME TJETËRI DHE BOTA PA TJETËRI (II)

LOJËRA SHQIPTARE TË MIJËVJEÇARIT TË KALUAR

ANIJE NË ADRIATIK

BOTA ME TJETËRI DHE BOTA PA TJETËRI (I)

MIKROFONI NË PROTESTË

FOLKLORI, NGA LOKALJA TE UNIVERSALJA

FOUCAULT NË METRO

RITI DHE PROGRESI, LUFTË TË KUNDËRTASH

MIDIS MJEKUT DHE DOKTORIT

TRASHËGIMI E PADUKSHME

ËNDRRAT E NJË NATE DIMRI

UDHËTIM I ISOS VOKALE

AGIMI I GJITHÇKAJE (III)

AGIMI I GJITHÇKAJE (II)

AGIMI I GJITHÇKAJE (I)

NUSJA E RRËFIMIT

DEBATE KEMI, NUK KEMI DEBATUES

NGA KAFENEJA NË KAFE

FEJA NË KODIN ZAKONOR SHQIPTAR (I)

PYLLI DHE SPATA, POR TË MOS HARROJMË DRUVARIN !

K U J R I: VEND QË SILLESH SIPAS VAJIT E QEJFIT!

PYLLI DHE KOPSHTI (II)

KOMPLOTE NJERËZ TEORI

UNIVERSITETI I MUNGUAR I ANTROPOLOGJISË SHQIPTARE

FATET E SENDEVE

TRE IZOLIMET

FRANÇESK RADI

KUR TË RREN UZDAJA

INSTRUMENTALIZIMI I TERMIT “MINORITAR”

OUMUAMUA

ÇELËSI I PËRRALLËS

RRUGAÇI MES KATËR RRUGËVE

KUJTIMI SHKON NË LUFTË

HESHTA DHE PUSHKA

KAPËRCIMI I DYLDYLIT

SHQIPTARËT PËR SHQIPTARËT

KTHIMI I AUTORIT

NËNA IME ME PESË EMRA

NJERËZ, EMRA, GJURMË

DOSJET CAMAJ NË MYNIH

GJENET ARBËRESHE – ÇËSHTJE TË HAPURA

FJALA DHE DJALA

DHUNA GJINORE DHE LEGJENDA E ROZAFËS

URIA PËR KOMPLOTE

E KEQJA E PLOGËT

SHNDËRRIME NË KOHË TË VËSHTIRA

VIRUSI SI ARMIK

NË KËRKIM TË VIRUSIT TË HUMBUR

EMRI I SË KEQES

QYTETI I NDRYMJES SË MADHE

GRIMCA SEMIOTIKE

TIRONA SI NOSTALGJI REFLEKTIVE

DËGJO UJQIT SE Ç’THONË

ILUZIONE TË KUJTESËS (I)

NATYRA NË HISTORI

NËNA, BABAI, GJUHA

LEKË: TË REJA APO TË VJETRA

UNESCO KËNDON ME GUSLA

KULLA E RINDËRTUAR

VIRGJËRESHAT SHQIPTARE NË KËRKIM TË VENDIT ANTROPOLOGJIK (III)

VIRGJËRESHAT SHQIPTARE NË KËRKIM TË VENDIT ANTROPOLOGJIK (II)

STËRGJYSHES SIME TË SHTRENJTË, EVDHOKSISË!

VIRGJËRESHAT SHQIPTARE NË KËRKIM TË VENDIT ANTROPOLOGJIK (I)

SAPIENS-I NË RRUGËN PËR HOMO DEUS…

MBYLLINI

RRETH PAVETËDIJES INSTITUCIONALE

NDËRKOHË ROMANI PASKA VDEKUR

NE SHQIPTARËT

GJAK BRENDA GJAKUT

WESTWORLD

SHKALLA ZERO E KËPUCËS

SI ARSYETON TJETRI

GJON KUJXHIJA BRENDA KUJTESËS

GRADIVËS Ç’I PANË SYTË!

SI GUXOJNË XHANËM

NUSJA ËSHTË E NGRIRË

NË ZEMËR TË UTOPISË

DHELPRA DHE UJKU

SHTETI NËPËR FJALË

…PAS NJË LULEDELEJE

ODË GËZUESHËM E PËRMORTSHME

ÇIFUTË DHE HEBRENJ

KËSHTU FOLI

ULËRIMA JOTE NË CYBERSPACE

SKËNDERBEU, AKADEMIA E RE DHE FTESA E FUGËS

INTELEKTUALIN S’KA KUSH TA PAGËZOJË

HATAJA “MACHUPO”

FAJ DHE TURP (II)

GRATË NË MORT

PATRIOTIZMI & SPORTI

PASOLINI / DROGA DHE KULTURA

VENDIME TË ERRËTA PËR KOHËRA TË HERSHME

LEGIO PATRIA EORUM

TI NA DUHESH, SE JE 1 SHENJTË

BILETË PA KTHIM

ANAKRONIZMI NË KULTURË DHE NË MENDJE

PRAPË PËR KANUNIN, AKOMA PËR KANUNIN 

DRITARJA – PËRSIATJE

OBJET TROUVÉ (II)

OBJET TROUVÉ (I)

PËRDORIMI PRAKTIK I INKOHERENCËS

T’I NGJASH BABAIT

GRAMATIKA E HELMEVE

GRUAJA DHE GRUAJA

PËRKTHIM ME PARAGJYKIM?

GËNJESHTRA QË PËRFTON KOMPLOT

DHËMBËT E INTELEKTUALËVE

HISTORI DHE EPOS

NE TANËT

NJË ZARF PËR TË NDJERIN

BIJTË E BIJVE TË EMIGRACIONIT

NJË SHTËPI PËR TË NDJERIN

MALL APO QËNDRESË?

PAGANI TEK I KRISHTERI

PUSHKINI HERO KOMIK

ËNDRRA E RRËFYER

KUR RËNDOHET AJRI

MBI VETVETEN

FAJ DHE TURP

NJË VEND KU TË EMIGROJNË SHQIPTARËT

GJAMA NË SKENË (II)

GJAMA NË SKENË

DHOMA E PRITJES

JETIMI FREUD

ME SYTË E MISHTARIT

SHQIPTARE

DHOMA E MIQVE TË RREMË

TË KËNDOJE KORÇARÇE

NJERËZ TË IKUR

POLICI GREK

VAJ PËR TË BUKURËN MORE

PLAKAT GJUHË-BRISK TË KIRIAKIT

MBI SHKENCËN ROMANTIKE

PASOJAT E KËMBIMIT

UDHËTIMI I KËNGËS (II)

FSHATI NË FESTË

TABUJA E PËRDITSHMËRISË

SI TË SHNDËRROHESH NË MIT

HITLER DIXIT

MORALI NË MODË

T’I GDHENDËSH VENDIN GJUHËS (II)

DESPOTI MES BESNIKËVE

T’I GDHENDËSH VENDIN GJUHËS (I)

SIPAS MERITAVE

ME GOJËN E TYRE

KOPSHTET E NDRYSHKUT

LËKURA E MITIT

KRIME TË DJERSITURA

KANUNI DHE ZOMBIE-T

VEÇ BOSHLLËK JO

VËSHTRIM PAS HEKURAVE

KY NUK ËSHTË NJË DIKTATOR

VLERA TË NGATËRRUARA

PENGESAT E HISTORISË NGA PUSHTIMI NË ÇLIRIM

FJALË ME HATËR

KOMBINATI (III)

TË URREJE TURKUN

TË KESH FRIKË NGA VAKSINA

TË ISHE ANGLEZ

SHQIPËRIME

SPEKTRI DHE STETOSKOPI

LEZETI I NJË FJALE

LABIRINTET E RRËNJËVE

KY PIS

GURËT E HISTORISË

HIDE E CARACA

NË XHEP

T’I JAPËSH HAKUN

TË GËRMOSH FILMIN

RRUGËTIMI I NJË IDEJE

TERS

LE TA QUAJMË FALTORE

DUAJE TË AFËRMIN

RRËNJËT E NJË EMRI

MINIME DHE DISKRIMINIME

TË RRËFESH NË TERR

NJË SONDAZH I MAPO-S

MITET GREKE

NGA GJAKMARRJA NË KOMB

I FUNDMI TË FIKË DRITAT

ZHVESHJE

KAFJA PEZULL

NJË FENOMENOLOGJI E LEXIMIT

DITË PLAZHI

EVOLUIMI I KAFENESË

IMAZHE ME PLUHUR

RRIMË QË RRIMË

NJERIU–CELULAR

LËKURA, IMJA DHE JOTJA

JETA PRIVATE E VDEKJES

KOSTOT E ZHDUKJES

PROSTITUTA ANALFABETE

NGA KASAPI TE KIRURGU

RRËMBIMI I SË SHOQES SË MUJIT

SI ERDHËM TE NGJYRA

DY KËNGË TË CIKLIT TË KOSOVËS

MARTESA E HALILIT

FUQIA E MUJIT

PISLLËKU QË VJEN NGA JASHTË

NJË EMËR PËR TË PAEMRËN

TRUPI TERMOMETËR

NA ISHTE NJË HERË FOLKLORISTIKA

EPOSI BARDHEZI

EC E VDIS, PO DESHE!

KJO TRADHTI PO NA MBAN GJALLË

TRUPI I FOLUR

TO LACAN OR NOT TO LACAN?

NJË KAFE, JU LUTEM

QENI NË PASQYRË

NJË ORË KAFE

IMAZHE TË VLEFSHME

SI U SHKALIT ÇELIKU

ÇEKU KIMIK

TRIPTIK

MASKA IMPORTI

VESHJA NË SKENË, VESHJA SI SKENË

BAST I VËSHTIRË

SHKRETËTIRA

MARIONETA

SHËNIME PËR BANJËN

GJAKPRISHURIT

ZELL PËR VARRËMIHJE

DËSHIRA PËR KULLË

DY FAQET E DISKRIMINIMIT

EMIGRANTI NË TIRANË

PRONA LUGAT

TABLETA PËR NJERIUN

MENDIMI I SHPEJTË

I DUAM, NA DUAN

MESHKUJT ALFA

ALGJEBRA E LOJËS

TEMPUJT E LOJËS

PARADOKSET E MBIEMRIT

MAKINA E SHKRIMIT

DUARTROKITJET – UDHËZIME PËRDORIMI

ULIKS ME DASHJE

KËPUCARI IM

PASQYRA TJETËR

ORIENTALISTË TË VETES

NJERIU ME TARGË

VOTONI ME PROSTATË

ARSIMIMI I TRUPIT

TË ARDHUR E TË IKUR

SPAM

SEKRETE, THESARE, GËRMIME

TËRHEQJE LITARI

SHIBBOLETH

LEGJENDA E DEDALISË (II)

LEGJENDA E DEDALISË (I)

PATRIOTI SOT

RUDIMENTE

VIRTYTI NË MISH

SHFAQJA E SHQIPTARËVE NË GOOGLE

FYTYRA TË SËMUNDJES

TIRANA SHUMËFISH

NJERËZ TË FRONTIERËS

PAMJE TË KUFIRIT

NGA TË KEMI?

FOL PËR VDEKJEN

TË NUMËROSH FENË!

SI TË SHOKOHEMI (II)

PSETË E SHQIPTAROMETRISË

DASHURI E VONUAR ME FLAMURIN

NUMËRIM ME GISHTA

NGJYRAT E DHURATËS

FOLJA PUNOJ

KONFLIKTE IMPORTI

AFSHI PËR CENSURIM

SENDE TË PEZULLTA

PAQJA ME TJETRIN

TRI PAMJE TË RACËS

PUNË SHQIPTARËSH

SHQIPTARË DHE QYTETARË

ILIRËT NË KANUN

EUROPA NË MES TONË

LIRIA PËR TË MOS DITUR

MATERIALIZMI NË KULTURËN TONË IDENTITARE

DHJAMË NGA PLESHTI

NJË KILE BAMJE

LIRONI PASTIÇON!

ARMIKU QË DUAM

NGA GABIMI NË REBELIM

PËRÇMIMI NA BASHKON

FLASIM E S’MERREMI VESH

SPROVË LETRARE PËR TRANZICIONIN

GOMARI BALLKANIK (II)

FUSTANELLA DHE FRAKU (II)

BRIRËT E BUDALLALLËKUT

GJAKU SI FAKTOR POLITIK

KUR TË EMANCIPON TJETRI (X)

DANEZI DHE KINEZI

PENDËT E PAPAGALLIT

ANIJA E PADUKSHME

KËSHTJELLA, KULLA, BUNKERË

KUR TË EMANCIPON TJETRI (IX)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (VIII)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (VII)

MOS NA I SHQITNI SYTË

MAGJIA E GJUHËS TJETËR

KUR TË EMANCIPON TJETRI (VI)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (IV)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (III)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (II)

KUR TË EMANCIPON TJETRI (I)

GJINIA E VETËFLIJIMIT

LIRIA PËR TË IKUR (II)

LIRIA PËR TË IKUR

UNË SHQIPFLAS, TI SHQIPFLET

FATI I SHQIPFOLËSIT

KOMANDANT NA MORI MALLI (IV)

REVANSHI I GJAKOLOGËVE

DETYRAT E SHTЁPISЁ

SULLTANI DHE BORGJEZI KORREKT

SUPERTURKU

PLUMBIN BALLIT

KORNIZAT, NDERI DHE SEKSUALITETI I KOMBIT

OPSIONE TË QASJES

GETO DHE KUNDËRGETO

BREKUSHET UNISEKS

PAMJE TË TRADHTISË (II)

DANTJA – PRINC I VËSHTIRË

BËRTAKOCAT

KARTOLINA NË KOHËRAT E INTERNETIT

DHURATAT E GABUARA

VIRTYTI I ANTI-KASANDRËS

SILUETAT E KOMENTIT

A KA QENDËR TIRANA?

SISTEMI ME BABÁ

REAKSIONARI LEKË D.

ME “JU”, TË LUTEM

DILEMA E AVERROES-IT

ATJE KU KALON ZEBRA

KËTA DHE NE

KU NDRYSHOJMË?

FJALË TË DROJTURA

FISTULA ME TË SHKUARËN (II)

AURA E SHAMANIT

KOKA E TURKUT (V)

JAZZI NË EPOS

VIRTYTET E GARDHIT

HIJA E RËNDË E INCESTIT

EPOSI I RREZIKUAR?

FAKTORI KATARSIS

ÇIKAT E KRESHNIKËVE (II)

PESHQIT NË UJË

“ARVANJIT E GREK TO IDHIO”

GJUHA E HALILIT

ÇIKAT E KRESHNIKËVE

GJUHA E MUJIT

PRONARI NЁ FOKUS

STREHA E FUNDIT E KOMBËTARISTIT

PIRAMIDA SI GUR

PASPIRAMIDA

VENDE DHE NJERËZ

UDHËTIME NË KOHË

KAFSHЁ NЁ PLAZH

PSIKOLOGJIA NË GJEOGRAFI

EMRA, SHENJA DHE BESËTYTNI

DHJETË E DHJETË

ZOTI I MADH DHE I VËRTETË

PAMJE RRËNQETHËSE

TË MBETESH PRAPA

KOPJACË PROFESIONISTË

T’I BIEM SHERIATIT

DE L’AMOUR

FUTBOLL ME DY FAQE

PO TANI KUSH ËSHTË ANTI-SHQIPTARI?

NUK MUNDEMI

EDHE PLAY, EDHE FAIR

NJOHIM VEÇ FITORE

SHQIPONJA SI MARKË

RACIZËM I SHËNDETSHËM

AMERIKANOFILIA JONË

SHQIPËRIA NË TIRANË

HERONJ TË KOHËS SONË

EDHE PRIZRENI

LAVJERRËSI I IDENTITETIT

KUR PIKON LEKSIKU

SHQIPTARË PËR NESËR

TURSHITË E VENDLINDJES

SQUFUR

KAIRO-TIRANË VAJTJE-ARDHJE

VIKTIMA TË RETORIKËS

GJINIA E VDEKJES

KODI I LAPËRDHIVE

LEKU QIMEN E NDËRRON…

E KEQJA NË BALLKAN

DY QYTETET

KRIM ME VETËM VIKTIMA

KOMANDANT, NA MORI MALLI (III)

TË KUJT JEMI

RRETH NDËRRIMIT TË BREKËVE

DEMOKRACIA NË SHAH

NJË FJALË, SHUMË PËSHTJELLIME

ANTIPIRAMIDA (II)

ARBËRESH I SHQUAR

KOLONELI KA KUJT T’I SHKRUAJË

ÇFARË SJELL SHIROKA

PËSHTYNI PËRTOKË

NËNË TEREZA E SHPËRDORUAR (II)

NËNË TEREZA E SHPËRDORUAR (I)

BJERI T’I BIEM

IDENTITETE URBANE (II)

REPORTAZH NË PLAZH (I)

PAMJE TË KONVERTUARA

KATOLIKË PËR NESËR

NËNË TEREZA MAJTAS

SHQIPËRIA FESTON MURGESHËN E VET

E MAJTA QË HESHT

CILA GONXHE?

MOTRA E TË GJITHA MOTRAVE

IDENTITETE URBANE

PSIKOZA E SHELBUESIT

AUTOKRITIKA NË LIGJËRIMIN TOTALITAR

PISQOLLË E KOTË

JETË TË IMAGJINUARA

DIAGNOZA DHE DEMONË

PAS VDEKJES

LEKSION IRONIE

TALENT PËR GJESTE

PAS NDESHJES

SEX APO FRIEND?

PAJTIMTARË VRASJESH

NGASHËNJIMI I ARRIVISTIT

ME DRU, ME METAL

MISHI TRETET KOCKA MBETET (II)

BIRËSIME RACISTE

HARRESË MONUMENTALE

PUNË ATËSIE

ÇFARË KE QË MË SHIKON

MISH ME BOLLËK

TESTOSTERONI SI ÇELËS

NGA TË PANGRËNËT (II)

NJERËZ NË QARKULLIM

NGA TË PANGRËNËT

PRANË KATASTROFËS

FROJDI, PO BIE?

GJUHA E TË VARURIT

IMPORTIM KONFLIKTESH

TREGU I NDEREVE

PASQYRA KIRGIZE

SHKUESITË VIRTUALE

KONTROLLORËT E DIJES

SQARIM I MËRZITSHËM

JEMI SEKSUALË

KANUNI SI ALIBI

NGRIRJA E DETIT

ARKEOLOGJIA NË MEDIAT

DEBAT KEMI, NA MUNGON TEMA

MIZËRITË

KRENARI HOMOSEKSUALE

PAKETIMI I BALKAN FILMIT

RUDIMENTE

EFEKTI ÇEKIÇ

ATEISTI, SPECIE E RRALLË

BUZËQESHINI KAMERAS!

HELMIME FËMIJËSH

FREUDI DHE VIRUSI

PRONAT LEKSIKORE

MUZIKË PËR NESËR

ORGANIZATA BAZË (IV)

NGA XHEZI NË XHAZ

ORGANIZATA BAZË (III)

ORGANIZATA BAZË (II)

BABALLARË DHE EUNUKË

ORGANIZATA BAZË

PAKETIMI I PLEHUT

SHIH E SHKRUAJ

EMOCIONE KOSOVE (II)

EMOCIONE KOSOVE

VIZORJA E WITTGENSTEINIT

YSHTJE RACIONALE

RRUGA E TRETË

PATRIOTIZËM POST-POP

VELJA ME QENDRËN

GJYQI I POPULLIT

LIGJI DHE KRAHINIZMI

E DJATHTA E MAJTË

PROFILE NË MJEGULL

PATERICAT

ARBËR DHE KUMANË

ETIKETAT SHTEGTARE

INKUIZICIONI I GJUHËS (II)

BESA NË SKENË (II)

PAK PËR DËSHIROREN

ARTI I TË MBIJETUARIT

KUR VËMË EMRA

EMRA FËMIJËSH

KUNDËR RINGJALLJES

ISLAMI NDËR MALËSORË

SHKRIME & MISTIFIKIME

MULTIKULT BALLKANIK

KËRMAT E TABUVE

FRIGORIFERËT E SHQIPTARISË

CIRKU I EKZOGAMISË

KLINIKA DHE ETIKA

SHQIPTARË QË MARTOHEN

NUSET NGA JASHTË

REVANSHI I KATUNDARËVE

FEMINIZËM MASKILIST

ERA E FRIKËS

GEGË, TOSKË DHE KATUNDARË

KOMPLOTE, ZHBIRIME, PARANOJA (II)

SAKRIFICA DHE HERONJ (V)

SAKRIFICA DHE HERONJ (IV)

SAKRIFICA DHE HERONJ (II)

KURORAT JASHTË

INTERNETI DHE SISTEMET KOMPLEKSE

FJALË, NUMRA, LODRA

URA E SHENJAVE

SHKRIMI DHE PROGRESI

KRIM DHE DËFRIM

TRI DITË ÇUDI

GËNJESHTRA NË GJUHË

ARTI I TË GËNJYERIT

GJAHTARË VIRGJINESHASH

FRIKA NGA TJETRI

LETËR NJË NACIONALISTI UTOPIK

VLLAHOFOBIA

NGA FORMULARËT TE PARANOJA

DEMOKRACI E PËRKTHYER

LIGJËSIMI I PATRONAZHIT

LIRIA INTRA MUROS

PUNË EMRASH

ETIKA E VIRTUALES

KONFEKSIONIM MENDJESH (V)

NIPAT E DORUNTINES

RREGULLSI NGA KAOSI

FAJE PAKICASH

FRIKE DHE VIGJILENCE

APOLOGJIA E MOSDIJES (VI)

ZOTERIT E MIZAVE

FJALE KENGESH

APOLOGJIA E MOSDIJES (V)

PERKTHIME INSTITUCIONESH

APOLOGJIA E MOSDIJES (IV)

SHKALLET BOSH

DIJE TE IMAGJINUARA (II)

FE DHE BESËTYTNI

DY ANË TË MEDALJES

HAPËSIRA E THASHETHEMIT

PERËNDIA NË DETAJET

QASJE NDAJ KANUNIT

PUNA SI MUNDIM

MALLI DHE MIELLI

SFIDA E TATUAZHIT

MËSIMET E SHAHUT

LOJËRA ME GJUHËN

PËRKTHYESI SHQIPTAR

KU FYTYRA, KU MASKA (II)

KRYEVIRTYTI

NGA I MARRIM URDHRAT

NA LINI TË LUAJMË

DANEZËT E INTERNETIT

ATË QË MBJELL, KORR

PARADOKSI I TEJPAMJES

STRUCIZMI PËRBALLË LEVANTINIZMIT

RITE TË IKJES

RITE TË FRIKËS

EDHE BARBARË, EDHE BORGJEZË

STËRNIPA TË SHFYTYRUAR

IDENTITETE SHQIPTARE

IDENTITETI KOSOVAR (II)

DIKTATURA E BERBERËVE

BUKË, KRIPË, ZEMËR

KUR TKURRET MIRËBESIMI

PA HILE

NË RADHË

PARADOKSI I TOLERANCËS

TIRANA NË KËMBË

LOJËRA MAJMUNËSH

EKONOMIA SIPAS ULIKSIT E JAZONIT

MISS ALBANIA, MISS SHQIPËRIA

EUROTRASH

KUR NUK LAHESHIM

BORË TË BARDHA

HAPËSIRA NË UDHËKRYQ

THARMI I MARRËZISË

TREGTARËT E QEJFIT

KUSHTRIMI I RUMUNËVE

KUSHTRIMI I BULLGARËVE (II)

KUSHTRIMI I BULLGARËVE

TREGU I ALBANOLOGJISË

FJALË TË RRALLUARA

ANEJA

KËPUCË LLAFAZANE

WIKI WIKI

ISLAMIZIM?

GOOGLE DO TË THOTË GOGOL?

DIKTATURA E RASTËSISË

SINQERITETI PERVERS I UNIFORMËS

VALLET E UNIFORMËS

SHQIPJA SI ESPERANTO

LIRI NË XHUNGËL

SI MACET NË TORBË

Arkitekturë

PEIZAZHI SI REALITET DHE SI KONCEPT

GAZETARI DHE HISTORI ARKITEKTURE

FATI I SHENJËS ARKITEKTONIKE

MOS PËRMENDI NJERI FJALËN SHESH?

IDEOLOGJIA E NATYRËS NË QYTET

MES AKTIVIZMIT DHE HEREZISË

TË ARDHME TË REJA

TEL QUEL: O-POZITARIZËM I KEQDREJTUAR KULLASH

SOUTH PARK

ARKITEKTURA PROMETEANE E SHQIPËRISË SË RE

A JU KUJTOHET SA PERFEKTE ISHTE ÇDO GJË?

TRANSKINOSTUDIO

PAVIJONI NË BIENALE

BJARKE INGELS: TEJET NAIV APO THJESHT GËNJESHTAR?

QYTETET E DUKSHME

TEATRI, TIRANA DHE ESTETIKA E KAUZAVE TË HUMBURA

I VARROSUR I GJALLË

DOWNTOWN ONE TIRANA (II)

LINDJA E NJË METROPOLI

DOWNTOWN ONE TIRANA

KULTURA E PRISHBËRJES

STRUMBULLARI I NJË QYTETI

WRONG FLOOR

VINCENT-I PARA VAN GOGH-UT

AURA E KATEDRALES

LETËR ZOTIT PETER WILSON

PALLATI ME ÇATI, POSHTË KULLËS PA KRYE

PAVIJONI I SHQIPËRISË, OSE PJESËMARRJA MJAFTON

SHËRBIMET E PANJOHURA TË ARTIT…

PSE DUHET RUAJTUR

FAJIN E KA ARKITEKTURA

THE CITY AND ITS DEMO(N)S

TJETËRSIMI I LIGJIT

TIRANA UTOPIKE

ORBITAL

REALITETE TË NDARA

TIRANA E RRËNUESHME

MBULESA MODERNE E TYRBES

ZAHA GODET SËRISH

Arsim

TRANSFERIMI I NJË MODELI TË DËSHTUAR

GJASHTË VJET MË VONË, PO ATY (PJESA II)

GJASHTË VJET MË VONË (PJESA I)

ILUSTRIMI I LIBRIT

TRURI DHE DIASPORA

SI PO I LEXOJMË

VEGLA PËR T’U PËRDORUR

ARKITEKTURA E SHKATËRRIMIT

TEKSTET E GJUHËS DHE LETËRSISË NË VITET `70

GJUHA SHQIPE DHE LETËRSIA NË SHKOLLË – VITET ’70

GJUHA SHQIPE DHE LETËRSIA NË SHKOLLË – VITET ’50-’60

GJUHA SHQIPE DHE LETËRSIA NË SHKOLLË – VITET ’40

GJUHA SHQIPE DHE LETËRSIA NË SHKOLLË (I)

DY FJALË PËR REZULTATET E “PISA 2022”

TË RRONI E TA SHKATËRRONI MË TEJ

Ç’KA MBETUR PA PRISHUR

GJUHA E ZEMRËS (II)

ALBNGLISH

CHATGPT PRODHON TË SHKUARËN

TITUJT AKADEMIKË TË MBETEN BRENDA BOTËS AKADEMIKE

KËNDI I SENDEVE TË GJETURA

ROBËR DILEMASH TË RREME

DATA, PËRKUJTIME, RITUALE

KOSTOT E RISHIKIMIT TË STANDARDIT

TA KUPTOJMË PARA SE TA KREMTOJMË

KRONI I POEZISË SHQIPE

BËMË BABA TË TË NGJAJ: ROLI I BABAIT NË LËVRIMIN E GJUHËS

DITA E PARË

GODITËN PËRTEJ RUSHDIE-S

FACEBOOK APO ARKIV?

HEQJA E TAPETIT

ALO USHNJA!

NGA MJEKËSIA NË FASONERI (REAL QUICK!)

FJALË BEQARE

ÇIKAGO – PRISHTINË – TIRANË

SEKSI DHE REVOLUCIONI I TETORIT

A KANË NDRYSHUAR KOHËT?!

MENDJE DREJTVIZORE

KU E KE EMRIN

DOSSIER À LA CARTE

KUR SHESHOJMË KURBËN

GABOVE, BESË!

PROVIMI PËRBALLË DIJES

TURI PREJ DRURI

MATURANTËT E SHEKULLIT TË RI

MËSUESI NË SHESH

SHAHU DHE SHKOLLA

BASHKËPUNIMI NË ARSIM: KOSOVË-SHQIPËRI

PËR REZULTATET E PISA 2018

O Ç’U KËNAQËM!

PYETJE PA SPEC

MBI KORRUPSIONIN NË ARSIMIN E LARTË

ZGJEDHJE TË NAMUNA

KAFKASÇE: DRAMË ME NJË AKT

PROFESORATI QË DUAM

GJENETIKA NË SHKOLLË

ZËRI, ZEMRA, MUZIKA

TINKER, TAILOR, ACADEMIC SPY

NJË FENOMENOLOGJI E ARSIMIT TË LARTË SHQIPTAR

TË SHOHËSH ËNDRRA ME SHQIPËRINË

PËR PROTESTËN E STUDENTËVE

DHJETORI NA MBLODHI

TË GËNJYERIT

TË ZHGËNJYERIT

DUKE NUMËRUAR GABIMET

SUKSESI I TË TJERËVE

DISIPLINË DHE NDËSHKIM

FLASIM DHE ANGLISHT

TË MOS E SHMANGIM PROBLEMIN

PASTËRMAJA LATINE

ÇFARË NXJERR SQEPI

RAMALOG III: TOWN HALLS

SHKENCA DHE BLOGU

TË BESOJMË

EDUKIMI PËRMES ÇEDUKIMIT

AKADEMIKË NË ZHDUKJE

KOSTALLARI BARDHEZI

ENË QË NUK NXËNË

KËRKOJ NJË VARG

GJINIA E BRAKTISUR

KUR MARIFETI BËHET TRADITË

MEDALJA KA (GJITHMONË) DY ANË

ME PAK SALCË PËRSIPËR

PËR NJË ABETARE MË SHUMË

TË SHKRUASH ME GABIME (V)

TË SHKRUASH ME GABIME (II)

LIRIA E MBLEDHJES DHE ZBRITJES

NJË HISTORI ITALIANE

ETHE KURSESH

PABARAZIA E RADHËS

VLERA E DIPLOMËS

MEDALJANTËT

NJË KËNGË PËR ROLANDIN

ELEFANTI DHE ELEFANTJA

SËRISH MBI MATURËN

SHPRESA E TRISHTUAR PËR ANTIDOT

NXËNËSIT SHQIPTARË NË ITALI

MONEDHA NË SHATËRVAN

PROJEKT-LIGJI I ARSIMIT TË LARTË 2015

MINISTRIA PËRGJIGJET

FIKTIVITETI NË MATURËN SHTETËRORE

DIAGNOSTIKIMI NË ARSIMIN PARAUNIVERSITAR

QË REFORMAT TË MOS PËRSËRISIN VETEN

KA SHKOLLA TË MIRA TE NE?

TREGU I DIJES

DOKTORIME TË VJELURA

Ç’TË BËJMË?

AKADEMI ME ÇMIM TË ARSYESHËM

ARBËRESHËT E ÇARTUR

FESTA TË IMAGJINATËS

FJALË POR JO VETËM

SHKENCË PËR BUKËN E GOJËS

PLLAKA MAGJIKE

DY LIRITË

GJUHË DHE KULTURË NË POGRADEC

EDHE MËSIM, EDHE LOJË

REFORMA NË ARSIMIN E LARTË: PERSONELI AKADEMIK (2.2)

KORI I NXËNËSVE

REFORMA NË ARSIMIN E LARTË: PERSONELI AKADEMIK (2.1)

REFORMA NË ARSIMIN E LARTË: SHPALLJA (I)

GABIMI QË NA MËSON

NGA LIRIA NË VARGONJ

SHKRONJA SI VEGLA

SHKOLLA E GABIMIT

TË FLASËSH MIRË, TË SHKRUASH KEQ

KRESHNIKË TË VEGJËL

AS SEEN ON TV

SHTETI, STANDARDI DHE NDËRAKADEMIKËT

MBI HISTORINË E ARSIMIT TË LARTË NË SHQIPËRI

ARSIMI I LARTË: SA I MASIVIZUAR?

SI PO E TAKSOJMË ARSIMIN?

NA MBYTI FOTOKOPJA

NË BANKAT E SHKOLLËS II

NË BANKAT E SHKOLLËS

POLITIKA NË UNIVERSITETET PUBLIKE

PUBLIKO OSE HUP

FATKEQËSIA E LOJËS

KËRKIMI SHKENCOR – REFORMË APO CILËSI?

NOTA MBI PËLHURË

LLAFE ME BOJË

BURSA E DIPLOMAVE

Q

UNË FLAS, TI LEXON, AI SHKRUAN

ANALFABETIZËM FUNKSIONAL

ALBANIEN INSTITUT – NË MOS QOFTË, U SAJOFTË

KALENDARË TË ARSIMIT SHQIP

HESHTJE E KRISTALTË

UDHË E MBARË

DEPOLITIZIMI I ARRITJEVE

SHESIM ARSIM

DIPLOMË PËR TROFTËN

REVOLUCIONI I MUNGUAR

HISTORIA E BUKURSHKRIMIT SHQIP

PAKËZ DRITË

METODA E STRUCIT

GJIMNAZISTËT NË MIT

GJIMNAZISTËT MES PELLAZGËVE

GJIMNAZISTËT MES ILIRËVE

GJIMNAZISTËT NË EPIR

LIRIA PËR TË SHKRUAR

TURQ KËMBËKRYQ

NJË PROFESOR MË PAK

NËPËR RRJETET E ARSIMIT TË LARTË

TRI ARSYE KUNDËR TOEFL-ave

SHKOLLA SHQIPE: DATËLINDJE DHE DATA

RAPORTI YNË ME DIJEN

LOGJIKË (IN)FORMALE MBI LIGJIN E ARSIMIT

DREJTSHKRIME DHE DËSHTIME

STANDARDI: ZËRA ALTERNATIVË

KËSHILLI I AKREDITIMIT

ATJE KU PROJEKTOHET E NESËRMJA

TË PAKUPTUAR

SHTETI PËRBALLË ARSIMIT TË LARTË PRIVAT

VITRINAT

SHKOLLAT E PARTIVE (II)

ENCIKLOPEDIZMI MAQEDONAS (II)

TREGU I GJUHËS

ETIKA NË SHKOLLË

DIPLOMA PIRAMIDALE

NË UDHËKRYQ ME DIPLOMË

VLERA E NJË BRAINSTORM-I (II)

VLERA E NJË BRAINSTORM-I (I)

RREZIKSHMËRIA E GUVËS

KONFEKSIONIM MENDJESH (II)

KONFEKSIONIM MENDJESH

TREKENDESHI I TELASHEVE

MONOPOLIZIMI I DIJES

Art

TË IMITOSH IMITUESIN

HISTORIA E NJË KALI

SHOKËT E SHPELLËS

UNË JAM NË SHUMË GJENDJE

MENDJA, DORA, VEGLA

PARA SË ARDHMES

PIKTORË DHE KËPUCARË

NJË MOZAIK PËR TË GJITHA STINËT

UDHËKRYQ

EKSPOZITË ME VAN GOGH

PARISI I GËNJESHTËRT

JETA DHE XHAZI I DJANGOS

KONSUM(JET)OJ

SHARMI I VINILIT

TAKIMI I MUNGUAR

BIDONI

MARGARITA KRISTIDHI, IKONË E PIANIZMIT SHQIPTAR

KRIJIMI I GJUHËS MUZIKORE KOMBËTARE

QYTETE NË PËLHURË

NGASJA PËR TË DALË NGA RRESHTI

SHKRIMI I BABAIT

TURPËRIMI I BONOS

RRETH BARIUT TË ONUFRIT

SI DO TË JETOJMË NE BASHKË?

SI S’TË PËLQEN?

ZOOART

KRISTAQ SOTIRI, SHQIPËRIA NGA NJË BOTË NË TJETRËN

SHKRIMI I GJYSHES

PIKTORI DHE DIKTATORI

ARTISTI I RISHPIKUR

PËR NJERIUN BASHKËKOHOR

NËN RE TË STUHISHME

KRITIKË LOGOSH TË 100-VJETORIT TË TIRANËS

RRETH VEPRAVE TË EDI RAMËS

PËR SHNDËRRIMIN E ARTIT NË MALL

ERRATA NON CORRIGE

NJË PIKTURË – SA NJË JETË

NJË NATË ME GIACOMETTI-N

KUR AUTORI ZËVENDËSON VEPRËN

SUBLIMIMI I DHIMBJES

MUZGU I SZUKALSKIT

GJEOMETRITË E TERRORIT

LIBRETISTI ARBËRESH I DONIZETTI-T

ARDHMËRIA E LIBRIT

FUNDI – FILLIMI (SHQIPËRI 1981 – 1991)

PIKTORË DHE KËPUCARË

HERËN E DYTË SI FARSË

PIKTURA SIKUR PROFECI

ALIBIA E MARRËZISË

PROVOKACIJA (II)

PORTRETE

RRETH KLASICIZMIT TË SUPOZUAR TË EDI HILËS

TË FLUTUROSH LART

SHFAQJA QE NUK E PA NJERI

KONTEKSTE

ILUSTRIMI I INSTRUKSIONEVE OSE GJIGANDI DHE SHKURTABIQI

SHIJIM APO ANALIZË

ARTI BASHKËKOHOR NË HAPËSIRËN PUBLIKE

ART ME LECKË NË DORË

MË E KEQJA E CENSURËS ËSHTË…

VEZA PULËN APO PULA VEZËN?

DHJETË ME YLL

T’I ZBRESËSH MOTORIT

TË VESHËSH MERMERIN

PARANOJË APO RIPARIM?

MBI ARTIN BASHKËKOHOR NË SHQIPËRI

AURA E TRUPIT POLITIK (IV)

AURA E TRUPIT POLITIK III

AURA E TRUPIT POLITIK (II)

AURA E TRUPIT POLITIK (I)

VENUSI ZHVISHET

TË ZHVESHËSH ARTIN – NGA VETËCENSURA

PËRBALLË LAKURIQËSISË NË ART

ROUHANI RIFORMATON CAMPIDOGLIO-N

ARTI SHQIPTAR NË KRIZË

KUR TRENI S’PYET PËR LOKOMOTIVËN

DHUNA INSTALACION

PIKTOR, JURI, KUNDRUES

GRAFFITI MBI BUROKRACINË

PARRENO I KAPUR NË MONOLOG

NGA DASHURIA PËR ARTIN

FOTOGRAFIA QË VRET

VARGONJTË E REALES

JETA E DYTË E MOZAIKUT

TATUAZHI NË GUR (VI)

TATUAZHI NË GUR (V)

TATUAZHI NË GUR (I)

BARAZITIZMI TË ZË FRYMËN

FUN OF A GUN: DHUNË & MUZIKË

MË JEPNI NJË GJILPËRË

SHKËPUTJE ME PAK ZHGËNJIM

NË BUZË TË LËNDINËS SË …

PUTHJE NË SERI

KU TA LËSH SHENJËN

CIPA E BOSHLLËKUT

MË THUAJ Ç’VEGLE I BIE…

QASJA E ZYLOS

120 TULLA

NËNA E SHIJES

CENET E PËRSOSMËRISË

KLITHMA NË LUNA PARK

ART AL DENTE

TRISHTIMET E PIERRE BRASSAU-T

BOJAXHIU NË ART

ARTIST, AUTOR, AKTOR

DILEMA E PASTRUESIT

KTHIM NË MOMA

KOHË PIKSELËSH

PROMETEU NË FARMACI

MËSIME KLASIKE

LLOJE TË CENSURËS

PLLAKA E PIONIERIT

SPIRITIZMI NË KINEMA

DE GUSTIBUS

SHPATULLAT E GJIGANTËVE

ME MINARE NË VENEZIA

ART DHE GËNJESHTËR NË FOTOGRAFI

ART PA DASHJE

GRATË QË NUK

PLEHRA NË EKSPOZITË

SHIJA KRONOLOGJIKE

NERON, ÇOHU!

PAK HIPNOZË

SI U BËRA ARTIST

FARCE & FARTS

ARS GRATIA ARTIS

KULTURA DHE RIPËRTYPJA

ARSYEJA E ARTIT CINIK

TALKING OF MICHELANGELO

L.H.O.O.Q.

NGA FOTOJA NË PIKTURË

KOPJA ZHGËNJEN

POSTMODERNIZMI NË FUQI

MUZEOFOBIA

VIZITË NË MOMA

KUJTESA E TEKSTIT (II)

PËRSE SHKRUAJ?

BASHKËKOHËSÍ

XHAZI MAGJIK I ELINËS

INCEPTION (II)

SEMAFORËT E ARTIT

VIGANË DHE SHPELLARË

QITJE PËRJASHTA

ART NË RAFT

NJË GALERI PËR TARKOVSKIN

E DIEL

TOMKA DHE SHOKËT E TIJ (II)

AVATAR?

MUZIKË PËR NESËR (II)

TOMKA DHE SHOKËT E TIJ

PËRVJETOR

TUNNEL- Ilir Butka

TJETËR KRYPORE

Diaspora

NDOSHTA DHE VJEN NJË DITË

SI PËRHAPET NAMI I KEQ

RRETH MËSIMIT TË SHQIPES NË DIASPORË

TË JETOSH PËR TË VDEKUR

PËR NJË TELEGRAM

DIASPORA: KOMBI GLOBAL DHE “DREJTIMI I DUHUR”

SAMITI I DIASPORËS, KJO FARSË

KUR ARRATISEN MILIONERËT

SAMITI SAPO FILLOI

SA E VEÇANTË ËSHTË DIASPORA E RE SHQIPTARE?

REMITANCAT NGA ITALIA

KUR KA PROBLEME SINTONIZIMI

VETËM PESË MINUTA

KUR MARRËDHËNIA DYSHE NUK MJAFTON

PJESËMARRJA E DIASPORËS OSE LAPSUSI I SAMITIT

YLBERI ËSHTË MË I BUKUR

TRAJEKTORE ALTERNATIVE

MË PAK PASAPORTA SHQIPTARE

STRUKTURIMI I MARRËDHËNIEVE ME DIASPORËN

DILEMA E SAMITIT TË DIASPORËS

“ANIJA” NË ZBULIM TË NJERIUT

SHQIPTARËT NË ROMË

IMIGRACIONI NË ITALI E SHKËMBI I SIZIFIT (III)

IMIGRACIONI NË ITALI E SHKËMBI I SIZIFIT (II)

“EKSODI” I TË MITURVE

LIGJI I RI PËR SHTETËSINË ITALIANE

SIPËRMARRËSIT SHQIPTARË

ÇANTA E SHQIPTARIT

TË MITURIT E BRAKTISUR

MË PAK SHQIPTARË NË ITALI?

NËSE NUK ËSHTË HAN

LOGJIKA E POSTBLLOKUT

EMIGRACIONI: SHKAQE DHE BALLAFAQIME

SHQIPTARË ME SHTETËSI TJETËR

LUMË PARASH NGA DETI

SKAFISTËT E LINDJES

LLAMBUSHKA E SKAFISTËVE

PENSIONI PËR ATA QË KTHEHEN

JO VETËM THIRRJE E KONTROLL

DOSJE TË SHPRISHURA

KUR NGATËRRESAT PËRSËRITEN

NGA BREGU NË BREG E KTHIM

PERCEPTIMI I EMIGRANTIT

METAFORA E SHËNJESTRËS

PENSIONET NË LËVIZJE

NË PRITJE TË BASTUNIT

KUR PËRPLASEN PUSHIMET

KRIZA PREK TË HUAJT

BUJQ JASHTË

MË SHKAU GOJA

NË PLAN TË DYTË

VIZA E JABANXHIUT

SHQIPTARËT NDALUAN NË ASTI

GOTA E INTEGRIMIT

NINULLA KOMBËTARISTE

KËPUCARI I ARDHUR

MIGRACIONI I HARRUAR

LOST IN TRANSLATION

PËRTEJ KRIZËS EKONOMIKE

ËMBËLSIRË E HIDHUR

ALO? NUMRI JESHIL?

LEJEQËNDRIMI SI HARTË E BUSULL

KOPJIMI I SHEKULLIT

PUNA E EMIGRANTËVE NË KOHË KRIZE

EMIGRACIONI SHQIPTAR NË ITALI

20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI

PARAGJYKIME ME SHЁRBIM

LEKA

TRURI NË DET

STATISTIKAT E RRUGËS

TRURI I VOGËL

FANTAZMAT E VOTËS

FUSHATA JASHTË

FIJE QË LIDHEN

NDERI I KONSUJVE (II)

NDERI I KONSUJVE (I)

PUNË NDERI

VIZAT E QYQEVE

FAJI I EMIGRANTËVE

PËRTEJ BATUTËS

VALËVITJE

JUS & JUS

VËLLAI YNË ROM

MERITOKRACIA E TRURIT

ARRATIA E TRURIT

MËRGIMTARËT E PËRDORUR

EKONOMIA E TË IKURVE

URIMET NË INTERNET

ME KUÇ E ME MAÇ

GJUHA JONË E SHPRISHUR

SCANDERBEG IS MY HOMEBOY

Ekonomi

VLERA STATISTIKORE E JETËS

INOVACIONI DHE KRITIKAT NDAJ PERËNDIMIT

KACAFYTJE NË PORTOFOL

PASOJAT POLITIKE TË NJË SHKAKU TËRËSISHT EKONOMIK

HEINRICH BÖLL: ANEKDOTË PËR ULJEN E ETIKËS SË PUNËS

PAGA TË PRISHURA

RRJEDHJA…

DECONSTRUCTING ÇETI

THE DIBRAMAN

NJË SHAKA EKONOMIKE

SI U VJETRUA LEKU

FLUTURON…

MË ORTODOKS SE FMN-JA

LAISSEZ-NOUS FAIRE

MILIARDERI – SHPËTIMTAR I MASAVE PUNONJËSE?

TAKSOHEMI PËR TË JETUAR, APO JETOJMË PËR T’U TAKSUAR?

TË NA RROJË SHTETI

EVAZIONI, KU NA HUMBI

IDEALIZIMI I SISTEMIT EKONOMIK AMERIKAN

VAGON I SHKËPUTUR

PSE LUFTOJ PËR VALBONËN TONË

TAP, PO TAPË FARE

NË EMËR TË MIQËSISË

SLOGANE, REALITET, HUMOR

PAZARI I PUNËS

PANAIRI I TË PAPUNËVE

PROGRESIVITETI ALLA SHQIPTARÇE

MA BLEVE LIBRIN?

GISHTI MBI FLLUSKËN E SAPUNIT

PËRTEJ EVAZIONIT

MREKULLIA E TAKSAVE

AKSION KUNDËR ÇORODITJES

DETAJET E TURIZMIT

PUERTO RICO-N KU TA GJEJMË

PUERTO RICO NË BALLKAN

SI LAKOHET GREVA NË SHQIP

PICKIMI I BLETËS

PERSEVERARE DIABOLICUM

NJË HOTEL PËR BANKËN

ENERGJIA NË SHTËPI

KOMBINATI (IV)

SI TË SHKATËRROSH NJË INSTITUCION

PRODUKTI I BRENDSHËM BRUTAL

STATISTIKAT E BESIMIT

PËLLUMBA, SKIFTERË DHE PUPLA (JASTËKU)

PRONA LUGAT (II)

LOST IN STATISTICS

GËSHTENJA

HESHTJA E PYJEVE

EKUACIONI I LUMTURISË

BARAZI PËRMES PUNËSIMIT

PUNA E TË MITURVE

MIRËQENIA E SHIFRAVE

PERËNDITË E FINANCËS

LUNDËRTHYER NË MESDHE

GROPA GROPA

FERRARI PËR TË VOBEKTIT

BERISHA FISKAL

KRIZA GREKE DHE SHQIPËRIA

TË KA FAJ ISLAMI?

TERAPIA QË VRET

NEOLIBERALIZËM A LA CARTE

EKSTREMET QË U PUQËN (II)

GULÇI NË MJEDIS

ZARET E STATISTIKËS (II)

BETONIZIMI I SHQIPËRISË

EGNATIA E RINGJALLUR (II)

EGNATIA E RINGJALLUR (I)

ÇANAKU AMERIKAN

TEKNOKRACIA E GABIMIT (III)

TEKNOKRACIA E GABIMIT (II)

TEKNOKRACIA E GABIMIT

KONSUMI PER DUKJE NE SHQIPERI

Epistemologji

TË GABOSH ËSHTË HYJNORE

Filozofi

FILOZOFI NË PLAZH

TRENI PARANOID

SHKENCA MODERNE SI SHPREHJE KULTURORE (IV)

SHKENCA MODERNE SI SHPREHJE KULTURORE (III)

SHKENCA MODERNE SI SHPREHJE KULTURORE (II)

SHKENCA MODERNE SI SHPREHJE KULTURORE (I)

KURA HISTERIKE

SHTETI LAIK, PLANI INTELIGJENT, BIG BENGU

NJË KËRKIM, I DËSHTUAR, I BARAZISË

PËR ZOTIN GJASOR

TURPËROHEM PRA JAM

MITI I KONFLIKTIT MES SHKENCËS DHE FESË

VARIACIONE RRETH TEMËS

PSE PO BIEN SIRENAT E LUFTËS?

TRASHËGIMIA E KADAVRËS

LENINI STATUJË E GJALLË

NJERIU ËSHTË MË I FRIKSHËM SE SKELETI I TIJ…

GLOBALIZMI HIBRID

LOJA DHE KUNDËRLOJA

DERRI DEPRESIV I MIGJENIT

MAKTHI I NJË DITE DIMRI

NDËRHYRJE

ATA QË KTHEHEN (IV)

DY FJALË SHKRIMTARIT

KURORA E MARRISË

KUSH E ZHVESHI DORUNTINËN?

AUTORITETI I USTAIT

MOS MË FOL PËR POLITIKË

MBINJERIU, NJERIU GJADRI DHE SHQIPËRIA E MOTIT ‘30

PROGRESIZMI AMERIKAN SOT: LUFTË DHËMB PËR DHËMB NDAJ REALITETIT

MORALI NË UNIVERSIN PA ZOT TË LEA YPIT

PRIJËSI, LIGJI DHE ARBITRARITETI

KRISHTERIMI SEKULAR I LEA YPIT

SOCIALIZIMI MORAL I LEA YPIT

POPULLI I PASJELLSHËM

RENDI “REPUBLIKAN” I EMMANUEL MACRON-IT

DEPRESION DHE METAFIZIKË

MENDIME TË PAKREHURA (LXXXIV)

MENDIME TË PAKREHURA (LXXXIII)

MENDIME TË PAKREHURA (LXXXII)

LIDHENI TË MARRIN!

POPULLI SEKRET I SË DJATHTËS SË RE

KUR DIELLI TË IKË

SIZIFI FLET SHQIP

MENDIME TË PAKREHURA (LXXXI)

MENDIME TË PAKREHURA (LXXX)

RRNO VETËM PËR M’U DHUNUE

MILO TEMESVAR

SUIS-JE HUGO BARINE?

MIKROBI I PADURIMIT

PEIZAZH KRIJIMTAR. PËRSE QËNDROJMË NË PROVINCË?

LEVANTINË PA LEVANT

A MUND TË NA SHPËTOJË ARTI?

ULIKSI JOYCE EISENSTEIN KAPITALI

MENDIME TË PAKREHURA (LXXVII)

BOTA ME TJETËRI DHE BOTA PA TJETËRI (III)

PRINDËR QË KTHEHEN

VIDEOLOJA E SIZIFIT

PAMJE TË LIRISË (II)

PAMJE TË LIRISË (I)

KY ISHULL

CILA LIRI?

KU ‘FLE LEPURI’ NË LIBRIN E LEA YPIT?

SHPENGIMI PËR PABESI

DY LLOJE TË KRITIKËS

AH, MOJ LIRI!

NGA HISTORIA NË MAGJI

MBI SIMBOLIZMIN

MENDIME TË PAKREHURA (LXIX)

CAPRICCIO – PORADECI, HEINE DHE TINGULLI

VIZORJA E WITTGENSTEIN-IT

DY FORMAT E KUJTESËS TE BERGSONI

LIRI NË SHUMËS

DUA DHE DUHET

DIALEKTIKË ”TO GO”

ZEN PËR MIZANTROPË

MENDIME TË PAKREHURA (LXV)

PËR NJË FENOMENOLOGJI POLITIKE TË PROTESTËS

LETËRSIA QË GËNJEN

MREKULLIA SEKRETE

FRYMË E NDALUAR

PANDEMIA DHE (Ç)DISIPLINA

NUK MË LËNË SHKRIMET TË LEXOJ

RENDE DHE FRAGMENTE TË TURPIT

DËSHMIA DHE TURPI

MICHEL FOUCAULT NË PRIZREN

MENDIME TË PAKREHURA (XLV)

PASOLINI DHE MITI I TIJ I VDEKJES

LIBRARIA ME NJË LIBËR

LABIRINTI TE ROMANI “BOLERO”

LIRIA NË PYJET ILIRIKE

EKZISTENCIALIZËM SHQIP

FILOZOFIA POLITIKE E SLLAVOJ ZHIZHEKUT

Folklor

FORMULAT E BUKËS

VALLE DIBRANE

DHUNA QË SJELL KËNGA

JEHONAT E TINGUJVE PREJ NJË LIBRI

Foto Çasti

KE THËNË

YOU ARE ALL SET, SISYPHUS!

RËNIE E LIRË

HALETË E NJË EPOKE HERONJSH

ÇUDIRA BIOGRAFIKE

DEIRDRE JU PËRSHËNDET

HIPNOZA NË SHAH

KAFKA E KISH DITUR

KOMPLOTI I ARIT

TEATRI I KONSPIRACIONIT

AFGANË QË IKIN

ZGJIDHJA E MATIT DJE DHE PËRSIATJE TË TJERA

MAT ME NJË

GRIMCA

FIFA DHE FIFA®

SENDET NË ROMË

MJEKU RROTULLUES

NJË VIT QOKA, NJË VIT HESHTJE

NE REVISTA

PËR MOIKOMIN – VIZITORIN NDRYSHE

SHKENCA DHE CERMA

TIRANA DHE CITADELA

SHUHET ALBANOLOGU WILFRIED FIEDLER

GEYSER NË BEFASI

PRIT PRIT…

NJË BABË DEMOKRATIK

NGA KRENARIA NË MIRËNJOHJE

TË JETOSH I SHESHUAR

SI U BË MEHMETI AHMET

EDHE PUNË, EDHE LLAFE

NUK KA PLAZH PËR SHKRIMTARIN SHQIP

DATËLINDJA

DY DUAR PËR NJË… SHQIPONJË

NJË EMËR NË DY RRUGË

ARKAPITË E FJALËS

Z. SHYTI RRËFEN POETIN E DETYRUESHËM

MORALIZIME

MIKU LEOGRANDE

DY VJET VENEDIK

DOSJA E CAMAJT

REPUBLIKA PËR NESËR

SHYTI PA BRIRË

MAKINA HUTOHET

ME VIZË TË HEQUR

NA GËNJENI, JU LUTEM

NGA NJË PARTI NË TJETRËN, VAJTJE-ARDHJE

DIGITALBANICA

PARADOKSI DYLAN

HUMBJE SHPRESE, APO SHPRESË E RE?

KUJDES: KRENARIA ËSHTË MËKAT

VIZITË TOKSIKE

Ç’KE O LIBËR QË RËNKON

HEKUR I NDRYSHKUR

GRUSHT DHE KUNDËRGRUSHT

REFORMË DHE DËSHPËRIM

EMOCIONE TË PAKETUARA

ËNDRRAT DHE PARATË

FJALË TË PESHKUARA

TRADITA TË NDËRPRERA

METODA E FRIKËSIMIT

PRINDËR DHE FËMIJË NË AGONI, SHTETI LUAN FUTBOLL

DY TË DJATHTA

TË VOTOSH PA E DITUR PSE

SË SHPEJTI NJË VRAP KUNDËR DHUNËS NË KOPSHTE

PARTITOKRACI + ARITMETIKË

LËRINI TË LIRË DEPUTETËT

ARTISTI NË FRON

TË GËNJESH ME PROVA

MARKU KUNDËR MARKUT

CUI PRODEST

PSE UNË PSE TI

PSY-OP

NDERIM I DUHUR, MOTIVACION I GABUAR

PLAN PAS PLANI

KARTON KUQEZI

PIRAMIDA DHE KUPOLA

MARRËVESHJET HIJE

BETON PËR TURISTË

FUND JAVE PAK TELEFONIK

SHESHIN E BËN JO-SHESHI

NJERIU QË NUMËRON

VIRTYTI ZERO

DIVERSIONE

STUDIM JO I FESË, POR I HISTORISË SË FEVE

VIRTYTI PATRIOTIK

MENDIMI I PUBLIKUT

MOS MA NDANI APARATIN

JU PUNONI, ATA JU PAGUAJNË

MOS I LINI TË ZHGARRAVITIN QYTETIN

SEKSPOLITIKA

GJUHA E KISHËS, KISHA E GJUHËS

NJË DITË TË TËRË

KUJT T’I BESOSH

GJITHË PUSHTETI OJQ-VE

Foto Çasti 1

Fotografi

HIJA, PASQYRA, SELFIE

ADN-JA E PERSISË

KARTOLINË NGA TIRANA #2

FOTO ÇASTI

GRA DHE NËNA, GRA SI NËNA

DRITËHIJA E VDEKJES

SHFYTYRIMI I ARMIKUT

FAKE PHOTO

DRITA, HIJA DHE VDEKJA

ME SYRIN E TJETRIT

TË PARASHIKOSH TË SHKUARËN

DYFISH FOTOGRAFI

OBJET TROUVÉ (III)

NË MBROJTJE TË MACES

NJE SI DASHURI MERIMANGE

SELFIE SI ANTI-FOTO

MISH QENGJI

NJË METAFORË GRAFIKE

DY GJËRA QË DI PËR ENRI CANAJN

SI T’IA SHKREPËSH VETES

SELFIE-MANIA

SELFIE

RELIKE MODERNE

ATLASI ANATOMIK I KRYEMINISTRISË

BETEJA FOTOGRAFIKE

SHKREPTIMA KAMERASH

BUNKERI SHET

Gjeografi

HARTA DHE LEGJENDA

FLUTURIM MBI HARTË

GJEOGRAFI E KONDICIONUAR

KRIZA NË MESDHEUN LINDOR DHE PAKTI DETAR NË JON (I)

DETI QË THAHET

HISTORIANËT DIGJITALË

DETI JON SI DET I PAQES (II)

HARTAT SI EMRA TË PËRVEÇËM

PELEGRINËT E MOTIT

ME PROUST-IN NË ITALI

KOMBINATI (II)

KOMBINATI (I)

NUK ËSHTË PUNË HARTASH

Gjeopolitikë

MATEMATIKA E LUFTËS

MARRËDHËNIET NDËRKOMBËTARE DHE LUFTA NË UKRAINË

PROVA EUROPIANE

HABEMUS PAPAM

MITE E KONSPIRACIONE

FIKSIMET E DIKTATURËS SË VONË

KOMBI I FACEBOOK-UT

SINJALE NGA KAUKAZI

Gjuhësi

MBETET AKTUAL

CITIMI PËR MALL

FOLJA SHQIPE – RREGULL MES KAOSIT

MË JEPNI NJË GUR

E GJETA…, VANGJEL!

KANARINA NË MINIERË

LISTA, ORARE, FJALORË TË MALLIT

LLOGJE

TË EMËRTOSH LUFTËN

DHJETË MIJË VJET

MODELIMI I NGJIZJES SË FJALËVE

RRETH NJË KLISHEJE POETIKE

ARBËRISHTJA KAUZË E RËNDËSISHME

NEOLOGJIZMAT E PORADECIT

TË HUAJA PËR KË?

HIERARKIA E RASAVE TË GJUHËS SHQIPE

GJUHË APO DIALEKT?

KUNDËRSHTIMI NGA KOLEA

BASHKËLIGJËRI

ARTIKULLI I SCIENCE – PËRSIATJE FILLESTARE

SHQIPJA E SHKËPUTUR

SHQIPJA NË FILM: PËR BISEDËN QË MUNGON

THE CASE OF STIGMATIZED GEG

FRIKA TE SHQIPTARËT

PRIMUM NON NOCERE

PËR KËTË BUKË!

PASKAJORJA

TITRIM PËR ÇËSHTJE DIVERSITETI SOCIAL?

SQ-XT

APOFONIA NË JETËN E SHQIPES

POETIKA E FJALËVE TË FSHEHURA

NUMRAT NË TAVËLL

ARKEOLOGJI FJALËSH: SHTETRRETHIM

DIALEKTIN KUPTOJE, STANDARDIN FOL!

PËR NJË PARIM ALTERNATIV TË DREJTSHKRIMIT TË SHQIPES

NGA GABIMI NË SIMPTOMË

ORTOGRAFI DHE DREJTSHKRIM

MUNGESË E ALIBISË SEMANTIKE

RRETH PARIMIT FONETIK NË DREJTSHKRIMIN E SHQIPES

E DREJTA DREJTSHKRIMORE

ME ALFABET TË CUNGUAR

ELOZHE SINTAKSËS

MERRNI FRYMË THELLË

KALLËPI I STANDARDIT

DOGMA E LEKSIKUT TË KULLUAR

STANDARDE DHE REGJIME GJUHËSORE

SHQIPJA E SHKRUAR

JA GEGNISHTJA

BINOM PA DASHJE

PËRGJEGJËSIA E NËNSHKRIMIT

RRUGËTIMI ME GROPA I NJË TEKSTI

FJALË TË NGATËRRUESHME (VIII)

DESTABILIZIM

FJALË TË NGATËRRUESHME (VII)

FJALË TË NGATËRRUESHME (VI)

THËNIE TË DRUNJTA

LEXIMI – SPORT I MUNDIMSHËM

MARIO CALIVÀ: ARBËRISHTJA NË NJË PËRMASË TJETËR

TRI SHQIPE PËR NJË GJUHË

SIÇ E THOTË FJALA “SËMUNDJE”

GJUHA, KODI DHE PËRDORUESIT

ARTIFIC, SATIRË, DIALEKT

QË SHQIPJA TË MOS JETË THJESHT SHQIPONJË

FJALË TË NGATËRRUESHME (V)

ME DIALEKT

FJALË TË NGATËRRUESHME (IV)

BESA NË STATUTET E SHKODRËS

SHQIPJA PO NËPËRKËMBET

FJALË TË NGATËRRUESHME (III)

ENVERI LEXON CÉLINE-IN

I HUAJI SHQIP

BABELI NË LAGJEN TONË

FJALË TË NGATËRRUESHME (II)

NGA QAFIRI TE QYFYRI

FJALA QË KE MARRË NË PUNË

LLOJE RËNIESH

FJALË TË NGATËRRUESHME

SI TA KATRANOSËSH

SI VIS PACEM, PARA BELLUM

SHËNIME PËR GJININË

GJELL- E SHQIPES SI LËNDË E PARË PËR ANTROPOLOGJINË

GJUHA QË NA DETYRON

GAMORI DHE EVOLUCIONI NË GJUHË

GJYRRLEMA

DREJTËSI DUKE REFORMUAR LEKSIKUN

ÇA THOTË AI ITALIANI?

MAKTHI I EMRIT TJETËR

DOKTOR I GJUHËS, SKLLAV I SHKENCËS

ZAMAN I FURISHËM

GEGNISHTJA: SI TA SHKRUASH

DIALEKTI NË REANIMACION

STATUSI I HUAZIMIT

BUGIARDINO

SHQIPTARIA E EPIROTËVE TË LASHTË

ZANAFILLA KOMPLEKSE E NJË KLISHEJE

SHËNIME GJUHËSORE TË KARANTINËS (I)

HAKMARRJA GJUHËSORE E UINSTONIT

PREJ TÜRKÇES TE TIRANA

TEATRI I DREJTËSISË

EMRA PËR REVOLUCION

MENDJE DREJTVIZORE (II)

THËNIEZIMET DYGJUHËSORE

GLADIATORËT E SHQIPES

PENA SI PUSHKA

EDHE NJË HERË PËR ETNONIMIN “SHQIPTAR” DHE FJALËN “SHQIP”

MBI GJUHËN DHE LETËRSINË SHQIPE

BESË DHE FE

ZDRAMË/ZDRËMË: NGA HISTORIA E FJALËS

ZDROMSI NË JETË DHE NË LOJË

ENVER IN SCRIPTURA

PËR NJË GJUHËSI TË PARULLËS TOTALITARE

BETONIM APO LIRI E TEPRUAR?

EMRA DHE HISTORI

FJALA E BUKUR SHQIP (II)

FJALA E BUKUR SHQIP (I)

ZOTËRINJTË SHKATËRRIMTARË TË GJUHËS

SHAH-SHEH

GJUHËSI FUSHORE

TË VOTOSH ME LIKE

FIL

LOJA E SHAHUT SI HISTORI

HISTORIA E LËVIZJEVE NË NJË LOJË SHAHU

IN VULGUS GRATUS

NJË SHUMËS AVENTURIER

FJALË NË UDHËKRYQE

SUGJERIME PËR NJË LIGJ

DESTANDARDIZIMI – PROCES GJUHËSOR APO POLITIK?

FESTIVAL NË PYLL NORVEGJEZ

NJË DISKUTIM LINGUISTIK I LIRISË SË FJALËS (II)

XNGLXSH

FJALA QË LËNDON

NJË DISKUTIM LINGUISTIK I LIRISË SË FJALËS (I)

NJË INSTITUT I RI

LISTAT – NJË VËSHTRIM MË ABSTRAKT

DHJETË KËSHILLA TË ÇMUARA MBI PËRDORIMIN, E SHENJAVE TË PIKËSIMIT

SHQIPJA PA MOSHË

PËRSIATJE TEORIKE MBI LIBRIN “SHQIPJA TOTALITARE”

HAPËSIRA E SHKRIMIT ELEKTRONIK (II)

Ç’TË JETË KJO GIJOTINA, XHANËM?

VEZË ME TRI TË VERDHA

ZYLOJA I KAPUR NË LIGJËRIM (V)

GJUHA E MËMËS

ZYLOJA I KAPUR NË LIGJËRIM (IV)

SHQIPJA E SËMURË

ZYLOJA I KAPUR NË LIGJËRIM (III)

ZYLOJA I KAPUR NË LIGJËRIM (II)

NJË PSEUDO-TURQIZËM

DY ANË TË BANALITETIT

GOMARË DHE GOMERË

THIRRMËNI ARVANIT

EDHE NJË HERË “GËZUAR E TUNGJATJETA!” PËR ERIC HAMP-IN!

BIOGRAFI PRAPASHTESASH

FJALËT E PYLLIT

DREJTSHKRIMI I FOLUR

AMBIGUITET

TAKIM ME VASHËN E HEKURT

EMOJI TË REKRUTUARA (V)

BUSULLA DHE KOHA

GJUHA KUNDËR LETËRSISË

EDHE SHTËPI EDHE PUBLIKE

SHUHET NJË MENDJE E NDRITUR

SHQIPJA NË XHEZVE

ME SHYTIN NË SELANIK

NJË QINDVJETOR

SUEDEZJA

A GËNJEN DERRI?

FJALA QË (NA) DALLON

FJALË TË POLENIZUARA

FJALË RACISTE, RACISTË ME FJALË

URA NË HAVA

PËR PASURINË DHE PASURUESIN

GJIZA E DIJES

LEKSIKU I BOGDANIT

ATËSIA E NJË FJALE

KAVALIOTI I PAFAN (IV)

ÇËSHTJE TË AMBICIES

KATALONJA, E PARË NGA DRITARJA

TË FLASËSH DHE TË THUASH (V)

MISTIFIKIME DHE FIASKO

FUQIA E PAKICËS (III)

KU TË VJELLËSH

FUQIA E PAKICËS

GEGNISHT/GEGËRISHT

KASTRA E GJINOS

MESAPËT JETIMË

DY SKAJET E PREJARDHJES

RAMALOG II

TË FLASËSH DHE TË THUASH (III)

TË FLASËSH DHE TË THUASH (II)

TË FLASËSH DHE TË THUASH (I)

ÇABEJ: INSTITUTI DHE DIJETARI

MALLI I SHQIPES

GRUAJA QË PJELL

TEKSTE TË PËRNGJITURA

SHQIPJA PLURICENTRIKE

UNË TË DEGJENEROJ

KËNGA E SHKRONJAVE

EMRI I VJETËR SHQIP PËR SLLAVËT

NERVAT NË SHQIPEN E SOTME

GRAMATIKA E RRËFIMIT HISTORIK

LIGJI I GJUHËS

AUTORI ENVER

ARSYET E KARVANIT

SHQIP-SERBISHT, VAJTJE-ARDHJE

QIMJA DHE TRARI

TË SHKRUASH ME GABIME (VIII)

TË SHKRUASH ME GABIME (VII)

FJALA SI LLAMBUSHKË

TË SHKRUASH ME GABIME (VI)

TË SHKRUASH ME GABIME (IV)

TË SHKRUASH ME GABIME (III)

TË SHKRUASH ME GABIME (I)

RRETH SHQIPES NË WORDPRESS

GJUHË PREJ KARTONI

FILIGRAN FONETIK

FJALË SHEMRA

SOUL FOOD

PESHA E FJALËS

GEGËRISHTJA – ÇËSHTJE DHE MISTIFIKIME

FJALORI I MALLKIMIT

FLAMENGOJA E SKËNDERBEUT

KUR QENI KA LAKRA NË KOKË

KUR TJETRI ËSHTË MAKINË

NGA POLITESA NË PËSHTJELLIM

MREKULLITË E GJUHËS

FJALË PA DASHJE

SHQIPTARË, GREKË, TË KRISHTERË

NJW TASTIERW PWR SHKRONJWN Ë

PELLAZGËVE PO UA DORËZOJMË ÇELËSAT

ATJE KU VDES E RRON ARVANITIKA

SHQIPJA PËR TË GJITHË

GJUHË E IDENTITET TEK AUTORËT E VJETËR SHQIP

GJËRA TË THËNA, GJËRA PËR T’U THËNË

BONJOUR NGA ZELANDA E RE

REKORDE TË KRIMIT

REHABILITIMI I KLISHESË

ESCAMOTAGE

LLËQE

NJË HISTORI ME XHINJ

GJUHA DHE HEQJA E LIRISË

ARBËRESHË DHE ALBANOLOGË

KALENDARI I MAJMUNËVE

SHYQYR

FJALË E SHFAQUR SI MUNGESË

SALLATË MIKSE

SHQIPËRIME (VI)

SHQIPËRIME (V)

SHQIPËRIME (IV)

NJË FJALË ME FAT

SHQIPËRIME (III)

SHQIPËRIME (II)

NË RREGULL

DREJTSHKRIMI FOR DUMMIES

LOJË ME PSEUDO-TURQIZMA

SEHIR NË QYTET

EMRA DHE EMRA

NJËKOHËSI E SHTIRUR

TY TË PUTH E TË DUA… FORT

SHQIPJA PËR LACAN-IN

NGA ZORI

DREJTSHKRIMI I KOASH-IT

SHUMËPIKËSHI

PRESJET PËR SKRAP

HIÇ SHËNIME

NGA SHQIPJA NË GREQISHT E KTHIM (II)

RRETH DISA TERMAVE SHQIP TË MUZIKËS

PËR PROFESORIN

SHQIPJA GJUHË E MOSHUAR?

TEKSTE TË VËSHTIRA

SHQIPJA ME SHUMË FONEMA

TË THEM TË DREJTËN

DHE FAJIN E KA… PURIZMI

TA KRUASH TURQINË E VJETËR

ARTIKULL I ARRATISUR

SI TA HEQËSH KALLDRËMIN

NGA GJENDJA CIVILE NË EKZORCIZËM

E VËRTETA NË PYETJET

E VËRTETA E KONTRABANDUAR

PËR NJË GRAMATIKË TË FOLJES POLITIKE

NGA FILOLOGU TE LEXUESI

SHKRONJA NË UDHËKRYQ

VAJI I BYLBYLIT (II)

VAJI I BYLBYLIT

LARG VULGARITETIT NË MEDIA

36 – 2 = KAOS

TË FLASËSH ME DREJTSHKRIM

SHQIPËRIME TOPONIMESH

RRETH DISKURSIT MBIZOTËRUES*

ZËVENDËSIM APO SHTIM?

SIÇ FLISTE E SHKRUANTE ENVERI

UNË TË PËRJASHTOJ

LAPSI I KUQ

PLURALIZËM ATJE KU S’DUHET

ÇFARË MUND TË BËJË SHTETI ME GJUHËN?

ANTIVIRUS JAM VETË

KËSHILLIT I DUHET KËSHILLË

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: LARË

MAGAZINAT PA INVENTAR

TOPOGRAFIA E LUKTHIT

LUKTHI NË KORPUS

REFORMË AGRARE NË GJUHË?

TË NGESHËM PËR KOMBIN

ANATOMIA E LUKTHIT

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: LAK

HAPU SUSAM!

PAK FOLKLOR LEKSIKOGRAFIK

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: LESH

KUR TË TRADHTON GOJA

FJALË QË KEMI

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: LAJ

SHKRONJA NË MJEKËR

GJUHA E DINJITETIT

ÇABEJ: MBI TEZËN ILIRE E PELLAZGE

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: LAG, LËNG

ÇABEJ: PËR PASTËRTINË E GJUHËS

TËRHEQJE LITARI

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KUPTOJ

GJUHË DIPLOMATIKE

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: E KREMTE, KRIPË

SHQIPJA TERMINALE

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KOPIL

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KREDH

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KUMT

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KRYE

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KODËR

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KËRCU

FJALË NË AKULL

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KËSHTJELL

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KAPUCAR

ÇABEJ PËR TË GJITHË

ETIMOLOGJI TË ÇABEJT: KËRSHËNDELLA

PËR NJË Ç QË TI S’E VË

PËRTEJ REVE ME FJALË

MË THUAJ Ç’SHUMËS PËRDOR…

ERRATA CORRIGE

FJALË NDËR VITE

QEJFE QEJFE KJO DYNJA

SI TË ZGJEROJMË LEKSIKUN

BABEL I ZBUTUR

SPRECHEN SIE SCHKIP?

DEMENTIA PELASGICA

NJË-JA BARBARE

MË THUAJ NGA Ç’GJUHË PËRKTHEN…

PARABUZUKU (II)

PARZMORJA PREJ DRURI

PRONAT E SHQIPES

TEKSTE QË TË KAPIN

TEKSTE QË VRASIN

BËJ DOWNLOAD APO DOWNLOADOJ

SHQIPJA E GRIGJËS, GRIGJA E SHQIPES

NË GJURMËT E ALBANOLOGJISË NË POLONI

MENÇURIA E PUSHTETIT

JETA E BRISHTË E FJALËVE

STANDARDIZIMI I GJUHËS

NGA PYETJA NË NORMALIZIM

NGA TEKSTI NË SOCIOLOGJI

FOL E SHKRUAJ

SPJUNLLIQE

MALE ME BARRË

SHKRONJA KOMBËTARE

AVENTURAT E TEKSTIT ONLINE (II)

AVENTURAT E TEKSTIT ONLINE (I)

TEZA TË SHKARTISURA

CILIDO PA FRIKË

TË FLASIM SHTREMBËR E TË SHKRUAJMË DREJT

PSE DËSHTOJNË REFORMAT DREJTSHKRIMORE

EJA TA PRISHIM

THAHET LIQENI

CENSUSI I FJALËS

SHQIPI I DA LECCE-S

KUR PLAS SHATLLI

ALFABETIZIMI DHE STATISTIKAT LEKSIKORE

MISTIKA E SHKRONJËS FILLESTARE

PROTOSHQIPJA NË BALLKAN (II)

PROTOSHQIPJA NË BALLKAN

CILIT FYELL T’I BIEM

LOKALIZMI – SHKAK APO PASOJË?

MISTIKA SI STREHË E FUNDIT

DEBAT PA SKAJE

THANËT E NASTRADINIT

PËRSHKRIME DHE PARASHKRIME

MISH ME LËNG

MARKSI PAVARËSISHT MARKSIZMIT

MOÇALET E PADIJES

PËR NJË GRUSHT DUHAN…

PIERRE MENARD NË METRO

GEGËRISHTJA E KOLONIZUAR

MISTIFIKIMI I FJALËS GEGE

NË VEND NUMËRO

FJALË TË REKRUTUARA

PLOJË E HESHTUR

MË THUAJ Ç’DIALEKT FLET…

KOTIJONE LEKSIKORE

DREJTSHKRIM APO STILISTIKË?

SHKRONJAT E SHTETIT

VETULLAT E SHQIPES SË SHKRUAR

CENSORËT E GJUHËS

STANI ME LEPUJ

VEZËT E SË KEQES

MBISHKRIME SHQIP

NGA GJUHA TE SHQIPJA

PASTRIM APO PASURIM?

GJUHA PASTËRTORE

LUFTË ME MULLINJTË

HEDHJA E VETES

KËPUCËT E ERMONELËS

EFEKTI I PASQYRËS SË THYER

EFEKTI PASQYRË

TË DREJTAT E GEGËRISHTES

SHQIPJA E PAPËS

EMOCIONE TË TASTIERËS

ZHARGONI ANTIKOMUNIST

INTERMEXO

ALFABETI NË MES TË RRUGËTIMIT EUROPIAN

PO GJYMTOHET ALFABETI

INFEKSIONET E GJUHËS

MASAZHE ME KRIPË

FJALË TË POROSITURA

IDIOLEKTI I KRYETARES

LOKALIZMI NË FOLTORET PUBLIKE

TË GJITHË KRENARË

FJALË JETIME

SHQIPJA DELEDASH

FISTULA ME TË SHKUARËN

KOKA E TURKUT (IV)

PLURIVERSI I EPOSIT

FJALËFORMIM NGA LART

GJUHËSI, MIT DHE POLITIKË

NDËRRIME SHKRONJASH

FËMIJË (DHE) TË RRITUR

NJË FJALË LUGAT

ARRA GUNGË E EPIRIT

SOVIET BEST PRACTICE

MAKINA E KOHËS

GJITHNJË NISEMI PËR MIRË

FATI I TURQIZMAVE NË SHQIPE

DON KISHOTËT E TOPONIMISË

TA NGREMË

DREJT MBYLLJES

SHQIPE PËR MUSHKA

MES VËLLEZËRISH

MËRI ALFABETESH (II)

MËRI ALFABETESH (I)

SUPERLATIVITIS ACUTA

AVENTURA FJALËSH

LOST IN NEOLOGISMS

T’I GËZONI BOMBAT

SHTETAS DHE QYTETARË

KTHEHET KRISTOFORIDHI

VIKTIMA TË GRAMATIKËS

ZELLI I FTOHTË I POLITIZIMIT

LE TË ZBRAZET SALLA

ZOOPARKU LEKSIKOR

KUMTESA NË KONFERENCË

KONFERENCA GJUHËSORE: PËRFUNDIMET

SHUMË KUNGUJ, NJË SQETULL

DY LEXIME TË NJË TITULLI

STANDARDI: RISHIKIM DHE MIRËMBAJTJE

PUNA E SHKRONJAVE

RRETH LASHTËSISË SË SHQIPES

DINJITETI I ARGUMENTIT

ATRIBUTE FJALËSH

BARTHES NDIHMON

VLERA E NUANCËS

PËRKTHYES I PËRKTHYER

GJUHËT E SHQIPEVE

SHQIPE MAKINASH

NJË AKSIDENT LEKSIKOR

SI VAJI NË LAKRA

PRONA, PRONARË, PRONORË

THEKSI PËR TË TJERËT (III)

THEKSI PËR TË TJERËT (II)

THEKSI PËR TË TJERËT (I)

PO TË DONIM

INXHINIERËT E LESHIT

GJËZË AUTORI

KËMBËT E PULËS (III)

KËMBËT E PULËS (II)

QIELLI TAVAN

SIMPTOMA ËITHERS

SHIHMËNI MUA

NE FLASIM, JU DËGJONI

LEGATË DHE LUGETËR

ME SHKRONJA TË MËDHA (II)

ME SHKRONJA TË MËDHA

DY DUAR PËR NJË KOKË

NJË PARADOKS PREJ POP-IT

KUR FLASIM PËR SHQIPEN

DREJTSHKRIMI I MADH SOVJETIK

VESI I POLIGLOTIT

SHQIPJA E TOTALITARËVE

BATUTA FILMASH

LIBËR I RI

DUHET TRIALOG

ROLANDI NË ARBËRI

ROLANDI NË EPIR

FJALORI ME VRIMA

INKUIZICIONI I GJUHËS (III)

INKUIZICIONI I GJUHËS (I)

LUTHERI SHQIPTAR

ELEMENTE TË KAMBIZMIT LEKSIKOR

GJUHA, DHËMBI, DHIMBJA

VESHI PËR GJUHË

PUSHIMET E HUAJA

SHKRIM & DISIPLINIM (II)

SHKRIM & DISIPLINIM (I)

PROTOKOLLET E KAOSIT

HOMOLOGIME DHE PROFKA

GOJËT ME BALTË

PARABUZUKU

SHQIPJA E DRUNJTE (XII)

SHQIPJA E DRUNJTE (XI)

SHQIPJA E DRUNJTE (X)

FJALE TE URTA

SHQIPJA E DRUNJTE (IX)

SHQIPJA E DRUNJTE (VIII)

SHQIPJA E DRUNJTE (VII)

SHQIPJA E DRUNJTE (VI)

SHQIPJA E DRUNJTE (V)

SHQIPJA E DRUNJTE (IV)

SHQIPJA E DRUNJTE (III)

SHQIPJA E DRUNJTE (II)

SHQIPJA E DRUNJTE (I)

SHTIGJE TE ALFABETIT SHQIP

NGA MITET NË SHKENCË

SHKRONJA DHE HESHTJE

PASAPORTIZIMI I FJALËS

NUMËRIME FJALËSH

ME MIELL HUA (II)

ME MIELL HUA

FETISHIZIMI I FJALËS

SHQIPJA TOTALITARE (XXXI)

SHQIPJA TOTALITARE (XXX)

SHQIPJA TOTALITARE (XXIX)

RISHKRIMI I HARTAVE

SHQIPJA TOTALITARE (XXVIII)

SHQIPJA TOTALITARE XXVII

HISTORI SHKRONJASH

SHQIPJA DHE GREQISHTJA NË LASHTËSI

SHQIPTARË DHE GREKË NË EPIR

SHQIPJA E ZYRTARIT

GJYMTIMI I SHQIPES

PSE JO PASKAJORJA GEGE

PRIVATIZIMI I SHQIPES

SHQIPJA TOTALITARE XXVI

ANIJA E TESEUT

SHQIPJA TOTALITARE (XXVI)

SHQIPJA TOTALITARE (XXV)

SHQIPJA TOTALITARE (XXIV)

SHQIPJA TOTALITARE (XXIII)

SHQIPJA TOTALITARE (XXII)

SHQIPJA TOTALITARE (XXI)

SHQIPJA TOTALITARE (XX)

SHQIPJA TOTALITARE (XIX)

SHQIPJA TOTALITARE (XVIII)

SHQIPJA TOTALITARE (XVII)

SHQIPJA TOTALITARE (XVI)

TË VJETRA APO TË RRALLA?

SHQIPJA TOTALITARE (XV)

SHQIPJA TOTALITARE (XIV)

SHQIPJA TOTALITARE (XIII)

SHQIPJA TOTALITARE (XII)

SHQIPJA TOTALITARE (XI)

SHQIPJA TOTALITARE (X)

TË FIKEN DRITAT

GJUHË DHE GJAK

SHQIPJA TOTALITARE (IX)

ALBANOLOGJIA JASHTË KUFIJVE

ALBANOLOGJIA ALTERNATIVE

SHQIPJA TOTALITARE (VIII)

KËRTHIZA E BOTËS

SHQIPJA TOTALITARE (VII)

SHQIPJA TOTALITARE (VI)

SHQIPJA TOTALITARE (V)

GJUHA E NAIMIT

SHQIPJA TOTALITARE (IV)

SHQIPJA TOTALITARE (III)

SHQIPJA TOTALITARE (II)

SHQIPJA TOTALITARE

BËRËSIT E ÇUDIVE

Histori

DISA RADHË QË NUK DO TË DOJA T’I SHKRUAJA KURRË

JASHTËQITJE TË KUJTESËS

MYSAFIRËT SHTETËRORË NË VITIN 1937 (II)

MYSAFIRËT SHTETËRORË NË VITIN 1937 (I)

PENDIM

REVOLUCIONI GREK DHE ROLI I SHQIPTARËVE NË TË

PALIMPSESTI ANDALUZ

PODIUMI I SË KEQES: LENINI, STALINI APO HITLERI?

NOLI I SURVEJUAR

TRE RISITË E NJË HISTORISHKRIMI

MESDHEU NË PASQYRË

ALBANOLOGJI NGA LART

FLUTURIMET E ZEKTHIT

ARSYEJA TRETET, HUQI MBETET

E KEQJA DHE BANALITETI

SHTREMBËRIMI I RILINDJES KOMBËTARE

KUNDERA POST-MODERN

ZËVENDËSIMI I MONUMENTEVE DHE KONSTANTJA E AUTORITARIZMIT

RREJSHMËRIA E BOJAXHIUT

FIKSION MBI VDEKJEN

PROGRESIZMI AMERIKAN DJE: SHUMËLLOJSHMËRI IDESH E BESIMESH

RITE TË PËRKUJTESËS

NJERIU NË SHTYLLË

KISHA DHE MARIA NË VARGUN E BOGDANIT

GRUAJA NË VARGUN E BOGDANIT

ANTOLOGJI E POEZISË APO ANTOLOGJI E APOLOGJISË?

NATYRË E PAQETË ME NDËRTESA TË VJETRA

LIBËR PËR KRENARINË E NDROJTUR

BARRA E NJË EMRI DHE METAFIZIKA E GJEOGRAFISË

LUFTA CIVILE/ÇLIRIMTARE E NËNTORIT

E KALUARA BURG, GJUHA QELI

DOSJA DEMIDENKO

GLAGOLITIKU

HIC RHODUS, HIC SALTA!

HISTORI KITSCH

PAPA JOANNA

RRËNOJA DHE PARANOJA

PROJEKTLIGJI I DEPUTETES ZHUPA PËR BUTRINTIN

MUZEU DHE PARADOKSI I SË SHENJTËS PROFANE

MËDYSHJE MORALE

HEKURI RUS NË DET

ZËRI NË KULLË

HISTORIA NË EMËR TË SË SOTMES

NEVOJA PËR PENDESË

ZOGU I SHPUPLUAR

LEA YPI KA SHKRUAR TË VËRTETËN E SAJ

MEMUARI – PËRSIATJE TEORIKE (II)

FICTION NË MEMOIR

KUSH SIMULON-MANIPULON?

MJESHTËR SUBVERSIONESH TË VOGLA

NGA ANAKRONIZMI NË IDEOLOGJI (VERSIONI I PLOTË)

AMBASADORI SHPJEGON

NJË KASTRIOT I PANJOHUR NGA DALMACIA

KABALË DHE SHPIKJE

NJË PARAQITJE GATI E PANJOHUR E MITRUSH KUTELIT SPANJISHT

RRETH VETË-EKZOTIZIMIT

GRA ARBËRESHE

IRONIA E HISTORISË

“Foli kundra” – TË SOTMËVE, SI T’UA TREGOSH KOMUNIZMIN?

LUFTË NARRATIVASH

PAPË KLEMENTI XI NË KUJTESËN KOLEKTIVE SHQIPTARE

NJË INCIDENT DIPLOMATIK NË SHKODËR – MARS 1865

THOUGHTS OF A DAY IN JULY

HISTORI ME STILOGRAF

HISTORIA PËRBALLË TREGUT

NJË EMËR PËR NJË RRUGË

DANTEDÌ E DYTË

MBIEMRA POLITIKË

“…NUK E SHPIKMË PATRIOTIZMËN SHQIPTARE, E GJETMË!” (II)

KALI DHE KOMBI

MONUMENTET FANTAZMA TË TIRANËS

E DASHUR RADIO TIRANA

RICIKLIMI I SË KALUARËS

NJË PËRGJIGJE PA ADRESË

CANDID CAMERA NË DROPULL

E PARA ORKESTËR SIMFONIKE JONA

HISTORI ME POROSI

TAKIME NË SKENË

NJË POEMË E HERSHME KUSHTUAR ENVERIT

NDERIM PËR ATA QË NUK DININ

INVICTUS: POEZIA QË NA ERDHI NË BURG

HUMBJE TË IMAGJINUARA

DÉCALAGES

RASHOMON

BEJA E MUNGUAR

T’I SHKRUASH VARGJE STALINIT

KË LËNDOI MARIA?

JETË MIRDITORE

EMRI I SHQIPTARËVE NË ALBANIA VENETA

JASHTËQITJE TË KUJTESËS (II)

PËR DIMALIN DHE DIMALIZIMIN

XHAMIFIKIMI I SHËN SOFISË SI ÇMONUMENTALIZIM I KULTURËS

CAMAJ-KOLIQI NË MEJDAN

ÇËSHTJA CAMAJ DHE KOLIQI – NËN VËZHGIM…

DRITËHIJE NË HISTORI

MURGJ TË NËNDHESHËM

TANI NUK QESH MË NJERI

VISARE TË BIBLIOTEKËS KOMBËTARE (I)

QYTETE NË HAPËSIRË DHE NË KOHË

VITET E MBRAPSHTA

DASHURIA PËR ATDHE ËSHTË INSTINKT

KUJDES ME GJUHËN

RISHQYRTIMI HISTORIK I KISHËS ORTODOKSE SHQIPTARE

TEATRI I NOSTALGJISË

SULLTANËT E NETFLIX-IT

INTELIGJENCIA SHQIPTARE NË TEHUN E LUFTËS SË FTOHTË (II)

INTELIGJENCIA SHQIPTARE NË TEHUN E LUFTËS SË FTOHTË (I)

HISTORIA – PASQYRË E SË TASHMES

RADIOKRONISTËT E HISTORISË

RREGULLORE E KUJTESËS KOLEKTIVE

NJË KOPSHT PAS TËRMETIT

TRI FOTOGRAFI

ILUZIONE TË KUJTESËS (II)

BINDJE DHE VËRTETËSI

KU TË GËRMOSH

NJË MARIFET ME LISTA

PËR NJË HISTORI TË SHPRONËSIMIT INTELEKTUAL

KOMUNISTËT TANË DHE TË TJERËT

NJË VOTË NJË PLUMB: FESTA E GJYQIT POPULLOR (I)

KONICA SIKUR I GJALLË

KUJTESË DHE LUFTË

HISTORI ROBËRISH

GJUHA SI SHPATË, SHPATA NË DORË

NJË SKANDAL QINDVJEÇAR

DERËBARDHA DHE 7 PRILLAT

HISTORIA PËRMES FIKSIONIT

7 PRILLI I GJATË I SIMONE WEIL-IT

ASPEKTE TË SË DREJTËS ZAKONORE SHQIPTARE TE “BREZNITË E HANKONATËVE”

ÇFARË PO NDODH NË SHQIPËRI?

MENDJE-KRISURIT (III)

MENDJE-KRISURIT (II)

MENDJE-KRISURIT

PREMISAT E RREME TË NJË TEZE

MUSINE KOKALARI DHE PËRMBYSJA E SË DREJTËS ZAKONORE

DE RADA – KY REAKSIONAR I PAPENDUAR

KU U GABUA ME MID’HATIN

BEKUAR QOFTË DORA QË MË VRAU!

XHUPI I AZEMIT

KAURI ARKITEKT

VENDE DHE LODRA PËR MEMORIEN

MEIN KAMPF: NJË VËSHTRIM PERSONAL

DOKTRINA E FATIT TË QARTË

FRYTET E SË KEQES

SHKRUANTE MEHDI FRASHËRI

STEMAT E DËSHIRËS

ORKESTRAT E TITANIKUT

NJË ZGJIDHJE PËR TEATRIN

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (III)

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (II)

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (I)

HIJA E BIEMMI-T

NGA BEGU NË BERG

SKËNDERBEU PERSON(AZH)

GËNJESHTRA DHE SHPËRFOLJE (I)

KAVALIOTI I PAFAN (III)

KAVALIOTI I PAFAN (II)

KAVALIOTI I PAFAN (I)

LEIBNIZ-I, ILIRËT, ELSIE

NJË TESTAMENT TRONDITËS!

ITALIA QË ËNDËRRONTE TIRANËN

VIZITË NË MANASTIR

STALIN SIPAS NEVOJËS

ÇFARË DI PËR GRUAN E CEZARIT

KALI I DETIT

KAFE ME PAK

RESTAURIME DHE RRËNOJA

IDENTITETE TË KTHYERA

I VDEKURI I GJALLË

SHTET, TURSHI DHE GJENDJE E JASHTËZAKONSHME

DY HISTORITË

MES IDHUJTARËVE DHE IKONATHYESVE

NJË STREHË PËR TË PREKURIT

JEHONË LEGJIONARËSH

KU GABON MUSTAFA NANO

SA TELASHE PËR NJË KURORË

NGA FSHATI I GRUAS

ORA NË MAJË TË QYTETIT

KUJTIMET FISNIKE TË GREBLLESHIT

MOS MA PREK EMRIN

UNË TA VËRTETOJ

SI TA SHMANGËSH HISTORINË

DURRËSI DJE, DURRËSI NESËR

PARA DHE PAS: DISTANCAT NË HISTORI

TIRANA QË ISHTE

METAFIZIKA E PRAGMATIZMIT HISTORIK

PËRRALLA ME SALIER

TIRANIA E KALENDARIT

AMERIKANI APO FRËNGU?

VRIMA NË KALENDAR

DY LIRITË

GURËT APO VITET

SAZET AUTOKTONE TË ARBRIT

TËRHEQJE LITARI

MOHIMI I MOHIMIT

ARKIVAT DHE ZHVARROSJA E DIKTATURËS

QYTETI SI FAQE KALENDARI

I MADHI VDES DY HERË

ME KALË NË QYTET

SHURDHMEMECI

KËSHTJELLA DHE BUNKERË

EMRAT E DELEGJITIMIMIT

T’I JAPËSH KUPTIM

SKËNDERBEU I ROMËS

LETRA E MITRUSHIT, LETRAT E DHIMITRIT

SHENJA TË ÇMOBILIZUARA

AMERIKË E NDËRMJETËSUAR

HISTORIA NË SHENJË DHE IMAZH

PLLAKA E SKURËS

U BËMË PËR PLLAKË

HISTORI? JO, PORNOGRAFI SI ZAKONISHT

CATALANO MES KATALLANËVE

UDHËTIMI I KËNGËS (I)

AS TË FJETURA, AS BUKUROSHE

ILIRËT NË BALLKANIN MODERN (II)

ILIRËT NË BALLKANIN MODERN

DAJTI PALIMPSEST

TURQ TË PAPRITUR

SHENJA TË KOHËS TJETËR

TITANIKU NË MARMARA

BUNKERI ME GJETHE

FSHIJ E SHKRUAJ

DE RADA A LA CARTE

DHJETORI, MUAJ I SERTË

NË MOS QOFTË, U SAJOFTË

PUBLIKU I KËTIJ TEATRI

BUNKER PËR BUNKER

LË PËR TË DËSHIRUAR

FETË TONA – PRAKTIKA DHE IDENTITETE

NGA SHQIPJA NË GREQISHT E KTHIM

RILINDJA TEK ARBËRESHËT

ASKETI ENVER

NGA TOLERANCA NË HARMONI

Shqipëri: 1943 – 1945

ASGJË E RE NGA FRONTI

ENDE HERËT, POR EDHE TEPËR VONË

DY KËNGË TË TJERA TË KOSOVËS

PROFETI NË KARNAVALE

SIKUR TË ISHA KUISLING

SKËNDERBEU QË VRET

KULTI DHE OKULTI

TË THATËT DHE TË NJOMËT

SI I NDËRRON MBRETI GRATË

QORTIMET E DHJETORIT

HISTORI E SHKRUAR NË RËRË

NJË HISTORI ME MINË

KATOVICA SANS PEINE

HISTORINË PO E LËMË PRAPA

HISTORI FIKTIVE

DYSH NË DREJTSHKRIM

EKUACIONI GREQI – SHQIPËRI

RASTI I DRAKULËS

NISUR NGA E MIRA

POR TITOJA VETË NUK E DINTE

PANTEONI I MBIPOPULLUAR

BOKS ME HISTORINË

NJE ROMAN BAROK

MIDIS VJEHRRËS DHE MULLIXHINJVE

GJENI GOJË DHE PËRGJIGJUNI

NGA REALIZMI NË PORN

RIPRODHIMI I ELITAVE

CAQET E MUZEUT

VEND DHE KOHË (II)

VEND DHE KOHË (I)

NA JEPNI KËLLIRË

VEZËT E QYQES

VIJA E JIREÇEKUT (II)

VIJA E JIREÇEKUT (I)

MËSIME NGA BIZANTI (II)

MËSIME NGA BIZANTI

NGA PASHAI I TEPELENËS TE KOMPJUTERI

NUSJA GREKE E PAVARËSISË (III)

NUSJA GREKE E PAVARËSISË (II)

NUSJA GREKE E PAVARËSISË (I)

NACIONALIZMI – EFEKT ANËSOR I HISTORISË

HYDRA, ARVANITËT DHE DOKTORIMI I HISTORISË

RIPËRDHOSJA E TEME SEJKOS

MOÇALET E PADIJES (II)

ASTRONAUTI ME KRAHË TË FORTË

FUSTANELLA DHE FRAKU

LOPË PËR T’U MJELË

ONFRE GODET PËRSËRI

SI SHPËTOI SHËN NAUMI

ZBARDHET SKËNDERBEU

GJERGJI YNË I ASTURIES

LIRIA PËR TË IKUR (III)

LOTËT E FILIPIT

HISTORI E QËNDISUR

GJERGJ, TI NA BASHKOVE

LEZHA PRITI SOT SKËNDERBEUN

BUMERANGU I SHIFRAVE EPIKE

KORFUZI NË FOKUS

MJAFTON DËSHIRA

LOGJIKA DHE ARITMETIKA E GJERGJIT

LEXUESI I DITËVE TË PUSHIMIT (II)

TURSUN BEU NË PAZARIN E INTERESAVE (II)

LEXUESI I DITËVE TË PUSHIMIT (I)

TURSUN BEU NË PAZARIN E INTERESAVE (I)

MANIKEIZMI I SHKRONJAVE

SHERIATI NË IMAGJINATËN POLITIKE SHQIPTARE

POLITIKË BAJRAKTARËSH

KOKA E TURKUT (VI)

SHQIPËRIA IMAGJINARE

FEJA E GJERGJIT

FOLKLOR SHKENCOR

KOKA E TURKUT (III)

KOKA E TURKUT (II)

KOKA E TURKUT

HISTORI E INSKENUAR

DEGA HISTORI-GJEOGRAFI

GRAMATIKA E PUSHTIMIT

HISTORIANË TË RREZIKUAR

ISHULLI I KRONOFAGËVE

GJEOGRAFIA SI FAT

ARGJEND I NXIRË

HYJNESHA DARDANIA

TURQIA NË MES TONË

T’NOLLUNAT E SHQYPNIIS

GËTJA DHE SHQIPTARI

RETORIKA LËNDON

SIKUR…

EKSTREMET QË U PUQËN

TË MBETUR PA HISTORI

RIGJENDET HENRI IV

DEBAT I SHPËRFYTYRUAR

ETËR DHE BIJA

ARBËRESHËT – NGA HISTORIA NË IDEOLOGJI

POE NË SARANDË

DY LIBRA PËR NËNË TEREZËN

HISTORIA DHE IMAZHI

ENVERI ANTIKLERIKAL

KLERI DEKOROHET

MOTIVE DHE PASOJA

ELITA TË VONUARA

MAMI, MAOJA!

ESHTRA PA GJENERALË

ÇAMËT E ADRIATIKUT

ARKEOLOGJI PRIVATE

NË TRAJTËN E SHQUAR

SHTEGTIME VLERASH

MISHI TRETET, KOCKA MBETET

KU TA HEDHIM KAZMËN?

QITJE TË LARGËTA

KULTURA E KOMANIT

ENCIKLOPEDIZMI MAQEDONAS

SAKRIFICA DHE HERONJ (VI)

TRUPROJET E HISTORISË

SKENDERBEU POLISEMIK

AUTOPSI E ZEMERATES

HISTORI PER T’U LEXUAR (II)

GJON APO IVAN? (II)

MISHI TRETET, KOCKA MBETET (II)

BLINI NJË BALON ME NGJYRA

GJON APO IVAN?

APOLOGJI E MOSDIJES

ARBËRORËT NË PELOPONEZ

APOLOGJIA E BEJTEVE (II)

APOLOGJIA E BEJTEVE

DËSHIRA TË PËRFYTYRUARA

KËRTHIZA E BOTËS (II)

JEPNI PËR LASHTËSINË

Fashizmi i rivështruar

IDENTITETI SHQIPTAR (BIS)

PRAPË IDENTITETI

GUXIMI NË DIJE

MIDIS SKAJEVE

SAHATI I MOSBESIMIT

NËNA E DIJES

MËSIMET E TETORIT

TË PYETET POPULLI

PASAPORTA SI PASQYRË

NJË HARTË ANAKRONIKE

Komplekset e nacionalizmit

IVANI I PARË SHQIPTAR

Mite të lodhura

Streha e fundit

I mbrojtur: Shqiptarizma post-moderne

Prapë për grekët

Schindler-ët në Shqipëri

Kuislingët?

Historia me vota

Miti i Skënderbeut

Identitet i kryqëzuar

Arapë dhe shqiptarë

Moisiu në Oxford

Kolonë turq në Shqipëri

Skënderbeu i Krujës

Bizantinët shqiptarë

Arbërit në Venedik

Revizionizëm historik apo paranojë?

Pse katolikët

Humorr

LEKSION I PARË (PAK I GJATË) I LATINISHTES

SEMASIOLOGJI FATALE

PËR NJË ALFABET TË RI TË SHQIPES

MARIFETÇIU

RECENSION PËR NJË LIBËR BOTUAR ME GAJTAN TË ZI

DY KOMEDI

BLEJMË

SHITEN

RRETH DISTANCIMIT NË SHAH

LIMERIKË

SI-LOGJIZMA

KONTRAPUNKT

LEGJENDA E SHOFERIT TË ZiS-151

NJË ZËSHKËRBYES PËR TEATRIN

CILI NGA JU TË DY ËSHTË RINOCERONTI?

BJERRJA E POTENCIALIT TONË EMPATIK

SI TË BOTONI NJË LIBËR TË SUKSESSHËM ME POEZI

Për A. G.

MENDIME TË PAKREHURA (XXXVII)

CYBER RAMA

ENËT: TEMË DHE VARIACIONE

2 NË 1 

RRËFIMET E NJË POETI

SURREALIZËM ADMINISTRATIV V

LIBRI QË S’BËN

SURREALIZËM ADMINISTRATIV IV

REPORTAZH NGA KAZANI

LIBËR MË I RI

SURREALIZËM ADMINISTRATIV III

SURREALIZËM ADMINISTRATIV II

SURREALIZËM ADMINISTRATIV

NË KOHËN E DUHUR

MJESHTRI I LISTAVE

LUFTA PËR TË DREJTAT E BURRAVE NË SHQIPËRI

LIBËR I RI PËR SHQIPET

NOBELI I MUNGUAR

LLAFE KOLLTUKU

SINGULARITETI U SHTY

JU FLET NJË SHËRBËTOR I POPULLIT

NEWSPEAK

INTERVISTË RRUFE ME AFORISTIN PAÇ RRUMZA

FILOZOFIA E PICËS

FOLI SHOFERIT

KËNGA JASHTË KORIT

MIKROBIOGRAFI (VII)

PUNË KA, POR EDHE PROFESIONISTË KA

SHKRIMTARI I KEQKUPTUAR

ÇELËSI I SUKSESIT

MIKROBIOGRAFI (VI)

I DOGJA ETAPAT NË FB

AMNISTIA VITI ZERO

MBLIDHET NË GUSHT QEVERIA

SHQIPËRIA 40 MILIARDË

THIRRJE PËR SHTATË LIGJET

ANKETA PËR REFORMËN

PENË ME QIRA

CILI JENI JU, ZOTI SHYTI?

ARTI I PUBLIC RELATIONS NË KOHËN E PATATES ME BOLLËK

FYTYRA E TRISHTUAR E TIRANËS

FJALORTH I DITËS

TANI FLAS UNË: DEPOZITA

TRENI I ËNDRRAVE

“ME” APO “PA”

MOS MËSONI GJUHË TË HUAJ

NGA LAJMET

NGA CENSURA NË KOMPLOT

BUNKER

TRUPA TË SHËNDETSHËM

KUPONI TATIMOR

SAMARI I GOMARIT

KUR ECËN SI GAFORRJA

CIRCENSES PA BUKË

KOMPLOTI I VETMISË

REFRENI I ARTË

MË THUAJ SI VISHESH…

DO TË BOTOJMË MATERIAL BOMBASTIK

MUSHKONJA TË DROGUARA

SIMPOZIUMI I PARË ALBANISTIK

E TANI ME NËNDETËSE

PESHKU I VOGËL E HA TË MADHIN

HORROR ME BUXHET MINIMAL

RENDITJE LAJMESH TË RËNDËSISHME

RECETA E VIDEOKLIPIT

SA PËR TË LARË DUART

QENTË E RRUGËS

KËSHILLA PËR PLAZH

PËR ORGANIZIMIN E PUSHIMEVE

E DUAM MË TË PASHMIN

BASTIONI I FUNDIT

NJERËZ QË U PËLQEN FURÇA

KËSHILLA E PLASTELINËS

THANË PËR LOPËN

PREMTIMOLOGJI

KAFE TË PËRZEMËRTA

NE, PUSETA!

PËRTEJ GJENERATORIT

PIKA QË ÇUDIT

ENGLISH AL DENTE

ARTI KONCEPTUAL NË SHQIPËRI

SHAHU NË PALERMO

LOKOMOTIVA SHQIPTARE

ALBALLKAN

GAZMEND BUTKA QËLLON SËRISH

AB OVO AD MALA

PREVERBA (VII)

PROVA E DIALOGUT

SKENA, TELEKAMERA, TURIZËM

KUR TË DEL ZOT TJETRI

PREVERBA (VI)

VALLJA E QYQIT

PREVERBA (V)

LISTA

KURTHET E DISIPLINËS DREJTSHKRIMORE

PREVERBA (IV)

KUR TË VIJË SAHATI

PREVERBA (III)

ORA E SMIRËZINJVE

PREVERBA (II)

AL CAPONE PA DRITA

(PËR)MAKSIMA

PREVERBA (I)

ZGJERONI FJALORIN TUAJ

AKSIONE ENERGJIKE

SA I PËRGJUAR JE?

TEORIA IME

MANIA E APLIKIMEVE

PËRZHITJE

FIKSIMI ME TARGAT

DRITARE NË HISTORI

VERBËRIA E PËRVOJËS

KUJDES ME TASTIERËN

KËSHILLA PËR NATËN

MISTERI PTF

MATERIALIST ME KRENARI

LOGJIKA E RI-DHURIMIT

SHËNIME TË FUNDVITIT 2013

TEKNOLOGJIA MIMETIZUESE

DIPLOMACI ME DY PRESA

STRUKTURA E QEVERISË SË RE

HARDMAN KREMLINI

UDHA E SHKRONJËS “Ë”

INTERNETI DHE SHËNDETI

TRIUMFI I KOMENTIT

THIRRJA

E-POSTIERËT

INVENTAR

EROTIKA E KËNGËS PËRMETARE

MOZART NË SHQIPËRI

RUBRIKA NDJESË

PJATAT E PALARA

LUNDËRTARË TË SHKALLUAR

LOJA E PRESIDENTIT

DIPLOMË PËR BATUTËN

KANDIDATI

NJERËZ QË

NE RUAJMË, JU RRUANI, ATA S’E RRUAJNË

DYGJUHËSI

GRATË DRU BURRAVE

STRATEGJIA E TABELAVE

KOMPLOT NË GJIRIN E LALZIT

A E DINI SE…

YLBERËT MBI MANHATTAN

MODELI BELG

GAFA JEMI, NJERËZ BËJMË

PLURALIZËM

SMART GOOGLE

SI TË UDHËTONI PËR NË TIRANË

FJALA E VITIT

GЁZUAR SMS

KOHA E ÇMIMEVE

KOMPLOTI I VIZAVE

SI T’I FESTOJMË VIZAT

REPORTAZH NË PLAZH (IV)

REPORTAZH NË PLAZH (III)

REPORTAZH NË PLAZH (II)

TËRMET NË KISHËN E LINDJES

QIMOLOGJI

ÇFARË PI DRITANI, MOR AMANI?

AJËR POLITIK

PARADOKSI I FERMIT

PRURËSIT

NJË GUR, DY ZOGJ

PAS DRITËS ERRËSIRA

KLEÇKAT E SHTETËSISË

SHËNIME TË VIGJILJES

HAZRETI LENIN

KUR NUK LAHESHIM

UNIVERSITETI "PEIZAZHE"

LAJTHITJE VERORE (II)

LAJTHITJE VERORE

BUDALLA JE VETË

VIZAT E MAPOS

VON HAGENS NE SHQIPERI

GJAKU UJË NUK BËHET

MIZA

INSEKTOFOBIA

DHURATA ME XIXA

SHARRA

VENDE DHE POPUJ

PËR INFORMIM TË PUBLIKUT

FALCITATE

Jurisprudencë

MBI TRANSPLANTIMIN E ORGANEVE (NË SHQIPËRI)

VRASËSIT SH.P.K.

PUNË QË BËHET

RRUGËTIMI DISTOPIAN I LIGJIT TONË ELEKTORAL

AMENDAMENTET MEKSI DHE STOJKU

PËR NDRYSHIMIN E PROPOZUAR TË KUSHTETUTËS

EPIDEMITË DHE LEJE-KALIMET

HAP NË DREJTIMIN E DUHUR?

NJË VOTË NJË PLUMB: FESTA E GJYQIT POPULLOR (II)

FAKTI SI PRODUKSION TELEVIZIV

KADILERË NGA HALLI

“DJEGIA E MANDATEVE” DHE TAGRI I PËRFAQËSIMIT

PËR DEBAT

ALEANCAT POPULLORE

STËRKËMBËSAT E KUSHTETUTËS

PUSHTETI POPULLIT

KAOSI I REGJISTRIMIT TË PASURIVE TË PATUNDSHME: NJË RRUGËDALJE

DETI JON SI DET I PAQES

PROCESI

REFORMA DHE E DREJTA

SHQIPONJA ME KRAHË TË SQULLUR

GJYQTARËT DHE DEMOKRACIA MILITANTE

TERRORIZMI E DËNIMI ME VDEKJE

DE(X)

KOMBI MIDIS GJUHËVE

DREJTËSIA ËSHTË E MUNDUR

MUJI NË KUVEND

RREGULLAT E LOJËS

NË FILLIM SI TRAGJEDI, PASTAJ SI FARSË

ORGANIZMA PA IMUNITET

MUNGON VIRTYTI

P SI PROSTITUTË, POLITIKAN etj..

ELOZHE BARBARISË

SI LËVIZ PRESIDENTI

PARTITOKRACIA KUNDËR

KINEZË

Kinema

DY PËRBALLË RRUGËS

KURATORI I QELISË SË VET

SEMITIKJA TE FILMI “DUNE”

SIMBOLOGJIA E BERGMANIT

HORRORI DHE FRIKA AMERIKANE

BARBIE

“LARG BARBARËVE” TRIDHJETË VJET PAS

IMAZHE TË PROJEKTUARA

E QESHURA

FENOMENOLOGJIA E GJENERAL GRAMAFONIT

ATO SAZE DO TË NA SHPËTONIN

FILMI, HISTORIA, MITI

NGA RESTAURIMI NË REHABILITIM

NJË FILXHAN KAFE DHE KËPUCË TË REJA VESHUR

KOMUNIZMI VEGJETARIAN

NDOFTA!

SËMUNDJE, LUFTËRA

KORÇA SHORT FILM: MBRESA FESTIVALI

KINEMAJA E FËMIJËRISË, FËMIJËRIA E KINEMASË

ARTI I SHTATË

HEROI EKZISTENCIAL NË FILMIN “THE SHAWSHANK REDEMPTION”

KOMUNITETE, DILEMA, DRAMA

SHKRIMTARI NË MAKTH

PIANISTI MBI OQEAN

PËRSIATJE MBI FILMIN “PLATFORMA”

NGA FILMI TE PSEUDO-KUJTESA

GJITHÇKA QË MBETET PAS

MALLI PËR KOHËN QË IKU

HUMANIZMI SYRGJYN

SI MUND TA VRASËSH NJË PERSONAZH

FILM DHE NDËSHKIM

GOMORRA MES FAKTIT DHE FANTAZISË

NDERIM PËR ZOMBIE-T E ROMEROS

NGA FILMI NË FILËM

NJË FILM, SHUMË SY

FILMA NË DY KOHË

REALITETE TË SHTREMBRA

FILMI SOCIALIST – PASQYRË DHE DRITARE

FILMA DHE ORALITET

K L I E N T I

OBORRI

PUBLIKU I DYZUAR I NJË FILMI

SI NËPËR FILMA

ZËRA TË ÇTRUPËZUAR

MË I AVASHTI FITON

PHARMAKON

FAIL BETTER

SHQIPTARËT NË PASQYRË

NJË FILM I VON TROTTA-S DHE NJË PROBLEM SHQIPTAR

ÇFARË FILMASH SHEH?

INATI NA MBAN GJALLË

KRIPË DHE SHEQER

GUSZTÁV

ÇËSHTJA PUBLIKE (III)

KUSH I SHKRUAN FILMAT?

ËNDRRA, FILMA, KUJTIME

Komunikim

GUXIMI PËR TË MOS BASHKËPUNUAR

INTERVISTA PËR ARDIAN KLOSIN

TË MËSOJMË NGA ANGLISHTJA

Ç’TË MIRËNJOHËSH?

ZËRI NGA MATANË SHPELLËS

DEMAGOGU APO AUDIENCA?

KUR DEBATI KTHEHET NË FUSHËBETEJË

FINANCAT E HESHTJES

RIKOMBINIME

(EDHE) EKSPERTI GËNJEN?

PA VLERË, POR I LLOGARITSHËM

DUAM FJALË JO CICËRIMA

PAS SHPATULLAVE TË UDHËHEQËSIT (III)

MUHABET ME VOLTAIRE-IN

ORIENTIMI KRITIK

MBLLAÇITU E MOS THUAJ GJË

O SA MIR ME QEN’ FRANCEZ, OHEJ!

HAPËSIRA E SHKRIMIT ELEKTRONIK (III)

SHKRIMI, DORA, MUZIKA

CA TË NJOHUR, CA TË SHQUAR

BATUTA E POLITIKANIT (III)

BATUTA E POLITIKANIT (II)

BATUTA E POLITIKANIT (I)

POPULISTËT MATEN

ELITAT BELBËZUESE

LEXIMI – EFEKTET ANËSORE

DIALOGU, EMRI I Ç’GJËKAFSHE ËSHTË?

SI KOMUNIKON PROTESTA

KLISHE E GJETUR NË PLEHRA

EMOJI TË REKRUTUARA (VI)

EMOJI TË REKRUTUARA (IV)

EMOJI TË REKRUTUARA (III)

EMOJI TË REKRUTUARA (II)

MEDIALOG I

RETROLOGJI

FTESË PËR INTERPRETIM

PËRGJEGJËSIA E FJALËS

SCOPAESTHESIA

Z(B)OR NË FACEBOOK

BURRI QË NUK LU (III)

BURRI QË NUK LU

RAMA-LOG 1

RRETHI VICIOZ I MODESTISË

AD HOMINEM

TË FLASËSH APO TË THUASH (II)

TË FLASËSH APO TË THUASH

VEÇ ANALFABETËT MUND T’I LEXOJNË KËTO

SHIHMËNI MUA

TRI SIMPTOMA, NJË SËMUNDJE

NUK-KE-GOJIZMI

NË FILLIM ERDHËN PËR RADIOT

BULVERIZMI DJE DHE SOT

SEKRETET E DHURATAVE

PËRGJIME DHE LUBRIFIKIME

POSTBLLOQET E LIBRIT

KËSHTU FOLËN, KËSHTU THANË

SHKOLLË DEBATI PUBLIK

TË NUMËROSH SHUPLAKAT

NGA PORTAT E FUTBOLLIT TE DYERT E SHTËPISË

LAJME ME LESHTERIKË

FUSNOTË MBI VELINË

NEVOJA PËR AVATARË

LISTA E INTELEKTUALËVE

SHPIFJA GRUA E NDERSHME

PROPOZIM MODEST

STREHA E FUNDIT E POLITIKANIT

HARTA DHE TOKA

CENSURA QIMEN E NDËRRON

FJALËT E KRIJOJNË PEIZAZHIN

PSIKODRAMA E HAPJES

INTERNETI I BUDALLENJVE

RAMA NË AGORÀ

BUDALLENJTË E INTERNETIT

PARIMI I MIRËKUPTIMIT

WIKI NË KUKËS

TË NJOHËSH ZOMBIE-T

INSTITUCIONE 2.0

RESPEKTIMI I TRAGJEDISË

TË DREJTAT E PERSONAZHIT

HEDH HOXHA NJË GUR…

GJYQI POPULLOR KUNDËR D&G

KUQEZI JANË DILEMAT E RREME

DUHANXHIU DHE UNË

LUANËT E DETIT

ARTI I DIALOGUT KA VDEKUR

KORRJE E SHIRJE NË INTERNET

OBORRI I MREKULLIVE

PAMJE PA FJALË

KOHË PËRBALTJESH, KOHË IDHUJSH

VOJI I BYLBYLIT (III)

KLASIKËT PËRBALLË CICËRIMAVE

MISTERE MEDIATIKE

MISTERI I FLAMURIT TEK PAPA

SHARJA NË POLITIKË II

SHAH ME RROKJE

SHARJA NË POLITIKË

ELEGJI PËR KËMBËT E PULËS

NE TË NGRITËM, NE TË RRËZOJMË

SHAPI DHE SHEQERI

AKADEMITË E LLAFEVE

HIDHJANI DERRAVE

TA PRANOSH TJETRIN

MBIDOZË PATETIZMI

CONCERN TROLL

INTERVISTA NË SHQIP

LAJMI I KAFSHIMIT

LËRENI TA TREGOJË

LAJME PËRTEJ DETIT

KTHIM PRAPA?

LAJME, KUMT, MË KOT

Ç’TË MOS BËJMË? (II)

Ç‘TË MOS BËJMË?

PERËNDIA NË KULLË

TESTE DHE TEKSTE

MOS I FOL SHOFERIT

TEMPERATURA E VESHIT

KOMENTE PËR KOMENTE

KUR TË VIJNË MENDTË…

KUR FLET DREJTËSIA

RADIOJA NGA TIRANA

TORTA E INTERNETIT

MANOLIS

KARAGJOZI

RRËNJËT E DRAMËS SË KORÇËS

KOLORIT MEDIATIK

NAIM ÇMITIZUESI

REALITETI BANAL

BOTË PARALELE (III)

BOTË PARALELE (II)

BOTË PARALELE (I)

KËMBËSORË DHE SHIGJETARË