SPINI JOTEATRAL

nga Eda Derhemi Në muajt e fundit fatet e Teatrit Kombëtar janë luajtur si një teatër […]

POLITIKA QË HA TEATËR E VJELL PROPAGANDË

nga Eda Derhemi Ka shumë ditë që prania publike e qytetarëve të Tiranës para Teatrit Kombëtar […]

HARRUTHAT

nga Eda Derhemi …mi trovai per una selva oscura Aq shumë material është fshirë ndërkaq, sa, […]

… AD VITAM AETERNAM

nga Eda Derhemi Nuk dua të ligjëroj për prindërit e mi kur të vdesin. Dua t’u […]

KUKULLA DHE KURVA NË KANDARIN E KADARESË

nga Eda Derhemi “Kukullën” e Kadaresë, roman shkruar pas vdekjes së nënës së vet, mendova t’ia […]

DILEMA E SHKRIMTARIT TË PAVARUR

(Ky shkrim mund të ish titulluar më gjatë, por më saktë si “Dilema e shkrimtarit të […]

JASEMINI

Ia porositëm nusepashket në Ohio, në shtetin që nusepashken ka simbol të vetin. Jo se simbolet […]

MEDIAT, DIVERSITETI, QE-PALLIMI

Lajmëronte shoqja ime shqiptare nga Hollanda  A. Sh. një tryezë diskutimi organizuar nga Forumi Global i Mediave […]

KUJTIMET FISNIKE TË GREBLLESHIT

Rikthimi i Greblleshit Liun e Cakut, këtë prodhues karakteresh e diskursesh tipike të Tiranës së vjetër, […]

KTHEHET GREBLLESHI I HARRUAR

Nesër, më 15 Maj në gjashtë e gjysmë të mbrëmjes, një javë para ditës kur mbushen […]

AUTORI DHE FRIKA NGA GJUHA

“Mjaltë në teh” është romani i ri i Romeo Çollakut. Çne mjaltët në teh? Në teh […]

HARRESA E PATRAZUAR E SË SHKUARËS (V)

5. Lakojmë komunizmin Ideja Kur thua “mos kritiko “komunizmin”, se ai i yni nuk ishte në […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: