Politikë

SPINI JOTEATRAL

nga Eda Derhemi Në muajt e fundit fatet e Teatrit Kombëtar janë luajtur si një teatër […]

EMOJI TË REKRUTUARA (III)

Për të parë më në hollësi se çfarë “pune komunikative” bëjnë emojit e hedhura në statuset […]

LEKSIONET E NJË PROTESTE

nga Andia Çela Në njërën nga ditët kur i drejtohesha Teatrit Kombëtar për të vijuar protestën […]

DY DUAR PËR NJË… SHQIPONJË

Për gjestin e shqiponjës nga Xhaka dhe Shaqiri në ndeshjen mbrëmë kundër Serbisë dhe polemikat pasuese: […]

UH, EVROPË!

nga Gjilpëra Lexoj në gazetën Frankfurter Allgemeine Zeitung[1] për një plan të disa vendeve evropiane se […]

AMERIKA DHE SFIDA KINEZE

Nga Ernest Nasto Një nga rivalitetet më të ashpra në skenën e sotme globale është ai […]

DETI JON SI DET I PAQES

nga Agron Alibali, LL.M.[1] Sërish për Marrëveshjen e Delimitimit Shqipëri – Greqi “Good fences make good […]

LAISSEZ-NOUS FAIRE

nga Lorjan Agalliu Pak gjëra janë më të nevojshme për ta lartësuar një shtet në shkallën […]

MILIARDERI – SHPËTIMTAR I MASAVE PUNONJËSE?

nga Ernest Nasto Një nga drejtimet kryesore të analizës së dukurisë Trump në Amerikën e sotme […]

UJËT NGA LART

Everett Hughes flet diku për “ndarjen morale të punës” (the moral division of labor) – një […]

DIAGNOZA PËR FISCHER-IN

Një ditë pas sulmeve terroriste të 11 shtatorit 2001, një radio filipinase intervistoi drejtpërdrejt ish-kampionin e […]

SHTETI NËPËR FJALË

nga Nebi Bardhoshi Le t’i shpjegojmë disa gjëra lidhur me revoltën e Kukësit për Rrugën e […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: