LA VIE EN ROSE

nga Ana Idromeno Kutërbimi i groshëve që janë lënë në sobë më shumë se çe kërkon […]

LEKSIONET E NJË PROTESTE

nga Andia Çela Në njërën nga ditët kur i drejtohesha Teatrit Kombëtar për të vijuar protestën […]

LUVRI DHE SEPETJA E GJYSHES

nga Mariglena Meminaj Gjyshja ime kishte një sepete, nga ato që gratë e brezit të saj […]

ZAKONE PRAPANIKE

nga Ajkuna Dakli – Zbrisni që aty – thotë gjyshja po ne bëjmë sikur nuk dëgjojmë. […]

NATA E VETËTIMAVE

nga Bjorn Kamberi Do ta filloj duke nënvizuar faktin se kjo nuk është një tentativë moralizuese, […]

PUSHTETI PA IDE TË ÇMEND!

nga Pavjo Gjini “Teatri është skena ku shohim pushtetin tek çmendet.” Anonim   “I çmendur nuk […]

DETI JON SI DET I PAQES

nga Agron Alibali, LL.M.[1] Sërish për Marrëveshjen e Delimitimit Shqipëri – Greqi “Good fences make good […]

PERSONAZHE TË PASHKRUARA

nga Ana Idromeno Te kafeneja e lagjes has thuajse përditë të njëjtin burrë, tashmë prej vitesh. […]

POEZIA SOT: JETON APO GJËLLIN?

 nga Geverina Muzhaqi Fillimisht poezia vishte një kuptim të shenjtë. Në tekstet e Veda-ve, himnet e […]

LETËRKËMBIMI I NOLIT

Letërkëmbimi i Nolit: një dimension pak i njohur i universit nolian nga Agim Vinca  Gjatë jetës […]

INTERFERENCAT KULTURORE NË PËRKTHIM

nga Geverina Muzhaqi Përkthimi si kryqëzim midis dy botëve Të mësosh një gjuhe të re është […]

ËNDRRA

nga Ana Idromeno Ndodhem në një dhomë me mure të bardhë. Nuk ka asnjë orendi tjetër […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: