HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (III)

(ose si mund ta perceptojë një lexues i zakonshëm veprën e O. J. Schmitt) nga Fatma […]

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (II)

nga Fatma Duke u kthyer tani te letra e diplomatëve milanezë, për të analizuar se ç’konkluzione […]

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (I)

(ose si mund ta perceptojë një lexues i zakonshëm “Skënderbeun” e O. J. Schmitt-it) nga Fatma […]

TË BESOJMË

nga Dardan Konjufca* Këto ditë shumica e fakulteteve të universiteteve publike të Tiranës po gëlojnë nga […]

HATAJA “MACHUPO”

nga Adela Radovani “URGJENTE” shpallte posti-i i parë në shfletimin tim të mëngjesit në Facebook. Kishte […]

GËNJESHTRA DHE SHPËRFOLJE (I)

nga K.Z. Lexova artikullin “Quo Vadis, Drejtor?” nga Janko Kalemi dhe ndoqa me shumë kuriozitet valëzimet […]

GRATË NË MORT

nga Marsida Simo Nuk e di pse e paskam me përmbarë ta nis me vdekjen kur […]

QUO VADIS, DREJTOR?

 nga Janko Kalemi Në ditët që shkuan, më 24 dhjetor 2017, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, […]

SHOQËRIA CIKLIKE DHE AJO HIERARKIKE

nga Edion Petriti θῶμεν. . . δύο εἴδη τῶν ὄντων, τὸ μὲν ὁρατόν, τὸ δὲ ἀιδές […]

ZAMIRI

nga Ajkuna Dakli Kjo që po vjen drejt furrës është gjyshja e Zamirit. Është e bëshme […]

REPORTAZH NGA KAZANI

nga Ilir Ciko Kazani është i bekuar nga zoti, në të ka jetë dhe njerëz të […]

SHQIPJA PLURICENTRIKE

Simpozium ndërkombëtar i organizuar nga Universiteti Humboldt, Berlin, Shoqata e Europës Juglindore (Südosteuropa Gesellschaft). Berlin, 12-13 […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: