Laboratori

MAGJISTARËT E MUREVE

Raportet e gazetarisë me artet dhe kulturën në dekadën e fundit. Një kod komunikimi që ruan […]

POPULLI, MASAT, INDIVIDI

KONCEPTE KYÇ NË LIGJËRIMIN POLITIK TË SHQIPËRISË SË VITEVE 1941-1985 Hyrje Në këtë ese, të konceptuar […]

TALLAVAJA NË SHQIPËRI

Tallavaja dhe një reflektim mbi entropinë e muzikës në Shqipëri Rreth e qark një ‘problemi’[1] Kohët […]

ARKIVAT DHE ZHVARROSJA E DIKTATURËS

Tek qasjet publike ndaj të kaluarës komuniste në Shqipëri, vihet re një paradoks. Nga njëra anë, […]

SHËRBËTORI MË BESNIK I NJERIUT PRONAR

Shënime paraprake për një trajtim të instrumentit të dhunës konservatore-reaksionare   Burroughs: Sa më pak qen […]

NJË HERO I MUNGUAR

Pas kaq e kaq vjetësh, e kam të vështirë ta rrok mendërisht që, gjatë fëmijërisë sime […]

MBI ARTIN BASHKËKOHOR NË SHQIPËRI

Disa Mendime Mbi Artin Bashkëkohor në Shqipëri: Nga Çështja e Historisë në Çështjen e Realizmit   […]

PANDEMONIUM IDESH

Gjatë këtyre ditëve kur një lëvizje qytetare dhe e shoqërisë civile po hedh shtat në Tiranë, […]

GEGËRISHTJA – ÇËSHTJE DHE MISTIFIKIME

Në ndërhyrjen e vet në seminarin “Gjuha dhe pakicat gjuhësore: shqipja dhe arbërishtja”, mbajtur në Romë në […]

VDEKJA E MËSUESIT

Po të më duhej ta përmblidhja me një fjalë, atë çfarë ishte Umberto Eco-ja për mua, […]

Fig. 1. Enkelejd Zonja, Vizitë në plagë, bojë vaji mbi pëlhurë, 2010.

AURA E TRUPIT POLITIK (IV)

nga Gëzim Qëndro 1.1  Hapësira reale  Gjetja më originale e veprës mendoj se është “nxjerrja” e […]

Fig. 2. Caravaggio, Shën Thomai mosbesues, bojë vaji mbi pëlhurë, 1601-2.

AURA E TRUPIT POLITIK III

nga Gëzim Qëndro a.  Tabuja e paraqitjes së trupit organik

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: