TIRANA UTOPIKE

Gani Strazimiri fillimisht studioi pikturë në liceun e Tiranës, e më pas arkitekturë në Torino.[i] Mirëpo […]

TANGO PËR DIKTATORIN

E ardhmja e muzikës shqiptare u shqyrtua të premten e datës 10 maj 1963. Mbledhjen e […]

PATOS + ENVER II

Në variantin e dytë të kësaj historie, unë rritem në Enver. Shumë prej detajeve mbeten njëlloj […]

PATOS + ENVER I

Në këtë variant të historisë, unë jam shtatë vjeç (mbase tetë), në prag të dritares së […]

KARTOLINË NGA TIRANA

39 gradë. Qyteti lëshon avuj. Makineritë e rënda verdhojnë mbi asfalt, mbushin ajrin me krisma në mesditë, […]

Ndërtimi i stadiumit në kryeqytet, 14 maj 1940

PRISHËSIT

“Pas meje, kiameti!” thotë shprehja e njohur franceze e kohës së Luigjit të XV-të. Mirëpo pushtetarëve shqiptarë u ka munguar durimi. Kështu që edhe kiametin e kanë prurë me vete: “Bashkë me mua, fadromat!” Administrimi i kryeqytetit, për shembull, dhe sidomos ideja e ndryshimit në politikë-bërje, prej kohësh përjetohet si një koncert prishjesh.

ARKIVAT DHE ZHVARROSJA E DIKTATURËS

Tek qasjet publike ndaj të kaluarës komuniste në Shqipëri, vihet re një paradoks. Nga njëra anë, […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: