GJON KUJXHIJA BRENDA KUJTESËS

nga Mikaela Minga Në vitin 1943, Gjon Kujxhija, atë kohë student në konservatorin Luigi Cherubini të […]

EPOPE ME POROSI

nga Mikaela Minga Para disa ditësh, rastisa një postim në Facebook rreth një konkursi publik që […]

BEETHOVEN-I NË MODERNITET

nga Mikaela Minga Të premte, në koncertin e radhës të orkestrës simfonike të RTSH-së, Jonian Kadesha […]

KUR MUZIKA

nga Mikaela Minga “Po një muzikologe çfarë dëgjon?” Ma bëri këtë pyetje një mikja ime, ndërsa […]

MUZIKË SI E PRENKËS

nga Mikaela Minga Në pjesën përmbyllëse të monografisë mbi Prenkë Jakovën, muzikologu Spiro Kalemi tregon: Kishin […]

LETËR PËR ÇESK ZADENË

I dashur profesor  Çesku, Nuk ke qenë profesori im, por kam dëgjuar shumë të flitet për […]

MUZIKA NË PENËN E SPIRO KALEMIT

Diku kam lexuar se të shkruarit për muzikën, është njëlloj si të vallëzuarit për arkitekturën. Në […]

BIZANTI NË JAZZ

Ka qenë fillimi i vitit 2014, kur Eda Zari më foli për idenë e një albumi […]

Foto 7 nga Filip Vito

TIRANA QË ISHTE

Susan Sontag shkruan: “Të gjitha fotografitë janë memento mori. Të bësh një fotografi do të thotë […]

KËNGA DHE FILMI NË MUZIKËN E TISH DAJISË

(Në 90-vjetorin e lindjes) Tish Daija  është një nga përfaqësuesit më të rëndësishëm të muzikës shqiptare […]

TALLAVAJA NË SHQIPËRI

Tallavaja dhe një reflektim mbi entropinë e muzikës në Shqipëri Rreth e qark një ‘problemi’[1] Kohët […]

TINGUJ QË PUSHTUAN FRONTET

Në episodin përmbyllës të filmit Paths of Glory (1957), Stanley Kubrick sjell një skenë shumë emocionuese. […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: