FILMA QË PRITESHIN

Filmat po na i prisnin. Një shok më pat treguar një shirit celuloidi, me disa fotograme […]

ORA NË RADIO, KOHA PËR RADIO

I kujtohet akoma njeriu si e ka pasë dhënë orën Radio Tirana? E gjitha fillonte me […]

AJO KËRMË FENOMENALE

Kur vdiq regjimi i vjetër, u mblodhëm të gjithë për ta kundruar, të shtrirë siç ishte […]

DËSHMI TË NJË LUFTE TË PALAJMËRUAR

Në fillim as që e kuptonim se kish filluar lufta – përveç që po vinim re […]

ENËT: TEMË DHE VARIACIONE

Të lash enët. Dakord, por të kujt? Enët mund t’i lash edhe duke i lëpirë. Sidomos […]

IDEIME

Korrigjuesi drejtshkrimor i shqipes i MS Office nuk ma njeh fjalën Idromeno, por më sugjeron, për […]

TË VRAPOSH ME THEMRA

Ja Paradoksi i Zenonit, i njohur si “Akili dhe breshka”: Akili fton në garë vrapimi breshkën […]

I DYTI

Silviusi është njeri i madh, artist i mendjes, i dorës dhe i zemrës, krijues dhe blatues […]

NJË SELFIE ME TEATËR

Vigjilja e Krishtlindjeve të vitit 1926 erdhi si kurrë më parë, për mysafirët dhe personelin e […]

LIBRI QË S’BËN

Sapo mbarove së lexuari një roman të keq – të fundit të një autori që përndryshe […]

FOTOGRAME

Himarë, plazh, vitet 1980. Një tregim me këta tri përbërës vështirë t’i shpëtojë stereotipisë, veçanërisht ngaqë […]

LOJËRA ME TREN

(for Ian) Një vend ku orari i trenave është top secret. Një vend ku trenat kontrollohen […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: