MODUS MORIENDI

Kur Ai erdhi dhe u plak e u rrëgjua aq sa të mos shfaqej dot më […]

E VEJA DHE DY TRUPAT E PATRIARKUT

Gruaja e një “patriarku” në një regjim totalitar merrte flatra publike mu kur trupi i bashkëshortit […]

TË VEJAT E REVOLUCIONIT

Sa më shumë që kalojnë vitet, aq më fort bindem se liderët politikë në regjimet totalitare […]

INTERVISTË RRUFE ME AFORISTIN PAÇ RRUMZA

1. Ku/kur jeni ndier më i plotësuar? Atje/Dje. 2. Kur keni qarë për herë të fundit? […]

I MADHI VDES DY HERË

Falë një cikli shkrimesh tani së voni në gazetën “Dita”, kureshtarët mundën të njihen, deri në […]

RRUGA ME DY KORSI

Romani i fundit i Hekuran L., “Rrugë me dy korsi”, u konsiderua prej shumëve autobiografik, madje […]

TI PELIÇE UNË GËZOF

“Më falni, ju lutem?” “Urdhëroni, ju lutem?”

PREVERBA (VII)

[THASHETHEME] Pula fle, sorra s’fle Qingji i urtë nuk pi ujë Kush s’ka këmbë, ka automobil

PREVERBA (VI)

[OLD FASHIONED] Dardhët numëroji, morrat qëroji Njëri i bie gozhdës, tjetri palloit Ra nga shiu në […]

PREVERBA (V)

(KONTAMINIME) U bëmë kashtë e koqe si dhëmbët e dhisë Di derri në thes ç’është minderi […]

PREVERBA (IV)

(TURKOLOGJI) S’lë çertexhiu të hajë kujunxhiu U mbars mali e polli një muslluk

PREVERBA (III)

(FLETEPALOSJE) Nuk pjell pela viç Armikut dhe erës tregoji përralla

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: