(c) Creative Commons https://flic.kr/p/ndxBBE

MIZOQENË?

Ndoshta vetëm gruaja mund të konkurrojë me qenin për nga forca e sharjeve dhe lehtësia e […]

SHQIPTARE

Gjykoj si jam e çfarë jam. Peshorja e jetës është në një pikë që vjen veç […]

NJË VIT

Një vit është si një jetë: shumë i gjatë, sa nxë brenda kapërdredhjet më të çmendura […]

POLICI GREK

Pjesa e tretë e ciklit: Atje ku vdes e rron Arvanitika Arvanitja katërzet e një vjeçare […]

VAJ PËR TË BUKURËN MORE

Ky shkrim i përcjellë ditët e fundit në disa gazeta shqiptare, shkëputur sipas tyre nga një botim […]

PLAKAT GJUHË-BRISK TË KIRIAKIT

Jam në Kiriaki (Κυριάκι), ose si i thonë arvanjitët, Qiriakat (kam hasur edhe Gjirakat) ose Qiriaqi. […]

ATJE KU VDES E RRON ARVANITIKA

(Pjesa e parë: Zeriq) Zerikit[i], t’ia kërkosh emrin mes grekëve, janë të pakëta gjasat të hasësh […]

UDHËTIMI I KËNGËS (II)

“O e bukura More” në mërgim Ka arbëreshë që e këndojnë “O e bukura More” me […]

UDHËTIMI I KËNGËS (I)

E vërteta dhe e rremja “O e bukura More” Kënga “O e bukura More” këndohet prej […]

PA FOLUR PËR FINANCAT

Ditë të ashpra për fqinjët tanë grekë këto të tanishmet; ditë që zgjasin prej disa vjetësh. […]

ERË TIRANE

Në Tiranë ua njoh erën gjetheve të pemëve kur eci nën to pa e ngritur kokën […]

DIJA NË INTEGRITET

Sot çmojmë fort njerëzit me integritet (që kanë integritet). Njeriun me integritet duan të gjithë ta […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: