S’KENA ASI SKENA

Javën që shkoi ishim të ftuar në “Top Albania Radio”, për një intervistë me Anna Shkrelin në podcastin e saj “ÇDO GJË ËSHTË ASHTU SIÇ DUKET” kushtuar revistës “Peizazhe të fjalës” dhe skenës kulturore të pavarur në Shqipëri – të titulluar S’KENA ASI SKENA.

Folëm për rrugëtimin e revistës sonë këto 15 vjet, misionin tonë për të ushqyer, mirëmbajtur dhe çuar përpara diskursin kritik në përballje me inercinë, konformizmin, indiferencën dhe censurën; por edhe në përpjekje për të krijuar komunitet(e) autorësh dhe debate të vijueshme. Në një skenë kulturore ku pjesa më e madhe e nismave dhe aktiviteteve varen nga fonde afatshkurtra dhe grante të vogla, të cilat lënë pas gërmadha dhe varreza mediash, “Peizazhe të fjalës” mund të shërbejë si model mbajtshmërie dhe vijueshmërie – që këtej edhe diskutimi ynë, në intervistë, lidhur me eksportueshmërinë e një modeli që parapëlqen strategjinë shumëvjeçare ndaj zgjidhjeve dhe fishekzjarrëve të çastit.

Falënderojmë Annën për këtë intervistë, që jo vetëm i solli “Peizazhet” në vëmendje të publikut të radios, por edhe na krijoi mundësinë për të reflektuar më mirë e më thellë rreth identitetit tonë gjatë këtij 15-vjeçari dhe gjërave që duam të bëjmë në të ardhmen.

Intervista mund të ndiqet më poshtë ose në çdo shërbim që përcjell podcasts.

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin