FAJIN E KA ARKITEKTURA

Po qe se lëmë mënjanë abuzimin e dukshëm me tjetërsimin e ligjit për trashëgiminë kulturore dhe […]

LAISSEZ-NOUS FAIRE

nga Lorjan Agalliu Pak gjëra janë më të nevojshme për ta lartësuar një shtet në shkallën […]

TAKSOHEMI PËR TË JETUAR, APO JETOJMË PËR T’U TAKSUAR?

Nga Lorjan Agalliu Në fakt kjo lloj pyetje nuk është ndonjë dilemë kushedi, për sa kohë […]

TJETËRSIMI I LIGJIT

nga Lorjan Agalliu Teatri Kombëtar është objekti i dytë, të cilit i është hequr mbrojtja si […]

KË TË REHABILITOJMË, QYTETIN APO ARKITEKTIN?

“Skenografi apo Rehabilitim?” (5 Prill 2016) (A.V.) Ç’marrëdhënie ka skenografia me urbanistikën dhe arkitekturën? Ndonëse nuk […]

MREKULLIA E TAKSAVE

Dje kishte një intervistë të Arben Malajt tek gazeta Dita, që mendoj se duhet lexuar për […]

KUFIJ DHE KUFITARË

New York Times ka sot një artikull rreth situatës së eksodit kosovar drejt Bashkimit Europian, shoqëruar […]

DROGOKRACI

Termi në titull ‘drogokraci’ është i huazuar prej Fatos Lubonjës, nga një shkrim i tij i […]

INDIVIDUALIST – TOTAL – SOCIAL

Shpesh zgjidhjet e problemeve të shoqërisë sonë post-totalitare, të shpërfytyruar dhe kaotike, shumëkush i kërkon me […]

REVANSHI I KATUNDARËVE

Në shkrimin e Xha Xhait “Gegë, Toskë dhe Katundarë” midis të tjerash mbështetej ideja se tezat […]

PËRPLASJE PARAZITËSH

[Ky material u dërgua në blog nga Ujku i Zi.] Që partitë politike kryesore në Shqipëri […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: