PËR POEZINË E FATOS ARAPIT (I)

Nga Erlind Sulko Të gjitha përgjithësimet janë të pasakta. Por disa përgjithësime të pasakta kanë qëllime […]

PËR VDEKJEN DHE LETËRSINË

Zanafilla e përtejme e letërsisë së mirëfilltë vjen si rrjedhojë e përballjes me vdekjen. Them zanafilla […]

PËR PEIZAZHET E FJALËS

Ja dhe një shkrim te Peizazhe të Fjalës për Peizazhet e Fjalës. Edhe brenda, edhe jashtë: […]

MBI POEZINË E GEORG TRAKL

Në sprovën e mirënjohur që Heidegger shkroi mbi poezinë e Georg Trakl, e quajtur “Gjuha brenda […]

MBI MARRËDHËNIEN ME TË SHKUARËN

Romani Me syrin e një klouni i Heinrich Böll u botua në Shqipëri për herë të […]

MBI FAUSTIN E GOETHES (I)

1. Fillimi i pamundur Nuk është as e rreme e as e re të thuash se […]

BIRI I HËNËS

Mbi vetminë dhe poezinë e Frederik Rreshpes Të flasësh për vetminë mohon vetminë. Gjuha na ka […]

PAGANI TEK I KRISHTERI

Nuk do ta filloja dot këtë shkrim, nëse nuk do të shikoja vazhdimisht hulumtues po aq […]

MBI VETVETEN

Çfarë është uni? Jo uni, si pjesë e një bashkësie njerëzore apo anëtar i një grupi […]

MBI DHUNËN

Para disa ditësh, një grua rrahu një fëmijë autik në një kopsht, e para saj një […]

MBI MARRËZINË DHE MUZIKËN (II)

Marrëzia në muzikën e grupit Blla Blla Blla… nuk mbaron këtu. Një shembull tjetër e marrëzisë […]

MBI MARRËZINË DHE MUZIKËN (I)

Marrëzia, gjuha, koha dhe muzika… çfarë kanë të përbashkët këto fjalë që ngjajnë në pamje të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: