Jeff Koons - Autoportret (courtesy of author)

ARSYEJA E ARTIT CINIK

Për një kohë të gjatë tani, është bërë e modës që arti të kategorizohet në një […]

TALKING OF MICHELANGELO

Michelangelo-s i atribuohet thënia se brënda çdo blloku guri ndodhet një skulpturë e cila është detyra […]

PUSHTO PANDËSHKUESHMËRINË

Occupy Wall Street (OWS), një lëvizje studentash që po bëhet disa javë që tashmë ka marrë […]

L.H.O.O.Q.

Nuk do më kishte shkuar kurrë mendja të bëja këtë shkrim sikur të mos ishte shkrimi […]

RACIZËM I SHËNDETSHËM

Mund të pretendohet se një prej efekteve të incidentit mes Ambasadorit Amerikan dhe Gazetës Shekulli është […]

METASTAZA E POLITIKËS

Ngjarje tragjike e të papritura si ajo e 21 janarit, kanë vetinë të na ngacmojnë ndjenjat […]

ALIBI TË RREZIKSHME

Komisioni hetimor i grupit parlamentar të PD-së ua ka rikthyer qytetarëve shqiptarë modelin e gjyqeve popullore. […]

TË DREJTA DHE DETYRIME

1. Referenca dhe diferenca Nëse do tentohej të bëhej një ndarje e kampeve në të cilët […]

KRITIKË PETICIONEVE

Pas ngjarjeve të 21 Janarit, janë përhapur në mënyrë virale në internet disa peticione, prej nga […]

TEATRI I HIJEVE

Nëse, siç jam përpjekur të vë në dukje në dy shkrimet paraardhëse, çmenduria është një shkallë […]

DY DITARË TË ÇMENDURISH

Kanoni i letërsisë botërore ka regjistruar dy ditarë prej dy arketipash të kundërt të çmendurish. Shkruar […]

Krypa: Under Pressure

IDIOTËSI DHE ÇMENDURI

Duke marrë shkas nga një letër e Ismail Kadaresë drejtuar Le Monde rreth dy javë pas […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: