TË GËNJESH ME PROVA

U habita kur pashë, fare rastësisht para ca ditësh, se një internaut qenkësh ndier i provokuar, besoj […]

KULLAT E TIRANËS (III)

Që ka pasur një komplot, për t’ia shpërfillur elegancën Kullës së Sahatit në Tiranë, për këtë kam filluar të […]

MARKU KUNDËR MARKUT

Sapo më lajmëroi Facebook-u se si sot, tre vjet më parë, kisha nxjerrë në “Peizazhet” një […]

CUI PRODEST

Eljan Tanini ishte një nga fytyrat e njohura të protestës kundër betonit në Parkun e Liqenit; […]

MARRËVESHJET HIJE

Historia përmend shembuj kur ndërluftuesit janë kuptuar mes tyre më së miri, për të bërë kontrabandë […]

BETON PËR TURISTË

Duket sikur këto punë ndjekin një skenar të gatshëm: prezantohen disa vizatime arkitektonike me ngjyra të […]

FUND JAVE PAK TELEFONIK

Mesnatë e së shtunës kryeqytetase, qielli me vranësira të ndërrueshme, unë jam gati për t’i ulur […]

DISIDENTI QË NA MUNGON

Në fjalën e tij paraqitëse, gjatë prezantimit të librit përkujtimor “Për Ardian Klosin, Gjermanin nga Shqipëria”, […]

SHESHIN E BËN JO-SHESHI

Çfarë më ka tërhequr vëmendjen, në diskutimet e tanishme për sheshin “Skënderbej” dhe veç atyre që […]

NJERIU QË NUMËRON

Ka një takëm njerëzish, në shoqërinë e të cilëve të kap mërzia pa kaluar as pesë […]

INTRIGA DHE PERSPEKTIVA

– aktualiteti i një debati të vjetër për leksikografinë shqipe – Te një libër i tanishëm […]

VIRTYTI ZERO

Duke komentuar për esenë time Shurdhmemeci, një lexues e quajti “mëkat të ulët” të shkruaje për […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: