MAT ME NJË

Për t’i uruar dashamirësit e shahut, kam zgjedhur gjëzën e mëposhtme, mbase elementare a të mirënjohur për profesionistët, por që mua më zbaviti.

Luan i bardhi dhe jep mat me një lëvizje.

Nesër, kur të jap zgjidhjen, dua edhe të komentoj pak për implikimet “filozofike” të këtij problemi.

Pozicionin e kam nxjerrë nga The Soviet Chess Primer, i Ilya Maizelis, Quality Chess UK & Ilya Maizelis, 2014.

Gëzuar Vitin e Ri 2021!

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin