CYBER RAMA

nga Kapedani

Një grup deputetësh socialistë kanë vendosur ti mësojnë së parës Inteligjencë Artificiale (AI) në Shqipëri, Cyber Rama, algorithmin për të shkruar fjalime e statuse në Facebook të Edi Ramës edhe kur ky të ketë ndërruar jetë. Në lidhje me këtë sipërmarrje ata kanë ndërmarrë edhe një sërë nismash të tjera ligjore, ndër to edhe ti ndërrojnë gjininë fjalës “inteligjencë”, në “inteligjenci”. E. S., një deputete e maturuar nën rezatimin e Ramës, madje propozoi që fjala inteligjencë tanimë të quhej “ramagjencë”. Ndërsa më të zellshmit kanë vendosur të krijojnë dhe ti dhurojnë Ramës titullin “deputet për jetë të jetëve”, e mundësuar kjo edhe nga “Cyber Rama”, inteligjenca artificiale që po gatuhet në serverat e fshehtë të PS-së, e cila do të votojë vendimet e qeverisë edhe pas largimit fizik të kryetarit. Dikush madje u rrek ti mësoj labçe Machine Learning, por gjuha degradoi në dialektin myzeqar dhe makina u la të merrte rrjedhën e vetë në gjuhën letrare.

Makina ka filluar të vjellë që tani disa fraza e fjalime, njërën prej të cilave po e ndajmë me publikun. Për të mësuar popullin me natyrën e fjalimeve të “Cyber-Ramës”, propozohet që copëza të këtyre fjalimeve të integrohen që tani në fjalimet e Ramës. Kjo edhe pse askush nuk beson se “Cyber-Rama” do të jetë në gjendje të krijojë një nivel kaq të lartë inteligjence sa ai i Ramës. Sipas Elisa S., e cila  ka propozuar matjen e inteligjencës në rama-quotient, “Cyber-Rama” synohet të ketë një nivel ramagjence prej 100 RQ, nga 150 RQ që ka i vërteti.

Fjalimi i “Cyber-Rama” më poshtë i shkruar i ngjan Mesharit të Gjon Buzukut jo vetëm për nga stili, por edhe për nga rëndësia. Pas 100 vjetësh ky do të klasifikohet si teksti i parë shqip që prodhon një “rrjet neural” artificial, vëllai i vogël i AI-së së parë me kombësi shqiptare. Cyber-Rama njeriu i parë artificial mbi dheun pellazgjik. Libra të tërë do të shkruhen e procesorë kuantum do të rreshken së përpjekuri të gjejnë kuptimin e këtyre fjalëve.

 

Gjithë sekorlin e perëimiss të përdashkët të përdashkët të përdashkët[1]

Thuhen nga Kroacia që është një vit të ndërlidhur ku të gjitha përpjekjet që mbarojnë fjalimin e agjentëve të negociatave në mënyrë të imagjinonim shumë e sigurt.  Që të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që ne nuk ka lidhje me radhë.  Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që nuk ka asnjë lloj investimi nga një hije ku kanë qenë një force, e cila e vërteta është një problem të re.

Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që për ne nuk ka qenë një gjë e parë. Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë kompetencën dhe ka bërë një detyrë e tyre. Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë ata që kanë qenë një detyrë e madhe që ndjej si një rojë të mundur. Të gjithë atyre që janë të gjitha dot të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që nuk ka qenë një detyrë e tyre.

Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që ne nuk ka asnjë lloj pike të re. Të gjithë të gjitha rrugët e të gjithë atyre që nuk ka asnjë lloj pike të re të paqes. Dhe të gjitha të gjithë shkelësit e veta që nuk ka asnjë lloj pike të re të paqes. Të gjitha të gjithë shkelësit e veta që nuk ka asnjë lloj pike të re të gjithë të gjitha rrugët e tyre të gjithë mirëqenie dhe për të gjithë vendin dhe të gjithë shkelësit.

 


[1] Titulli dhe teksti u prodhua me LSTM Recurrent Neural Networks në Python me Keras. Ndërsa teksti kryesor u prodhua me analizë në nivelin e fjalëve (Word-Level Neural Language Model, 0.2 accuracy), titulli u gjenerua në nivelin e karaktereve. Korpusi i fjalëve, nëpërmjet të cilave u trajnua algorithmi, u përftua nga nga fjalimet e Edi Ramës gjatë periudhës shkurt-maj 2018. Numri i karakterve 502815 dhe numri i fjalëve unike 10711 (total tokens: 87001).

Lini një përgjigje

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin