LEHTËSIA E PAPËRBALLUESHME E FJALËS

Nesër marr pjesë, me një kumtesë timen, në një konferencë për ligjërimin publik, programin e së cilës e kam sjellë në vijim:

Njësia e Komunikimit dhe Hulumtimit në Kryeministri me mbështetjen e Fondacionit Friedrich-Ebert-Stiftung organizon takimin e parë të ciklit të refleksioneve: “LEHTËSIA E PAPËRBALLUESHME E FJALËS”

Tema e këtij takimi:

E flet gjuhën europiane? Sfidat e ligjërimit publik në Shqipëri
Do You Speak European? Challenges of Public Discourse in Albania

Tiranë – 15 Maj 2014
Fakulteti i Shkencave Sociale, Salla e Ekselencës

9.00-9.30
Pritja e të ftuarve, bashkëbisedim i shkurtër
Shpërndarje e fletëpalosjes së konferencës
Kafe & çaj

9.30-10.00
Hapja e takimit
Falma Fshazi, Drejtor i Njësisë së Komunikimit dhe Hulumtimit në Kryeministri
Përfaqësuesi i Fondacionit Fridriech-Ebert-Stiftung
Ambasadori gjerman, z. Helmut Hoffmann
Ambasadorja franceze, znj. Christine MORO
Fjala përshëndetëse e Kryeministrit, z. Edi Rama (TBC)

10.00-11.00
Seanca I: Tre prezantime nga 20 minuta

Elvira Dones: Marrëdhënia kulturore e dialogu mes krijuesve të diasporës e Shqipërisë sot.

Bashkim Shehu: Past present continuous: hijet e së kaluarës në ligjërimin publik.

Luan Rama: Ligjërimi politik dhe nacionalizmi bashkëkohës: të europianizojmë Ballkanin apo të ballkanizojmë Europën?

11.00-11.30
Pyetje-përgjigje, bashkëbisedim me gazetarë, të ftuar, studentë
Moderator: Genc Burimi, gazetar Radio France

11.30–12.00
Pushim

12.00-13.00

Seanca II: Tre prezantime nga 20 minuta

Ardian Vehbiu: Rreth diskursit mbizotërues në ligjërimin e sotëm publik në Shqipëri.

Besa Myftiu: Marrëdhënia me gjuhën shqipe në distancë: simbolikë, identitet, mall.

Eda Derhemi: Europë-bërja si komunikim dhe komunitet

13.00-13.30
Pyetje-përgjigje, bashkëbisedim me gazetarë, të ftuar, studentë
Moderator: Genc Burimi, gazetar Radio France

13.30-14.30
Drekë e përbashkët e hapur, me studentë, të ftuar, pjesëmarrës në mjediset Fakultetit të Shkencave Sociale.

14.30 – 15.00
Seanca III: Prezantim
Anne-Marie Thiesse: “L’Identité européenne en questions”. (Perkthim simultan me kufje frengjisht)

Media, e pranishme në hapje dhe gjatë konferencës

Facebook/Lehtësia e papërballueshme e fjalës

 

Ftesa

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin