Enver Hoxha

LEADERI VDIQ, LEADERIN E VRANË

Shprehjen le Roi est mort, vive le Roi! (“Mbreti vdiq, rroftë mbreti!”) tradicionalisht e lidhin edhe […]

ENVER EX MACHINA

Një faqe komentesh e një forumi online; fundja edhe e një portali, ku diskutohet për një […]

PATOS + ENVER II

Në variantin e dytë të kësaj historie, unë rritem në Enver. Shumë prej detajeve mbeten njëlloj […]

PATOS + ENVER I

Në këtë variant të historisë, unë jam shtatë vjeç (mbase tetë), në prag të dritares së […]

POPULLI, MASAT, INDIVIDI

KONCEPTE KYÇ NË LIGJËRIMIN POLITIK TË SHQIPËRISË SË VITEVE 1941-1985 Hyrje Në këtë ese, të konceptuar […]

AUTORI ENVER

Ja një kokëçarje e vogël për historianët dhe studiuesit e autorësisë në letrat shqipe: i ka […]

ALBANOLOGJI NGA LART

Më 3 nëntor të vitit 1969, Byroja Politike e KQ të PPSh shqyrtoi relacionin “Mbi disa […]

SEKRETE DHE SEKRETARË

Shumë të mitur të brezit tim, do të kenë pyetur me ngulm pse quhej sekretar i […]

ANKTHI I NDIKIMIT

I intervistuar nga “Gazeta shqiptare”, poeti Xhevahir Spahiu rrëfen për kohët kur e akuzuan se ishte […]

PUBLIKU I KËTIJ TEATRI

Vërej një prirje të dalë dore, në marrëdhëniet e institucioneve publike me historinë dhe historiografinë në […]

NDERI DHE PRIVILEGJI I MJEKUT

Dr. Isuf Kalo, një mjek diabetolog që i ka shërbyer Enver Hoxhës, thotë tani në një […]

LETËR E RREME, IDHUJ OBORRI

Para pak ditësh, një numër i madh gazetash në Shqipëri dhe gjetiu botuan një kinse letër […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: