emigracioni

FLASIM DHE ANGLISHT

Sipas INSTAT (2018) numri i emigrantëve ka pësuar ulje në vitet e fundit. Ndërkohë që rreth […]

E DREJTA PËR TË MOS EMIGRUAR

Të shqetësuar për refugjatët që po hyjnë në Itali përmes Mesdheut, politikanët në Itali po i […]

NJERËZ TË IKUR

Ka një thënie të shkrimtarit dhe dramaturgut zviceran Max Frisch (1911-1991) që më pat mbetur në […]

EMIGRANTI NË TIRANË

Vera po ikën dhe emigrantët e lënë Shqipërinë në grupe, duke u shpërndarë në drejtime të […]

PASQYRA TJETËR

Migracioni është një nga ato dukuri shoqërore ku ndërthuren aspekte njerëzore të gjithanshme. Lëvizja e njeriut […]

KUR TË EMANCIPON TJETRI (II)

Në prag të viteve 1990, Shqipëria besonte se hapja ndaj Perëndimit dhe përqafimi i mënyrës perëndimore […]

ALO? NUMRI JESHIL?

Mediat njoftojnë se në konsullatën shqiptare në Milano radha e emigrantëve nuk ekziston më. Takimet në […]

20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI

“20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI. Të dhëna, përsiatje, njerëz, politika dhe perspektiva të ardhshme” Ky […]

TRURI NË DET

Në tryezë çështja duket e thjeshtë. Shqipëria vuan prej kohësh nga ikja e trurit. Dihet nga […]

FE TË REKRUTUARA

Akti terrorist i bishës bjonde Breivik kërkoi të paraqitej si shprehje e një lloj “fundamentalizmi të […]

TRURI I VOGËL

Kur flitet për ikje të trurit zakonisht nënkuptohet largimi i elitave nga vendi. Siç dihet nga […]

PUNA E SHQIPTARËVE NË ITALI (I)

Nga viti i eksodit e deri më sot, tregu italian i punës është transformuar thellë, por […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: