SAMITI SAPO FILLOI

Të gjitha veprimtaritë që u zhvilluan në Tiranë, në kuadrin e Samitit të Diasporës (18-20 nëntor […]

VIA MARGUTTA (IV)

Nëse kalon në ditë pushimi, që nuk përkon me ndonjë nismë artistike, vështirë ta dallosh punishten […]

VIA MARGUTTA (III)

“Pasi u transferova në studion e rrugës Margutta…”, kështu e fillon romanin e tij “Mërzia” (La […]

VIA MARGUTTA (II)

Prejardhja e emrit të rrugës Margutta nuk është e sigurt. Megjithëse guidat turistike dhe vulgata thonë […]

VIA MARGUTTA (I)

Për mua që jetoja përtej Perdes së Hekurt, në periferi të Tiranës, kënga “Via Margutta” e […]

SHËNIME NGA BURGU I GRAVE

Të vizitosh burgun është gjithnjë përvojë e veçantë, por të shkosh në burgun e grave është […]

REMITANCAT NGA ITALIA

Remitancat e migrantëve kanë hyrë në një fazë stabilizimi. Ky është konkluzioni i përgjithshëm që ka […]

KUR KA PROBLEME SINTONIZIMI

Në pasditen e datës 10 tetor 2016, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani, zhvilloi në […]

NJË ZARF PËR TË NDJERIN

Ceremonia e përmortshme në traditën shqiptare sillet rreth shtëpisë. Para varrimit shtëpia shërben si hapësirë ku […]

MBULESA MODERNE E TYRBES

Ndërtesa e re e Drejtorisë së Portit, në Antwerp të Belgjikës, të projektuar nga Zaha Hadid […]

VETËM PESË MINUTA

Zhvillimet e fundit epokale duhet të kishin bindur edhe më skeptikun dhe të paditurin se dukuria […]

NJË SHTËPI PËR TË NDJERIN

Ndryshe nga disa vende perëndimore, në Shqipëri shtëpia mbetet ende në qendër të ceremonisë së përmortshme. […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: