autori

STREHA E FUNDIT E AUTORIT

“Mos më pyesni kush jam dhe mos më kërkoni të mbetem i njëjti: le t’ua lëmë […]

POSHTË EMRIT, ASGJË

I këtyre ditëve ishte lajmi se një gazetar “investigativ”, në bashkëpunim me një numër mediash të […]

PUBLIKU I DYZUAR I NJË FILMI

Javën që shkoi, tërhoqi vëmendjen një artikull i gjatë i Sofia Kalos* dhe Xhuliana Agollit, i […]

PUNË ETIKETASH

Kryeministri italian Renzi, gjatë një lectio magistralis që mbajti këto ditë në Universitetin e Buenos Aires-it, […]

KUSH SHKRUAN ÇFARË

Për shkrimtarin, të shkruash është folje jokalimtare, pat thënë një herë Roland Barthes-i.[1]

JA NJË I MADH

Desha ta ndaj me ju këtë pasazh nga një libër-intervistë i Osvaldo Ferrari-t, me Jorge Luis […]

QASJA E ZYLOS

Shkrimtar i madh, njeri i vogël – ky karakterizim për një personalitet të madh të letrave […]

ARTIST, AUTOR, AKTOR

Nga debati rreth një teme për artin bashkëkohor, më tërhoqi vëmendjen një vërejtje e Romi Kodrës, […]

HARRESË FATLUME

Për shkrimtarin, filozofin dhe eseistin amerikan Ralph Waldo Emerson, thonë se, kur u plak, filloi të […]

IDENTITETI NË TEKSTET

Vite më parë, sollën në Alb-Club përkthimin e poezisë Amparo, të Federico García Lorca. Për çudinë […]

QIMJA E NDËRRUAR E CENSURËS

Një herë e një kohë, censura e librit nuk kërkonte shumë mund: merrnin një zotëri të […]

LARJE DUARSH

Më bëri përshtypje një frazë përmbyllëse e një artikulli të Afrim Krasniqit, sot në Gazeta Shqiptare: […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: