arsimi i lartë

SHKENCA DHE BLOGU

nga Arjan Shahini Ndikimi i studiuesve shqiptarë në disiplinat e tyre është shumë i vogël, paçka […]

MINISTRIA PA KAPACITET

I vetmi argument që mund të sillet, përtej programeve apo doktrinave politike, në favor të derregullimit […]

KAUZA TË MËDHA DHE TË VOGLA

Lexova sot, tek TemA, si Bledi Lumani i cilësonte “guerrilas të ekstremit të majtë” grupin ku […]

INTELEKTUALIZËM ME MJETE SHTËPIAKE

Dhe atje kur mendoj se s’dua më të përfshihem në çështjet e vendit tim, se u […]

ME PAK SALCË PËRSIPËR

Një studente i derdhi sot në kokë Ministres së Arsimit Lindita Nikolla, gjatë një eventi publik, […]

MEDALJANTËT

Nga Lidia Më 15 tetor 2015 u organizua “Dita e ekselencës” për studentët e UT; një […]

DIAGNOSTIKIMI NË ARSIMIN PARAUNIVERSITAR

nga Arjan Shahini Në një koment mbi arsimin parauniversitar, eksponentë të Partisë Socialiste vërejtën se qeveria […]

REFORMA NË ARSIMIN E LARTË: PERSONELI AKADEMIK (2.2)

[vijon …] Sipas Xhaferri and Brankovic (2013) personeli akademik i matur sipas FTE (full time equivalent) […]

REFORMA NË ARSIMIN E LARTË: SHPALLJA (I)

Qeveria ka nxjerrë së fundmi për diskutim publik raportin e parë për Reformën në Arsimin e […]

MBI HISTORINË E ARSIMIT TË LARTË NË SHQIPËRI

Duro, Çlirim (2012) Arsimi i Lartë në Shqipëri 1946-68. Universiteti i Tiranës. (Punim doktorate) Diskutimet nëpër […]

ARSIMI I LARTË: SA I MASIVIZUAR?

Ergys Mërtiri, gazetar dhe pedagog, ka publikuar një kritikë mbi masivizimin e arsimit të lartë. Kritika […]

POLITIKA NË UNIVERSITETET PUBLIKE

Rektori i Universitetit të Prishtinës dha dorëheqje nën trysninë e revoltave studentore. Në hapësirën shqiptare është […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: