albanologjia

SHUHET NJË MENDJE E NDRITUR

Me shumë hidhërim mësova, sot në mëngjes, se paskësh vdekur prof. Kolec Topalli, nga më të […]

KUSHTRIMI I TË PARËVE

Vite më parë kam shkruar se studimet e “pellazgologëve” të sotëm i përkasin një albanologje alternative, […]

ÇËSHTJE TË AMBICIES

Një mik që kish lexuar shkrimin tim “Kostallari bardhezi”, më sugjeronte që, kur flisja për stalinizmin […]

PELLAZGËVE PO UA DORËZOJMË ÇELËSAT

Mora vesh këto ditë se një studiues i quajtur Stavri Trako ka mbrojtur, pranë Departamentit të […]

DITA E TUHAFËVE

Nuk arrij të gjej një barasvlerë të përshtatshme në shqipe, për anglishten CRACKPOT, si emër dhe […]

GJËRA TË THËNA, GJËRA PËR T’U THËNË

Bisedë imja me Alda Bardhylin, e botuar në gazetën “Shqip” të dt. 27 gusht 2015.

ALBANOLOGJI NGA LART

Më 3 nëntor të vitit 1969, Byroja Politike e KQ të PPSh shqyrtoi relacionin “Mbi disa […]

PËR NJË ALBANOLOGJI TË MBËSHTETUR

Lexova me trishtim të madh thirrjen e hapur të prof. Ardian Marashit (drejtor i Qendrës së […]

ILIRËT NË BALLKANIN MODERN (II)

Studimet ilire në Ballkan, por jo vetëm atje, gjithnjë i ka munduar dhe kushedi edhe energjizuar […]

ME GOJËN E TYRE

Sot një numër i madh mediash shqip online e hapin faqen me një lajm tronditës: një […]

LARG VULGARITETIT NË MEDIA

Koha.net dhe MAPO Online kanë botuar ekzaktësisht të njëjtin lajm, me të njëjtin titull, për tubimin […]

ÇABEJ PËR TË GJITHË

Që sot, po fillojmë të nxjerrim në blog pjesë nga veprat dorëshkrim të Eqrem Çabejt, të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: