albanologjia

PARANOJA NË ALBANOLOGJI

Debatet, ose më mirë dëshira për një libër shqip para atij të Buzukut shkojnë më tej […]

NË GJURMËT E ALBANOLOGJISË NË POLONI

nga Ina Arapi Para do kohe kam postuar në këtë blog disa përshtypje nga qëndrimi im […]

ALBANIEN INSTITUT – NË MOS QOFTË, U SAJOFTË

nga Ina Arapi Deri para pak ditësh faqja zyrtare e Akademisë së Shkencave dhe Arteve të […]

MISH ME LËNG

nga Dar Dani Seminari XXXI ndërkombëtar për gjuhën, letërsinë dhe kulturën shqiptare Edhe këtë gusht Fakulteti […]

TEODOR SHKODRANI

Mbrëmë, kur kërkoja një referencë për mbishkrimet shqipe, ndesha në Teodor Shkodranin – ose në veprën […]

GJIMNAZISTËT NË MIT

Me shkrimet e mëparshme u përpoqa të argumentoj se, në tekstet e historisë së shqiptarëve për […]

DREJT MBYLLJES

Katedra e Albanologjisë në Universitetin e Mynihut rrezikon t’i mbyllë dyert, për arsye pas gjase financimi […]

TËRMET NË KISHËN E LINDJES

Gazeta Shqiptare rregullisht është shquar për qëndrime të forta, të pakompromis ndaj mosmarrëveshjeve “etnike” shqiptaro-greke. Prandaj […]

SI VAJI NË LAKRA

Herë pas here mediat shqipe përcjellin, ndonjëherë me fanfarë të madhe, vepra me natyrë historike dhe […]

TË PAKUPTUAR

Më qëllon shpesh t’u hedh një sy blogjeve që merren me çështje të gjuhësisë. Ndonjëherë, në […]

GUXIMI NË DIJE

Para pak kohësh, në këtë blog u përmend gjesti guximtar i një grupi profesorësh grekë, të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: