drejtshkrimi

FILOZOFIA E PICËS

Picën time e kisha porositur me sallam pikant. Nga kutia prej kartoni ku ishte futur, vinte […]

TË SHKRUASH ME GABIME (VIII)

Paragrafi 37 i Rregullave të drejtshkrimit të gjuhës shqipe (Tiranë 1973) përcakton që “shkrimi i emrave […]

TË SHKRUASH ME GABIME (VII)

Ka nga ata që shkruajnë mbarë e mbrapsht dhe shkeleshko, pa e vrarë mendjen për gabimet […]

TË SHKRUASH ME GABIME (VI)

Vetë fakti që i gjejmë gabimet drejtshkrimore, tregon së paku dy gjëra: (1) që ne vetë […]

TË SHKRUASH ME GABIME (V)

Të shkruarit me gabime mund të duket si diçka që ndodh rëndom, por mjafton një analizë […]

TË SHKRUASH ME GABIME (II)

Se çfarë mendojnë njerëzit për gabimet e tyre në të shkruar dhe si i gjykojnë ato, […]

TË SHKRUASH ME GABIME (I)

Po ta pyesësh dikë pse e shkruan shqipen me gabime, gjasat janë që të përgjigjet kështu: […]

REHABILITIMI I KLISHESË

Çfarë ka të përbashkët drejtshkrimi, ashtu si mësohet në shkollë, me stërvitjen rreshtore? Ndoshta kanë shumëçka […]

TË FLASËSH ME DREJTSHKRIM

Gjatë një konkursi me pyetje për fëmijë të transmetuar në TV para pak ditësh, drejtuesi i […]

TË FLASËSH MIRË, TË SHKRUASH KEQ

Në çdo orë mësimi që shkuam, nga fillorja në klasën e fundit të gjimnazit, takuam nxënës […]

UDHA E SHKRONJËS “Ë”

Historia e shkronjës “ë” ka mbetur ende pa shkruar. Si fillluan polemikat për dobishmërinë e saj? […]

FOL E SHKRUAJ

Reformatorët e drejtshkrimit të shqipes i arsyetojnë sugjerimet e tyre me argumente të ndryshme – disa […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: