shqipja totalitare

TË FLASËSH APO TË THUASH (II)

Të flasësh në publik është akt, madje akt i pavarur nga çfarë thua; mund të vendosësh […]

NE TANËT

Për tmerret që heqin interpretët, ose përkthyesit gojorë, në takime politike në nivelit të lartë janë […]

POPULLI, MASAT, INDIVIDI

KONCEPTE KYÇ NË LIGJËRIMIN POLITIK TË SHQIPËRISË SË VITEVE 1941-1985 Hyrje Në këtë ese, të konceptuar […]

GJUHA DHE HEQJA E LIRISË

Pushteti politik, veçanërisht i mishëruar në format autoritare, ka një marrëdhënie të dyfishtë me fjalën e […]

NGA FLETË-RRUFEJA NË STANDARDIZIM

[Kumtesa ime, e mbajtur në Konferencën për nder të albanologut Wilfried Fiedler.] Më 6 shkurt të […]

PARZMORJA PREJ DRURI

Një reagim i sotëm publik i Presidentit të Republikës së Shqipërisë Bujar Nishani më bëri të […]

VIKTIMA TË GRAMATIKËS

Atentatori i Arizona-s Jared Loughner mund të lexohet edhe si një katalog i paranojave që kultivon […]

ZELLI I FTOHTË I POLITIZIMIT

Sikurse mund të dihet tashmë, Konferenca gjuhësore për shqipen standard, që u zhvillua muajin e kaluar […]

DY LEXIME TË NJË TITULLI

Ditët e fundit, gjuhëtari Rahmi Memushaj, në një shkrim te Shekulli me titullin “Gjuha standarde, krijesë […]

AUTOKRITIKA NË LIGJËRIMIN TOTALITAR

Në kohë të reja, si formë e rrëfimit politik, autokritika po zëvendësohet me fjalorin për besnikëri të pafund ndaj Partisë!

ME SHKRONJA TË MËDHA

Si formë e propagandës totalitare, fletë-rrufeja në Shqipëri u popullarizua në vitet 1960, gjatë fushatës për revolucionarizimin […]

ÇMIM PËR “SHQIPEN TOTALITARE”

Libri Shqipja totalitare, botuar në Shqipëri nga shtëpia botuese Çabej në gjerdanin Excipere, u nderua sot […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: