shqipja totalitare

SHQIPJA E TOTALITARËVE

Dje dhe sot, “Shekulli” botoi një intervistë të Elsa Demos me mua, për librin “Shqipja totalitare”. […]

LIBËR I RI

Libri im “Shqipja totalitare” ka dalë tashmë në shitje dhe mund të gjendet të paktën në […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXXI)

Roli i formave dhe mekanizmave të mohimit në shqipen totalitare është vështirë të ndahet nga funksionet […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXX)

Ligjërimi ballafaques ishte ai lloj ligjërimi totalitar me të cilin folësi i drejtohej tërthorazi armikut të […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXIX)

Njëlloj si korporatat e sotme, edhe totalitarizmi nuk mund ta përfytyronte ekzistencën e vet përveçse si […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXVIII)

E kam përmendur edhe herë tjetër që ligjërimi totalitar dallohet për një përdorim të veçantë të […]

SHQIPJA TOTALITARE XXVII

Në kontekste totalitare, dhënia dhe sidomos përcjellja e urdhrit luajnë rol kyç në riprodhimin e indoktrinimit […]

SHQIPJA TOTALITARE XXVI

Një nga karakteristikat më të qëndrueshme dhe transversale të ligjërimit totalitar është minimizimi i subjektit folës […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXV)

Përvetësimi i kodeve të ligjërimit totalitar nga përdoruesit varej në masë të madhe nga aftësia dhe […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXIV)

Ligjërimi totalitar i shqipes ishte kod i trupëzuar në kodin e ligjërimit zyrtar, me rregullat dhe […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXIII)

Propaganda totalitare bënte shumë zhurmë për luftën, mbrojtjen, gjakun, agresorët, rrethimin imperialisto-revizionist dhe vringëllimat e armëve, […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXII)

Kur vinte fjala për të përfaqësuar e përmendur në ligjërimin publik njeriun e ri, skematizmi merrte […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: