ilirët

LEIBNIZ-I, ILIRËT, ELSIE

Dijetari gjerman Gottfried Wilhelm Leibniz (1646-1716) ka zënë vend në albanologji përmes disa letrave të tij, […]

DY SKAJET E PREJARDHJES

Shqiptarët rrjedhin nga ilirët, shqiptarët nuk rrjedhin nga ilirët: ja një arrë gungë e albanologjisë. Për […]

ILIRËT NË BALLKANIN MODERN (II)

Studimet ilire në Ballkan, por jo vetëm atje, gjithnjë i ka munduar dhe kushedi edhe energjizuar […]

ILIRËT NË BALLKANIN MODERN

Një artikull i Danijel Dzino (Macquarie University, Sydney, Australia) me titull “Constructing Illyrians: Prehistoric Inhabitants of […]

ÇABEJ: MBI TEZËN ILIRE E PELLAZGE

Vështrime mbi prejardhjen e popullit shqiptar dhe të gjuhës së tij[1] Kur shtrohet problemi i burimit […]

PARANOJA NË ALBANOLOGJI

Debatet, ose më mirë dëshira për një libër shqip para atij të Buzukut shkojnë më tej […]

FEJA NË GJUHË

Sipas të dhënave historike, që nuk mungojnë, në trojet e Shqipërisë së sotme, sidomos në bregdet, […]

CAQET E MUZEUT

U ndodha në Tiranë, kur u festua 100-vjetori i Pavarësisë, dhe mes shumë ngjarjeve, pseudo-ngjarjeve dhe […]

ILIRËT NË KANUN

Vrasjet për gjakmarrje pothuajse nuk përbëjnë më lajm sot, aq sa gazetat dhe TV-të fare mirë […]

MOÇALET E PADIJES (II)

E njëjta dorë e pagdhendur që ka shkruar për gjuhën shqipe në faqen zyrtare të Këshillit […]

LOPË PËR T’U MJELË

Shqiptarja njoftonte lexuesit për një zbulim të ri të Ekspeditës së Përbashkët Arkeologjike shqiptaro-franceze në Apolloni: […]

GJIMNAZISTËT MES PELLAZGËVE

Pellazgët, pellazgët… Cili prej nesh nuk ka ëndërruar, në fëmini, për të kaluar pak orë në shoqërinë […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: