liria e fjalës

LIRIA E LEXUESIT

EU Media Days në Tiranë – një event që ndoshta do t’i kthehem, por po e […]

TË FLASËSH DHE TË THUASH (IV)

Të thoshin: kujdes, një në çdo tre vetë është informator i Sigurimit. Çfarë mund të rifrazohej […]

TË FLASËSH DHE TË THUASH (I)

Të kuptuarit e lirisë së fjalës nën totalitarizëm, vështirë ta shterosh dot me formulën “po fole, […]

TË FLASËSH APO TË THUASH

Te një op-ed në MAPO (Lehtësia e papërballueshme e fjalës së lirë), Klementin Mile krahason statusin […]

BARAZITIZMI TË ZË FRYMËN

Kur edhe ne adoptuam rregullat, normat dhe shprehitë e lirisë së fjalës dhe të mendimit, ramë […]

TEATRI I FJALËS SË LIRË

Sulmi terrorist kundër revistës satirike Charlie Hebdo e solli në qendër të vëmendjes debatin për lirinë […]

KU ARTISTËT?

Ia bëra vetes që të dielën këtë pyetje, por tani që u njoftua se Kadareja ka […]

PIKËRISHT SOT

Dita e sotme duhej të ishte ditë reflektimi për fjalën e lirë, çfarë parakupton edhe reflektim […]

BUZËQESHJA CINIKE

Në shkrimin e vet “Mjerimi i shkronjarëve”, Xha Xhai preku telat e dhimbshme të gjendjes financiare të […]

MJERIMI I SHKRONJARËVE

Vërejtja e hollë që më bënë, në komentet e ResPublica-s, se e kisha “dizinformuar” publikun qëllimisht, për […]

LIRIA E KOMENTIT

Pak ditë pas rënies së totalitarizmit shqiptar, entuziazmit tim të zjarrtë për të ardhmen e Shqipërisë, […]

LIRI VËRTET, POR E KUJT DHE PËR ÇFARË?

Këto ditë mora pjesë në një forum në revistën “Java”, ku u fol për çështjen e […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: