gegnishtja

GEGNISHT/GEGËRISHT

Ndonjëherë dëgjon disa shkrimtarë, publicistë, filologë ose thjesht dashamirës e partizanë, që të protestojnë ndaj formave […]

SHQIP-SERBISHT, VAJTJE-ARDHJE

Duke marrë fjalën te një debat i organizuar gjatë festivalit të filmit Dokufest në Prizren, Halil […]

SIÇ FLISTE E SHKRUANTE ENVERI

Më bëri përshtypje një vërejtje e komentuesit Read Me, te një debat para pak ditësh rreth […]

GJUHË DIPLOMATIKE

Dy faqe të gegnishtes post-standard në MAPO-n e sotme. Nga njëra anë, Rudolf Marku ndërhyn edhe […]

MISTIKA SI STREHË E FUNDIT

Kur ishim të vegjël, e kishim zakon që të krahasonim etërit, për nga forca: “baba im […]

LIRIA PËR TË SHKRUAR

Në kumtesën e saj me titull A JANË TË LIRË TË SHKRUAJNË GJITHË SHQIPTARËT? mbajtur në […]

EFEKTI I PASQYRËS SË THYER

[Mehmet Elezi përgjigjet] I dashur Ardian, Eshtë e natyrshme të kemi përputhje dhe mospërputhje në një […]

EFEKTI PASQYRË

Mehmet Elezi, publicist i njohur, shkrimtar, leksikograf, gazetar dhe tani së voni diplomat, është një nga […]

SHQIPJA E PAPËS

Në mesazhin e vet Urbi et Orbi të këtij viti, Papa Benedikti XVI bëri edhe urimet […]

ZHARGONI ANTIKOMUNIST

Ka qëlluar, në Shqipëri, që çdo lëvizje politike e respektueshme të jetë identifikuar, mes të tjerash, […]

Kopertina në gegërishte

KTHEHET KRISTOFORIDHI

Qëkur u botua në fund të viteve 1980, libri i Arshi Pipës me titull The Politics […]

PRAPË PASKAJORJA

Çështja e paskajores së gegërishtes, ose formës së pashtjelluar të tipit me punue, ishte nga çështjet […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: