standardi

MISTIFIKIME DHE FIASKO

Poet amerikan, përkthyes dhe kryeredaktor i New Poetry in Translation, Brian Sneeden nga Universiteti i Connecticut-it […]

SHQIP-SERBISHT, VAJTJE-ARDHJE

Duke marrë fjalën te një debat i organizuar gjatë festivalit të filmit Dokufest në Prizren, Halil […]

GJËRA TË THËNA, GJËRA PËR T’U THËNË

Bisedë imja me Alda Bardhylin, e botuar në gazetën “Shqip” të dt. 27 gusht 2015.

TË FLASËSH ME DREJTSHKRIM

Gjatë një konkursi me pyetje për fëmijë të transmetuar në TV para pak ditësh, drejtuesi i […]

ZËVENDËSIM APO SHTIM?

Debatet rreth raporteve problematike mes standardit dhe dialekteve janë kapur peng i një keqkuptimi; edhe pse, […]

TË FLASËSH MIRË, TË SHKRUASH KEQ

Në çdo orë mësimi që shkuam, nga fillorja në klasën e fundit të gjimnazit, takuam nxënës […]

ÇFARË MUND TË BËJË SHTETI ME GJUHËN?

nga Dr. Vincent W.J. van Gerven Oei Qëkur mbërrita në Shqipëri në fund të vitit 2010, […]

REFORMË AGRARE NË GJUHË?

Një argument që e dëgjon shpesh, në debatet për standardin dhe rishikimin e tij, është nevoja […]

KUR TË TRADHTON GOJA

Përfytyroni këtë situatë: në një darkë, të afrohet dikush që sapo e ke njohur, dhe fillon […]

FJALË NË AKULL

Gazetat përcollën një incident kurioz gjatë summit-it të Prizrenit – kryeministri Thaçi iu drejtua homologut të […]

PRONAT E SHQIPES

Jetojmë në kohë privatizimi të ethshëm dhe kthimi të përgjithshëm pronash, që për nga entuziazmi të […]

SHQIPJA E GRIGJËS, GRIGJA E SHQIPES

Më ka tërhequr vëmendjen një polemikë, këto ditë, mes Gjergj Metës, i cili është prift katolik […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: