totalitarizmi

LË PËR TË DËSHIRUAR

Sot lexova për Muzeun e Memories, një projekt të Institutit Shqiptar të Studimeve Politike dhe të […]

ASKETI ENVER

Te faqja online e gazetës Dita, një shkrim i lënë pa autor rrëfen një bisedë të […]

DILEMA E STADIUMIT

Herët a vonë kombëtarizmi ulet në shkallët e stadiumit. E dëshmon historia, e tregon përvoja. Sporti […]

HITLERI, CENSURA, KRITIKA

Po t’i dëgjonim fjalët e Volterit, sipas të cilit mund të mos jemi dakord me mendimin […]

ZHARGONI ANTIKOMUNIST

Ka qëlluar, në Shqipëri, që çdo lëvizje politike e respektueshme të jetë identifikuar, mes të tjerash, […]

SISTEMI ME BABÁ

Funksioni kryesor i babait, thotë psikanalisti frëng Lacan-i në seminarin XIX, është “të mahnitë familjen e […]

SOVIET BEST PRACTICE

Gjatë shekullit XX, Bashkimi Sovjetik ka qenë skenë e një prej orvatjeve më të bujshme dhe, […]

ATË E BIR

Shumë vite më parë, në Tiranën e fundit të viteve 1970 fillimit të viteve 1980, kam […]

KUJTESA E TEKSTIT

Ka tekste që, edhe të shkëputura, fragmente tekstesh më të gjata, dorëshkrimesh dhe librash, mjaftojnë për […]

ANTIPIRAMIDA

Blendi Fevziu mediton, në Panorama, për të ardhmen e godinës së ish-muzeut “Enver Hoxha” e që […]

Krypa - The Autobiographer

AUTOBIOGRAFIA INSTITUCIONALE KOMUNISTE

Nga Arbër Shtëmbari […] Në dosjen personale, autobiografia e kuadrit apo e komunistit zë një vend shumë […]

PAS VDEKJES

Nëse varrimi është, në mënyrën e vet, sanksionim dhe vulosje e vdekjes, atëherë zhvarrimi e ruan […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: