totalitarizmi

LËKURA E SHTETIT

Kufiri i shtetit është gjithnjë arbitrar, gjithnjë i padrejtë. Për të Shqipërisë, kanë thënë se ndan […]

MORALI I NËNSHTRIMIT

(Teoria e funksionarit të bindur nuk qëndron më në këmbë) Problemi i masës së fajësisë së […]

ATEISTI, SPECIE E RRALLË

Kur përdoren termat ateist dhe ateizëm për shqiptarët e sotëm nënprodukte të sistemit të djeshëm totalitar, […]

ORGANIZATA BAZË

Qofsha i gabuar, por kam përshtypjen se sociologjia e sotme në Shqipëri po interesohet më shumë […]

KUFITARI VIRTUAL

Gazeta shqiptare boton sot një intervistë të Fatmira Nikollës me Skënder Sherifin, i cili shpjegon se […]

KOMANDANT, NA MORI MALLI (II)

Se pse i janë kthyer masat e shqiptarëve – dhe mass mediat e Tiranës – adhurimit […]

KOMANDANT, NA MORI MALLI

Kur më zuri syri sot letrat e Enver Hoxhës drejtuar së shoqes në 1960 që “Shekulli” […]

ORWELLI KUNDËR ORWELLIT

Konsumi i librit në format elektronik i bashkëlidhet pandashëm kompjuterit, por si teknologji përjetoi një hop […]

MBRAPSHTI FOTOGRAFIKE (II)

Gazeta “Shekulli” botonte sot, në krye të faqes, një foto të patriarkut totalitar Hysni Kapo nxjerrë […]

SAKRIFICA DHE HERONJ

Sakrifica individuale si mesazh ndaj publikut, popullit, shtetit ose institucioneve gjithnjë përfaqëson një dilemë morale; edhe […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXXI)

Roli i formave dhe mekanizmave të mohimit në shqipen totalitare është vështirë të ndahet nga funksionet […]

SHQIPJA TOTALITARE (XXX)

Ligjërimi ballafaques ishte ai lloj ligjërimi totalitar me të cilin folësi i drejtohej tërthorazi armikut të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: