Borges

KAFKA DHE PARARENDËSIT E TIJ

nga J. L. Borges Pata menduar një herë që të bëja një studim të pararendësve të Kafkës. […]

SFERA E PASKALIT

nga J. L. Borges Historia universale mund të jetë edhe historia e disa pak metaforave. Qëllimi […]

PARAARDHJA

Duke shfletuar kuturu komentet e lexuesve për romanin Uria të Knut Hamsun-it në Amazon, ndesha në […]

ARGUMENTUM ORNITHOLOGICUM

nga Jorge Luis Borges Mbyll sytë dhe shoh një tufë zogjsh. Ky vizion më zgjat një […]

TRËNDAFILI I PARACELSIT

tregim nga Jorge Luis Borges Në atelienë e tij, që i zinte dy dhoma të qilarit, […]

JA NJË I MADH

Desha ta ndaj me ju këtë pasazh nga një libër-intervistë i Osvaldo Ferrari-t, me Jorge Luis […]

TIPI NGA PORLOCK-U

“Kubla Khan” (titulli i plotë: “Kubla Khan; or, A Vision in a Dream; A Fragment”) është […]

BORGES-I NË FLAKË

Prej vitesh jemi mësuar ta përdorim Amazon.com jo vetëm si dyqan, por edhe si pikë referimi […]

TË RRËFESH NË TERR

Terrin e kinemasë e kanë krahasuar me lëngun amniotik a me shtratin e ëndrrës –të paktën […]

LETËR E RREME, IDHUJ OBORRI

Para pak ditësh, një numër i madh gazetash në Shqipëri dhe gjetiu botuan një kinse letër […]

PERËNDIA NË KULLË

Te “Biblioteka e Babelit”, Borges përshkroi një bibliotekë imagjinare, që përmbante të gjithë librat e mundshëm, […]

SHPATULLAT E GJIGANTËVE

Shpresoj që për lexuesin e këtyre radhëve të mos jetë i huaj emri i Pierre Menard-it […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: