shqipja standard

MISTIFIKIME DHE FIASKO

Poet amerikan, përkthyes dhe kryeredaktor i New Poetry in Translation, Brian Sneeden nga Universiteti i Connecticut-it […]

SHTETI, STANDARDI DHE NDËRAKADEMIKËT

Letra e njëzet gjuhëtarëve ku ftohej kryeministri Rama t’i siguronte shqipes së njësuar mbrojtje nga shteti, […]

KËSHILLIT I DUHET KËSHILLË

Prof. Shezai Rrokaj i jep një intervistë Alida Cenajt të revistës Klan, me cilësinë e anëtarit […]

LUKTHI NË KORPUS

Shumë vonë kam marrë vesh se grup gjuhëtarësh nga Sankt-Petërburgu kanë krijuar dhe vendosur online Korpusin […]

REFORMË AGRARE NË GJUHË?

Një argument që e dëgjon shpesh, në debatet për standardin dhe rishikimin e tij, është nevoja […]

GJUHË DIPLOMATIKE

Dy faqe të gegnishtes post-standard në MAPO-n e sotme. Nga njëra anë, Rudolf Marku ndërhyn edhe […]

PRONAT E SHQIPES

Jetojmë në kohë privatizimi të ethshëm dhe kthimi të përgjithshëm pronash, që për nga entuziazmi të […]

LOKALIZMI – SHKAK APO PASOJË?

Në debatet për standardin, shpesh dëgjon të sillet edhe argumenti se fëmijët gegë e kanë të […]

STANI ME LEPUJ

Gjatë një shkëmbimi replikash në FB, për shkrimin tim të mëparshëm, një kolege më kërkoi të […]

TË DREJTAT E GEGËRISHTES

Para pak ditësh, u mblodh në Tiranë një konferencë mbi çështje të gjuhës shqipe me titull […]

SHQIPJA E PAPËS

Në mesazhin e vet Urbi et Orbi të këtij viti, Papa Benedikti XVI bëri edhe urimet […]

LOKALIZMI NË FOLTORET PUBLIKE

Dje lexova në shtyp për një shkëmbim, të pazakontë, mes Presidentit Topi dhe Kryetares së Kuvendit […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: