PLEH

Gazeta “Shekulli” rrëmon në kazanë plehrash.

Gjej sot të botuar një shkrim me titull “38-vjeçarja mbetet shtatzënë me të vdekurin”, i cili pa frikë mund të merret edhe si nadiri i gazetarisë shqiptare trash.

marmaduke

Jo vetëm që lajmi është i pabesueshëm në vetvete, por edhe është i vjetër; i 11 nëntorit 2010; kur u botua nga një faqe online e quajtur Dead Serious News, e cila ka natyrë satirike dhe parodike, e ngjashme me The Onion, ose – meqë jemi në hapësirën e PTF – me Obobo News.

Kjo lloj gazetarie pastiche nuk synon të gënjejë kënd, por vetëm të qesëndisë teprimet e shtypit, duke i çuar deri në absurd. Si e tillë, ajo parakupton një lloj publiku në gjendje ta kuptojë absurdin – jo analfabetët funksionalë, të cilëve u drejtohet lajmi më lart.

Ka edhe më – lajmi është përgënjeshtruar tashmë Snopes.com, çka tregon se Shekulli nuk ishte as i pari që e bëri një mufkë të tillë; në fakt, budallallëkut nuk i mungon kurrë konkurrenca, brenda dhe jashtë vendit.

Mjerë publiku në Shqipëri, që mësohet të zbavitet me kësi lëtyrash.

P.S. Mos humbisni, nga teksti i lajmit, që policia e paska akuzuar gruan në fjalë edhe për përdhosje të… nekrologjisë së viktimës; kushedi ngaqë në këtë nekrologji nuk përmendej fertiliteti i tij formidabël.

P.P.S. Vëreni edhe që lajmi i botuar në Dead Serious News shoqërohet me një foto-kuadër nxjerrë nga seriali televiziv Lost, ku tregohet personazhi John Locke (Terry O’Quinn, në arkivol.

Lini një përgjigje

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin