PREVERBA (VI)

[OLD FASHIONED]

Dardhët numëroji, morrat qëroji

Njëri i bie gozhdës, tjetri palloit

Ra nga shiu në komshinj

Mos e zgjo heroin që fle

Moj kasolle, sa na lodhe

Më i rëndë tehu se thika

Të vret me ilaç në gojë

Për një plesht ther djalën

S’tutet karafili nga kamomili

I qan hallin orës se i varet lavjerrësi

Qeveria e rrjep lepurin nga koka

U dogj nga qulli, tani i fryn edhe spermës

Më e rëndë shpata se Skënderbeu

Njëri i bie bishtit tjetri sqeparit

E poqa derrin me gjithë thes

Uthullën e fortë e lëpin breshka

Kur s’ta var pula, s’ta var as sorra

S’ka ç’i bën gomarit, i bie Ismailit

S’bëhet stan me filatelistë

Ujku që leh është qen

S’bie rrufeja në vrimën e fundit të kavallit

Vajti për lesh, e bënë ministër

Kalit të falur mos ia prish qejfin

Më thuaj ç’fyelli i bie, të të jap votën

E hëngra patën me gjithë qafë

Si pleshti në mes të dhjamit

 

Unë me bukë gruri e ti me bukë peshku

Zbuloni më tepër nga Peizazhe të fjalës

Pajtohuni tani, që të vazhdoni të lexoni dhe të përfitoni hyrjen te arkivi i plotë.

Vazhdoni leximin