Tirana

TIRANA E PAMOTORIZUAR

Një video për Tiranën e vitit 1973, e xhiruar nga një ekip gazetarësh francezë – dhe […]

ERË TIRANE

Në Tiranë ua njoh erën gjetheve të pemëve kur eci nën to pa e ngritur kokën […]

KOMBINATI (I)

Kombinati, më shumë se lagje është histori. Jo të gjitha lagjet, përfshirë ato të Tiranës, kanë […]

POLICI ME DORË

Gianni Belluscio më dërgoi një pamje çasti të një faqeje reviste, ku duket bulevardi i madh […]

QYTETI I PËRJASHTUAR

Do të ketë ardhur ai brez në Tiranë, për të cilin lagjja e Bllokut nuk shënjon […]

NA KUJTOHET

Rastësisht ndesha në librin Më kujtohet, të Ylli Demnerit, tek shëtisja në një librari; edhe pse […]

DËSHIRA PËR KULLË

Vizitorët dhe turistët, në Tiranën e sotme, mund të mos e kthejnë kokën dy herë, për […]

NINULLA KOMBËTARISTE

Këto ditë, gazetat përcollën lajmin se Koço Danaj ka lajmëruar, që nga Mynihu, se do të […]

TIRANA SHUMËFISH

Kur jam në Tiranë dhe më qëllon të marr taksi, e kam ndonjëherë të vështirë t’ia […]

NGA TË KEMI?

“Çudi, se ju shqiptarët jeni të gjithë nga Tirana!”, më tha i njohuri im italian me […]

TIRANA KULTURORE DHE HISTORIKE

nga Xhabyni Shtysa për këtë shkrim u bë takimi rastësor me një turiste të huaj, e […]

TIRANA E LARGËT DHE E PARËNDËSISHME

Para udhëtimit (të përvitshëm tashmë) për Tiranë, bëj gjumë të trazuar. Tirana që ndryshon kaq shpejt, […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: