Politikë

ANTISOVJETIZËM

Shumë budallallëqe po shoh e dëgjoj të thuhen për votën e Shqipërisë, në Asamblenë e OKB-së, […]

ATËSIA E NJË FJALE

Më tërhoqi vëmendjen diskutimi i tanishëm për origjinën e fjalës demokraturë – të formuar nga kombinimi […]

ÇFARË DI PËR GRUAN E CEZARIT

Në të vërtetë nuk di më shumë se sa thotë Plutarku. Duke parë largësinë në kohë […]

VENDIME TË ERRËTA PËR KOHËRA TË HERSHME

nga Tinka Kurti (*) Muret këtu janë ngritur për të ndarë dhe ura nuk është bërë […]

SCOPAESTHESIA

Publiku është ende sot i fiksuar të gjejë mes vedi apo në institucionet qeverisëse ish-bashkëpunëtorë apo […]

IDENTITETE TË KTHYERA

Ka vite që ndërhyrjet institucionale riparuese dhe restauruese në peizazhin urban, në monumentet e kulturës, deri […]

ENVER EX MACHINA

Një faqe komentesh e një forumi online; fundja edhe e një portali, ku diskutohet për një […]

XHI FOLISH BE TAJ?

nga Bekim Ramadani, Tetovë Sa me vëmendje po e shikoja kandidatin për prefekt të komunës që po […]

SHTET, TURSHI DHE GJENDJE E JASHTËZAKONSHME

Edi Rama i fitoi zgjedhjet nën sloganin se Partia Socialiste “do të bëjë shtet”, shtetin që […]

VELIAJ MË DYSH

Boldnews.al, një portal që deri më tash nuk e njihja, ka botuar një raport të titulluar […]

NGA SHTËPIA NË RRUGË

Vdekja është pështjelluese sidomos kur vjen papritur dhe jeta që merr është fare e re. Duket […]

DUART MBI QYTET

nga Armend Mazreku Te filmi Le mani sulla città (1963), regjisori italian Francesco Rosi, fiksionalizon një […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: