politika

BOTË PARALELE (I)

Gazetari im i preferuar… kush tjetër? Zoti Mustafa Nano, ka një shkrim në gazetën Shqip, që […]

ORGANIZMA PA IMUNITET

Debati për heqjen e imunitetit parlamentar, si në çdo rast, mund të shihet nga pikëpamje të […]

SHTYHU PAK

Tashmë nuk është mister për askënd. Presidenti shqiptar Bamir Topi ka bërë të ditur se nuk […]

STATUSI I POLITIKËS

Në një artikull me titull “Teshtimë prej kokëpalari,” botuar në ResPublica, ku trajton, mes të tjerash […]

KOMANDANT, NA MORI MALLI (III)

Nëse në Lashtësi e në Mesjetë ndodhte që mbretërit të visheshin si lypsarë e varfanjakë, për […]

DHËNDURËT E PLURALIZMIT

Vende dhe kultura me tradita pluraliste, liberale dhe demokratike, e organizojnë debatin dhe në përgjithësi konfliktin […]

KURTHI SHENGEN

Siç dihet, që nga muaji dhjetor i vitit të kaluar, qytetarët e disa vendeve ballkanike si […]

PËRMBYTJE POLITIKE

Shumë analistë, diplomatë të huaj, politikanë, mendojnë se konflikti midis Berishës dhe Ramës, ose midis PD […]

SPEKTAKLI I INKUIZICIONIT

Dua t’i kthehem sërish diskutimit të çka ndodhi në parlamentin shqiptar pak ditë më parë; dhe […]

ÇËSHTJA GAY NË POLITIKË

A mund të interpretohet politikisht çështja gay? Besoj se po, madje do të thosha se leximi […]

TRUPROJET E HISTORISË

A duhet mbrojtur historia me ligj? E formuluar kështu, pyetja tingëllon absurde, edhe pse shumë klasa […]

TEATRI I HIJEVE

Nëse, siç jam përpjekur të vë në dukje në dy shkrimet paraardhëse, çmenduria është një shkallë […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: