Sociologji

REALITETE TË NDARA

Kur i pyes studentët në lidhje me ndodhitë apo çështjet e ndryshme në Shqipëri, ve re […]

SONO SOLO CANZONETTE

Kur mora vesh që Ermal Meta së bashku me një “italian” kish fituar Festivalin e Sanremos, […]

SHKENCA DHE BLOGU

nga Arjan Shahini Ndikimi i studiuesve shqiptarë në disiplinat e tyre është shumë i vogël, paçka […]

DËSHIRIME ELITARE

Diskursi i sotëm publik, veçanërisht në mass mediat, është dashuruar pas mbiemrit elitar[1] – që rrjedh […]

MJEKU QETHIR DHE KRYEMINISTRI TRUDEAU

nga Kanadaja, Kristi Pinderi Qethiri, ishte një ndihmës-mjek i përkushtuar në Pogradec në vitet ’70-të dhe […]

VIRTYT DHE MARRËZI

Sapo nisa t’i lexoj kujtimet e Mustafa Greblleshit botuar tani së fundi, ndesha në këtë pasazh: […]

PERFORMIMI I DHIMBJES

Pak ditë më parë, duke lexuar nuk di ç’panegjirik për një njeri gjysmë të shquar që […]

Z(B)OR NË FACEBOOK

nga Beti Njuma Pas një dite të kaluar në mal, në paqe me veten dhe natyrën, […]

FUQIA E PAKICËS (II)

Kur jam në Tiranë, çdo ditë herët në mëngjes më zgjon zëri i myezinit, që thërret […]

FUQIA E PAKICËS

Një nga autorët e mi non-fiction të preferuar këto 20 vjetët e fundit ka qenë mendimtari […]

NJË DITË E ZAKONSHME

nga Gresa Hasa Një grua është hedhur nga kati i tretë i ballkonit në qytetin e […]

GOMORRA MES FAKTIT DHE FANTAZISË

Mafia në ekran: ja një kombinim gjithnjë fitues. Seriali i fundit që po ndiqet me interes, […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: