kombëtarizmi

DUKJA DHE VOTA

Mes temave kyçe që karakterizuan fushatën e zgjedhjeve të qershorit në Shqipëri, ajo e kombëtarizmit u […]

DE GUSTIBUS

Rastësisht lexova të thuhej për një këngëtare, përndryshe të panjohur për mua, se “ka pasur sukses […]

NA JEPNI KËLLIRË

Që prej botimit të librit Skënderbeu dhe pas polemikave që e shoqëruan botimin, historiani zviceran Oliver […]

DILEMA E STADIUMIT

Herët a vonë kombëtarizmi ulet në shkallët e stadiumit. E dëshmon historia, e tregon përvoja. Sporti […]

NËNTORI I VETMISË SË MADHE

Tani që kaluan disa javë pas kremtimeve të 100-vjetorit të Pavarësisë anembanë hapësirës shqiptare, ka vend […]

HARTAT E DËSHIRËS

Për dekorin e rrugëve të Tiranës këto ditë në prag të përvjetorit të Pavarësisë nuk ka […]

T’I FRYJMË FLAMURIT

Një vështrim i shpejtë në faqen e parë të Shekullit sot, më la përshtypje, të them […]

MOÇALET E PADIJES (II)

E njëjta dorë e pagdhendur që ka shkruar për gjuhën shqipe në faqen zyrtare të Këshillit […]

FUSTANELLA DHE FRAKU

nga Julius  Në YouTube ndodhet një pjesë nga dokumentari prej 8 episodesh të televizionit grek SKAI, […]

GJAKU SI FAKTOR POLITIK

Rreth një vit e gjysmë më parë, veprimtarë të Lëvizjes “Vetëvendosja” i hodhën bojë të kuqe […]

FATI I SHQIPFOLËSIT

Termi shqipfolës, që ndeshet ndonjëherë në ligjëratën librore por sot gjithnjë e më shpesh në diskursin […]

OPSIONE TË QASJES

Në prezantimin që ia bën studimit të Luigi Za-së për lagjen e Kombinatit, Pishak Zhgaba përmend […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: