censura

LLOJE TË CENSURËS

Edhe pse artin përgjithësisht e shohin, madje e lëvdojnë, si manifestimin sublim të lirisë, një vepër […]

KOMENTE PËR KOMENTE

Që nga momenti kur u bënë të zakonshme komentet e lexuesve anonimë, në faqet e mediave […]

DËBOJINI, PARA SE T’JU DËBOJNË!

Më në fund, edhe ResPublica vendosi t’i moderojë komentet, gjë të cilën e përshëndetim! Prej kohësh […]

SFIDA PREJ TABUVE

Revista The New Yorker boton fragmente nga një leksion i Salman Rushdie-ut për raportet e censurës me […]

HITLERI, CENSURA, KRITIKA

Po t’i dëgjonim fjalët e Volterit, sipas të cilit mund të mos jemi dakord me mendimin […]

QIMJA E NDËRRUAR E CENSURËS

Një herë e një kohë, censura e librit nuk kërkonte shumë mund: merrnin një zotëri të […]

HITLERI MES SHQIPTARËSH

Chomsky citohet të ketë shkruar diku se, nëse nuk besojmë në lirinë e shprehjes për njerëz […]

NJË FJALË LUGAT

Kush e ka kaluar rininë në Tiranë në vitet 1970-1980, do ta mbajë mend fjalën dyrrotak, […]

TELASHE MODERIMI

Dje, gjatë debatit rreth çështjes së ndërrimit të toponimeve, mbërriti në blog komenti i mëposhtëm: Edhe […]

TABU DHE LEGJITIMIM

Çfarë qëndrimi të mbajmë me ekstremistët e penës si Kastriot Myftaraj (tash e tutje KM), të […]

LARJE DUARSH

Më bëri përshtypje një frazë përmbyllëse e një artikulli të Afrim Krasniqit, sot në Gazeta Shqiptare: […]

VERTEBRA TË KULTURËS

Mes romaneve që mbaj mend nga fëmijëria, vend të veçantë zë Rruaza e katërt, i shkrimtarit […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: