MONEDHA NË SHATËRVAN

Shqipëria gjendet nën ethe provimesh. Mjekë testohen e revoltohen. Mësues punësohen e largohen nëpërmjet testimeve në […]

FURÇA PERANDORIT

… ose penela, photoshop, e ministri që janë kthyer në agjenci reklamash. Si pjesë e popullatës […]

GABIME KATEGORIKE

Diskutimet në sferën publike shqiptare mbi kërcënimin “islamik” ndaj Perëndimit kanë marrë përmasa idioteske. I kërkohet […]

DE(X)

Prej kohësh jemi mësuar të dëgjojmë thirrje për dekriminalizimin e  prodhimit, shitjes dhe përdorimit të drogave […]

KORRJE E SHIRJE NË INTERNET

Meqë jemi në diskutimin që hapi Lyss për përmbatjen e faqeve të internetit dua ta flas […]

TREGU I DIJES

Qeveria Rama ka shpallur së fundmi kuotat dhe tarifat dhe për ciklin e dytë të studimeve […]

DOKTORIME TË VJELURA

Para disa javësh një shkrim i Hysamedin Feraj në gazetën Panorama (9 shtator, 2014) kritikonte dekanin […]

SHKENCË PËR BUKËN E GOJËS

Në 1917, kur Max Weber referoi mbi “Shkencën si Profesion” (Wissenschaft als Beruf) dhe krahasoi profesionin […]

ARSIMI I LARTË: SA I MASIVIZUAR?

Ergys Mërtiri, gazetar dhe pedagog, ka publikuar një kritikë mbi masivizimin e arsimit të lartë. Kritika […]

REPUBLIKA E BORDEVE

Në 2012 Gazeta Panorama në një sulm personal ndaj rektorit të Universitetit të Tiranës, Prof. Dr. […]

NA MBYTI FOTOKOPJA

Prof. Dr. Artan Fuga në një shkrim në Gazetën Standard “Na mbyti varfëria në kulturë” (22 […]

HIDHJANI DERRAVE

Disa herë në këtë blog është diskutuar mbi profesionalizmin e munguar në media. Së fundmi A. […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: