PENË ME QIRA

Kisha katër muaj që nuk kisha asnjë opinion. Nuk kisha asnjë mendim për shtetin islamik. Asnjë […]

PANAIRI I TË PAPUNËVE

1. Trupi i njeriut përbehet nga 7,000,000,000,000,000,000,000,000,000 (7 octillion) atome (galaktika jonë ka rreth 300 bilion […]

UNGJILLI I RI I SHOQËRISË CIVILE

Erjon Veliaj, kryetari i Bashkisë së Tiranës, ka ilustruar në një intervistë krizën e identitetit që […]

ETHE KURSESH

Të njohurit e gjuhës së huaj vendos ndokënd në siklet, ndërsa për shumë të tjerë është […]

KËRKOHEN ANALISTË TË DHËNASH

Me ligjin e ri për të drejtën e informimit janë rritur mundësitë për të vëzhguar punët […]

I PAPUNI

Kam disa orë që e shoh. Është gjithmonë aty. Thua të ketë zënë rrënjë. Sikur pema, […]

MBI SHKENCËN ROMANTIKE

Në kujtim të Olivers Sacks dhe Alexander R. Lurija Oliver Sacks ishte i fiksuar me idenë […]

KUJTIME TË NJË ISH-ZYRTARI

Zakonisht nuk e marr veten seriozisht. As kur kam qenë nëpunës i lartë i shtetit. As […]

SËRISH MBI MATURËN

Zakonisht rezultatet e provimit të maturës publikoheshin me ndonjë analizë tepër sipërfaqësore nëpër gazeta. Këtë vit […]

REVOLUCIONI I KOKËPALARËVE

Një revolucion i heshtur ka ndodhur në pak vite me mbërritjen e Lëvizjes Socialiste për Integrim […]

GAZMEND BUTKA QËLLON SËRISH

Gazmend Butka, autori i panjohur, me të cilin u njohëm përpara disa javësh, dërgoi në agjencinë […]

VALLJA E QYQIT

Gazmend Butka (2000) Vallja e qyqit. Sh.B. “Shtëpia e Arbrit”: Tiranë. Gazmend Butka është një shkrimtar të cilin […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: