Histori

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (II)

nga Fatma Duke u kthyer tani te letra e diplomatëve milanezë, për të analizuar se ç’konkluzione […]

HAKMARRJA SHMITIANE E SKËNDERBEUT (I)

(ose si mund ta perceptojë një lexues i zakonshëm “Skënderbeun” e O. J. Schmitt-it) nga Fatma […]

HIJA E BIEMMI-T

Mes burimeve tradicionale të historiografisë për Skënderbeun, vend të rëndësishëm zë vepra e priftit italian Giammaria […]

NGA BEGU NË BERG

Zbulime të mëdha, “tronditëse”, pritet të shpallen këtë vit jubilar të 550 vjetorit të vdekjes së […]

SKËNDERBEU PERSON(AZH)

Ka debat dhe do të ketë sërish për motivet që e shtynë Skënderbeun të mbajë ndezur, […]

SKËNDERBEU, AKADEMIA E RE DHE FTESA E FUGËS

nga Nebi Bardhoshi Artan Fuga, emër i njohur në letrat shqipe, na fton të bisedojmë për […]

INTELEKTUALIN S’KA KUSH TA PAGËZOJË

Një shkrim të Artan Fugës – Pse duhen rishikuar ato që na kanë mësuar për Skënderbeun […]

KUSHTRIMI I TË PARËVE (II)

Një nga qortimet që marr, kur shkruaj për pellazgologjinë, është se “s’ka ndonjë të keqe”; nga […]

GËNJESHTRA DHE SHPËRFOLJE (I)

nga K.Z. Lexova artikullin “Quo Vadis, Drejtor?” nga Janko Kalemi dhe ndoqa me shumë kuriozitet valëzimet […]

KUSHTRIMI I TË PARËVE

Vite më parë kam shkruar se studimet e “pellazgologëve” të sotëm i përkasin një albanologje alternative, […]

KAVALIOTI I PAFAN (IV)

Fakt është që Voskopoja la gjurmë të ndjeshme në botën ortodokse të Ballkanit; por historiografisë shqiptare, […]

KAVALIOTI I PAFAN (III)

Le t’u kthehemi për një grimë qëndrimeve të ndryshme të historiografisë dhe të kulturologjisë shqiptare ndaj […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: