Julius

NUSJA GREKE E PAVARËSISË (II)

 Zosimea. Është një shkollë që ndërtesën e vjetër historike e ka në mes të Janinës, dhe […]

NUSJA GREKE E PAVARËSISË (I)

Atëherë së pari, për të shkruar dhe diskutuar këtë temë, nxitja erdhi nga shumë arsye dhe […]

REALITETI BANAL

Në një shkrim të ngjashëm me serinë e shkrimeve në PTF BOTË PARALELE (I, II, III), […]

BOTË PARALELE (III)

Julius Nëse do të kërkoheshin dy emra përgjegjësish për gjendjen e sotme të Greqisë, ata do […]

GJAKPRISHUR = ORTODOKS

Në vazhdim të diskutimeve tek tema e mëparshme.  Një pjesë e pyetjes që anëtari i PPU, […]

FRYMË E VJETËR FASHIZMI

Rastisi të jem protagonist i një debati aspak të këndshëm virtual, mes meje dhe një ish […]

BOTË PARALELE (II)

Pas pasqyrimit të gjendjes social politike të Greqisë, dhe të forcave përfaqësuese tipike të elektoratit grek, […]

BOTË PARALELE (I)

Gazetari im i preferuar… kush tjetër? Zoti Mustafa Nano, ka një shkrim në gazetën Shqip, që […]

KËMBËSORË DHE SHIGJETARË

Julius Ta bëjmë Shqipërinë si gjithë Evropa, ishte parulla popullore e fillimviteve 90′. Një masë e […]

EROTIKA E KËNGËS PËRMETARE

Po ç’kanë të veçantë këngët përmetare? Përveç faktit që pëlqehen nga të gjithë dhe përmbajnë Laver […]

MATERIALIZMI NË KULTURËN TONË IDENTITARE

Julius Një nga epitetet më të përdorshme që i atribohen popullit shqiptar, është ai i të […]

PËR MUHAMETIN

Julius Lajmi rreth 18 vjeçares Aishe Vata dhe vdekjes së saj tragjike, është mbuluar jashtë mase […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: