emigrantët

NXËNËSIT SHQIPTARË NË ITALI

Migracioni shqiptar nuk mund të njihet mirë pa analizuar brezat e rinj që janë ende në […]

SHQIPTARËT NDALUAN NË ASTI

Shtigje të panjohura Për çka ndodhi në Asti të Italisë mund të jepen arsye e shpjegime […]

EMIGRANTI NË TIRANË

Vera po ikën dhe emigrantët e lënë Shqipërinë në grupe, duke u shpërndarë në drejtime të […]

PËRTEJ KRIZËS EKONOMIKE

– Puna e shqiptarëve në Itali – Çdo krizë fsheh në gjirin e vet edhe aspekte […]

KËMBËSORË DHE SHIGJETARË

Julius Ta bëjmë Shqipërinë si gjithë Evropa, ishte parulla popullore e fillimviteve 90′. Një masë e […]

20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI

“20 VJET EMIGRACION SHQIPTAR NË ITALI. Të dhëna, përsiatje, njerëz, politika dhe perspektiva të ardhshme” Ky […]

STATISTIKAT E RRUGËS

Shpeshherë statistikat na konfirmojnë vëzhgimet tona të përditshme, por ndodh  edhe e kundërta, vëzhgimet konfirmojnë statistikat. […]

FANTAZMAT E VOTËS

Pyetja nëse emigrantët duhet të votojnë në zgjedhjet lokale mund të ketë përgjigje të thjeshtë, por […]

FUSHATA JASHTË

Që fushata aktuale e zgjedhjeve vendore ka marrë tiparet e zgjedhjeve politike është e qartë për […]

PUNA E SHQIPTARËVE NË ITALI (I)

Nga viti i eksodit e deri më sot, tregu italian i punës është transformuar thellë, por […]

NDERI I KONSUJVE (I)

Në qoftë se regjimi totalitar, për vetë mendësinë dhe politikën e tij, nuk e kishte marrë […]

ÇFARË KE QË MË SHIKON

Lajmi është mëse i rëndomtë, nga pikëpamja e kronikës së zezë. Dy shqiptarë në Margera të […]

error: Vini re: Materiali është i mbrojtur me të drejta autori. Nëse keni nevojë për tekstin, lutemi lidhuni me një administrator të faqes!
Këtë e pëlqejnë %d blogues: